- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μi Sueno
Στο Mi Sueno είχα πάει με το που πρωτο-άνοιξε, πριν κάνα δυο χρόνια περίπου, τότε που η ισπανική κουζίνα έκανε
Στο Mi Sueno είχα πάει με το που πρωτο-άνοιξε, πριν κάνα δυο χρόνια περίπου, τότε που η ισπανική κουζίνα έκανε θριαμβευτική είσοδο στην Aθήνα – και παγκοσμίως βεβαίως-βεβαίως. Mου άρεσε πολύ το ντεκόρ του, η κουζίνα του –ποτέ μου δεν αρνήθηκα τα μεζεδάκια, τα ωραία τα αλλαντικά, τα πικάντικα λουκάνικα, τις ντομάτες και τα σκορδάκια– και κυρίως πολύ μου άρεσε η ατμόσφαιρά του, χαλαρή, ζεστή, μπριόζα και παθιάρα. Όντας άνθρωπος του κέντρου συνήθιζα από τότε να κάνω μεσημεριανές επισκέψεις στο Mi Sueno, ένα ποτήρι κρασί κι ένας γρήγορος μεζές αλλάζουν τη διάθεση ακόμη και της πιο αντιπαθητικής και βαρυφορτωμένης μέρας. Προχτές πήγα βράδυ, πέρασα την πόρτα κι άφησα πίσω μου μια σκοτεινή, χωρίς κίνηση Aκαδημίας για να βρεθώ στο χαμηλό ημίφως, στις δυνατές μουσικές, στους ήχους από ποτήρια και ανακατωμένα γέλια με κουβέντες, στη «μεγάλη» σάλα του καταστήματος. Tο Mi Sueno έχει στο κέντρο του το μπαρ με τα σκαμπό και τους πάγκους για όρθιους, αριστερά τη σάλα με τα τραπέζια φαγητού, δεξιά ένα μικρό κομμάτι με λίγα, πολύ λίγα τραπέζια για όσους θέλουν να αισθανθούν «μέσα» στην καρδιά της κουζίνας και «μαζί» με το μάγειρα. Περισσότερο με διάθεση να χαλαρώσουμε και λιγότερο να φάμε πραγματικά, κινηθήκαμε σε τάπας, πιάτα με λεπτοκομμένο χαμόν Iμπέρικο, καρπάτσιο βοδινού, καυτερό λουκάνικο chorizo (το αγαπημένο μου) και patatas bravas, δηλαδή πατάτες για «γενναίους», όπως αναφέρει και ο κατάλογος, μικρά κυβάκια-λουκούμια, υπερόχως μαγειρεμένα με λίγο ντρέσινγκ και κοκκινοπίπερο. Σε ωραιότατα ποτήρια κρασιού, αυτά που ευχαριστιέται το χέρι σου να πιάνει, βάλαμε κόκκινο κρασί Rioha, η μέρα είχε έρθει «τούμπα», μαζί και τα κέφια μας. Σε λίγο συμπληρώσαμε και με live τραγούδια ισπανικά, αλλά και με τακούνια που χτυπούσαν ρυθμικά και έντονα τα πατώματα, χορεύτριες –κούκλες– του flamenco, τα έδιναν όλα μπροστά στο μπαρ, οι της μέσα σάλας πηγαινοερχόμασταν τραπέζι-μπαρ, μπαρ-πίσω ξανά στο τραπέζι, όλο το μαγαζί ξαφνικά καλεσμένο σε αυθεντική ισπανική φιέστα. Tο αγαπώ το Mi Sueno, περισσότερο κι από τους μεζέδες, τις παέγιες, τα κοντσινίγιο του (κρεατικά), έχει την ατμόσφαιρα, τη διάθεση, το χρώμα, αυτά είναι τα «στοιχεία» που με κάνουν να επιστρέφω σ’ ένα ρεστοράν. Kαι χαίρομαι που δυο χρόνια μετά είναι ακόμη έτσι ζεστό και ζωντανό, κρατάει τη θέση του στις «επάλξεις» της γκρίζας, αγχωμένης Aκαδημίας, μας βοηθάει να δούμε κι εμείς το «όνειρο» (mi sueno = το όνειρό μου, στα ισπανικά).
Mi Sueno: Aκαδημίας 30 & Λυκαβηττού, 2103616271
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.