Θεματα

Chapeau. Στο Χαλάνδρι μιλάνε νόστιμα τα γαλλικά

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319915-629024.jpg

Στη δημοφιλή γειτονιά των βορείων προαστίων η κίνηση και η ζωντάνια δεν σταματούν ποτέ. Καινούργια άφιξη είναι το Chapeau (άνοιξε στα τέλη Δεκεμβρίου), όμορφο και χαριτωμένα πολύχρωμο. Πήγα προχτές να δω τη φίλη Ντίνα Νικολάου που έστησε αυτό το νέο στέκι μαζί με τη Βούλα Ρακοπούλου και αναφέρω: Με το που μπαίνεις «μυρίζεις» την αύρα του. Ωραία διακόσμηση, χαλαρή ατμόσφαιρα, ευχάριστη και η διάθεση των ανθρώπων που σε εξυπηρετούν.

image

image

Το χρώμα είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Βελούδο που ντύνει καναπέδες, πολυθρόνες και τα σκαμπό του μπαρ, πετρόλ τοίχοι, γαλλικά λαμπατεράκια που …ψηλώνουν και γίνονται πολυέλαιοι, ράφια γεμάτα λικέρ, όλα μαζί σου τα φτιάχνουν τα κέφια, ακόμη κι αν έχεις φτάσει μέχρι εδώ… στριμμένος.

Ανοίγει από το πρωί. Και χωράει στον μικρό του κατάλογο όσα κάποιος ζητάει κάθε στιγμή της ημέρας ή της όρεξής του. Καφέδες, ροφήματα και ωραία τσάγια, μικρά «φαγάκια» για την ώρα της λιγούρας, κανονικό φαγητό που έχει γαλλικά αρώματα και σπιτική ωραία γεύση, τέλεια γλυκά-κέικ τριαντάφυλλο, σαρλότ, τάρτα σοκολάτα φουντούκι. Η Ντίνα Νικολάου αγαπάει τη γαλλική κουζίνα και εδώ, στο Chapeau έχει «μεταφέρει» όλα τα καλά και τα νόστιμα με τον ίδιο τρόπο που στο εστιατόριό της, το Evi Evan στο Παρίσι μεταφέρει την ελληνική νοστιμιά στους Παριζιάνους.

image

Πρωταγωνιστούν οι ταρτίνες. Φέτες από καλό ψωμί που πάνω τους δέχονται φρέσκα υλικά και ωραίους συνδυασμούς. Tartine με κοτόπουλο λεμονομουσταρδάτο, μανιτάρια σοτέ και κεφαλοτύρι, ή την άλλη με το προσούτο Ευρυτανίας, τα κρασάτα σύκα και το κατσικίσιο τυρί. Με bolognese, γραβιέρα και κουκουνάρι. Με λούτζα (εξαιρετική), λαχανικά και κασέρι. Με ελληνικό καγιανά αλλά και croque madame με κατσικίσιο τυρί , γραβιέρα, ζαμπόν και τηγανητό αυγό. Ωραίες όσο και χορταστικές ιδέες που συνοδεύονται με μικρή σαλάτα και μπορούν να σταθούν σαν κυρίως γεύμα.

image

Συνεχίζουν στο Chapeau και με άλλες γαλλικές σπιτικές νοστιμιές όπως Κοκοράκι της Κυριακής στη γάστρα με πορτοκαλολέμονα ή μπούτι πάπιας κονφί με μελωμένα κρεμμύδια και πατατούλες (λιώνει στο στόμα και είναι πεντανόστιμο) που σετάρεται τέλεια με ένα κρασί (και σε ποτήρι).

image

Την κουζίνα στηρίζει με συνέπεια και ο Δημήτρης Αιδίνης, από τους νέους και πολύ ταλαντούχους σεφ της νέας γενιάς. Το βράδυ το Chapeau χαμηλώνει τα φώτα, βάζει ωραίες μουσικές (και παλιές ωραίες γαλλικές) και σε κρατάει κοντά του μέχρι αργά με καλά και πρωτότυπα κοκτέιλ. Ξώχαρο, ρομαντικό (μαζί και υπαινικτικά αισθησιακό), το καινούργιο έχει πολύ προσεγμένη ποιότητα και πολύ-πολύ καλές τιμές. Α, έχει κι ένα πανέμορφο πατάρι με καναπέδες που μπορεί κανείς να αράξει με τις ώρες για τσάγια, ποτά, ανάγνωση ή για να κάνει ένα πάρτι με κρασιά, κοκτέιλ και νόστιμα γαλλικά μεζεδάκια.

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, 2106845300


Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη

INFO
Chapeau
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Όμορφο και «κρυφά» αισθησιακό, με βελούδινους καναπέδες, ωραία χρώματα, πολύχρωμους πολυελαίους και καπέλα (chapeau) στους τοίχους. Από το πρωί ανοιχτό για καφέ, ωραία ροφήματα, ποτό, κοκτέιλ, η δύναμη όμως κρύβεται στα του φαγητού που έχει γαλλικά αρώματα και το επιμελείται η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου (και ιδιοκτήτρια εστιατορίου στο Παρίσι). Δοκιμάστε ταρτίνες σε πολλές παραλλαγές, περάστε σε πεντανόστιμη πάπια κονφί, κλείστε με την τέλεια σαρλότ σε ποτήρι. Κάθε μέρα. 

Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ