- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Belize: ολοκαίνουργιο all day στέκι με νόστιμη κουζίνα, φοβερά cocktails και δυνατά dj sets
Σε περιμένει στον πεζόδρομο της Καρόρη από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ
Belize: ένα νέο all day στέκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης που αξίζει την προσοχή σου
Το Belize είναι χώρα της Κεντρικής Αμερικής, αλλά στην Αθήνα είναι ένα ολοκαίνουργιο all day στέκι που εμφανίστηκε στον πεζόδρομο της Καρόρη για να νοστιμέψει τις μέρες και τις νύχτες μας. Μπορεί οι ανθισμένες ταπετσαρίες ή οι πίνακες με τους φοίνικες σε αμμουδερές ακτές να φέρουν στο μυαλό σου κάτι από τον εξωτισμό της μακρινής χώρας, αλλά στην πραγματικότητα το Belize Athens έχει μεσογειακή ψυχή και ένα νόστιμο χέρι να το οδηγεί.
Belize: νεό all day εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα από τον σεφ Δημήτρη Αϊβαλιώτη
Το μενού σε αυτό το νέο all day εστιατόριο υπογράφει ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης, σεφ γνωστός (και βραβευμένος) για τη μαγειρική μαεστρία του πάνω στην ελληνική κουζίνα και το σεβασμό του απέναντι στην πρώτη ύλη. Για τον κατάλογο του Belize επιστρατεύει όλη τη δημιουργικότητα του με αποτέλεσμα στο τραπέζι σου να φτάνουν πιάτα που μόνο «συνηθισμένα» δεν μπορείς να τα πεις. Για παράδειγμα, το «Παστίτσιο» είναι στην πραγματικότητα μια πληθωρική μακαρονάδα με σκιουφιχτά, σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι και μια πλούσια κρέμα γραβιέρας, ενώ ο τραχανάς σερβίρεται σε μορφή κροκέτας μαζί με σύγκλινο, ανθότυρο και φέτα. Για εμένα, είναι τα πρώτα δύο πιάτα που πρέπει να παραγγείλετε στο Belize.
Άλλα πιάτα που ξεχωρίζουν: η χωριάτικη σαλάτα με το ιντριγκαδόρικο σερβίρισμα, το υπέροχο σαγανάκι με κασκαβάλι Λήμνου και chutney παντζαριού, το ριζότο «γεμιστά» που είναι πραγματικά σαν να τρως γεμιστά, τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια με τη σάλτσα ψητής ντομάτας, τα (πολύ πετυχημένα!) τσιπς πατάτας με κρέμα φέτας, αλλά και τα μαλακά tacos με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι, μαγιονέζα με μυρωδικά, τραγανό κρεμμύδι και πίκλες κρεμμυδιού, που πολύ ταιριάζουν με ένα από τα signature cocktail του Belize.
Signature cocktails και δυναμικά dj sets
Η δυνατή μπάρα είναι ακόμη ένας άσσος στο μανίκι του Belize. Την cocktail list υπογράφει ο bartender Αντρέας Δημόπουλος ο οποίος και φρόντισε να δημιουργήσει cocktails με χαρακτήρα. Το Green Hot Chilli Pepper με μαστίχα, τζιν, αγγούρι, ροζι πιπέρι, passion fruit, lime και τσίλι ή το Purple Rain που συνδυάζει τη βότκα με το λικέρ καρύδας, το λεμόνι, τη μους από blueberry και λεβάντα είναι δύο από τις (πολλές!) επιλογές που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου και θα συνοδεύσουν ιδανικά το φαγητό σου.
Είπαμε: το Belize είναι all day στέκι. Οπότε πώς θα γινόταν να μη σερβίρει brunch; Και τι brunch! Θα βρεις από το τέλειο croque madame και μία σπανακόπιτα που σερβίρεται μαζί με ένα τηγανιτό αυγό στην κορυφή της, μέχρι χειροποίητα flat breads, μια πληθωρική pinsa, και πατροπαράδοτο καγιανά. Το brunch είναι καθημερινά διαθέσιμο από τις 09.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι, ενώ από τη 13.00 αρχίζει να σερβίρεται το κυρίως μενού του εστιατορίου.
Τι άλλο; Θα αδικούσαμε το Belize αν δεν αναφέραμε τις δυνατές μουσικές βραδιές του. Κάθε Πέμπτη θα βρεις στα decks τον Δημήτρη Ουγγαρέζο για μια από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές βραδιές του κέντρου, ενώ Παρασκευή και Σάββατο υπάρχει πάντα dj set που μας ανεβάζει τη διάθεση και μας κρατάει εδώ για ακόμη ένα ποτό. Τα λέμε εκεί!
Καρόρη 4, πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3210690, Fb: Belize Athens, Instagram: @belize_athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε περιμένει στον πεζόδρομο της Καρόρη από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ
Και να φας ακόμη καλύτερα…
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.