- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μουσακάς με χειροποίητη μπεσαμέλ, γεμιστά με τοματούλες Κρήτης, λαχταριστό χταπόδι με μακαρονάκι, ζουμερό μοσχαράκι κοκκινιστό και δροσερή παντζαροσαλάτα μαγειρεύονται καθημερινά με προϊόντα από την ελληνική γη, όχι σε κάποιο νησιώτικο εστιατόριο αλλά στο… νησί της ερήμου.

Το Labbys The Hellenic House άνοιξε πριν λίγους μήνες στο Ντουμπάι για να ταξιδέψει γευστικά τους κατοίκους απ’ όλον τον κόσμο στην ελληνική κουλτούρα. Με ελληνικά χρώματα, ελιές, ξύλο και ψάθα, τη φιλοξενία, τη ζεστασιά και τη μοσχοβολιά απ’ τις μαγειρικές του ελληνικού σπιτικού, η οικογένεια Αντωνίου που δραστηριοποιείται για περισσότερα από 30 χρόνια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θέλησε να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην πατρίδα μέσα από τη μαγειρική παράδοση.

Οι πρώτες ύλες εισάγονται από την Ελλάδα, ο κατάλογος είναι βασισμένος στην παραδοσιακή κουζίνα και τα ελληνικά έθιμα, ιεροτελεστικά τηρούνται όλοι οι εορτασμοί! Τα Χριστούγεννα οι πελάτες γεύτηκαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες, την Καθαρά Δευτέρα ταραμοσαλάτα και θαλασσινά και την Ανάσταση μαγειρίτσα. Κάπως έτσι, σαν τον έρωτα, η ελληνική κουλτούρα και ο πολιτισμός περνούν απ’ το στομάχι!

Ο κόσμος, από όλον τον κόσμο, έχει αγαπήσει το Ελληνικό Σπίτι και το μέλλον δείχνει... τι άλλο; Λαμπρό, σαν τον Λάμπη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.