- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Around the Table 2025: Εξερεύνησε τις γεύσεις της Αθήνας
Έως τις 7 Δεκεμβρίου, 50 εστιατόρια ανοίγουν τις πόρτες τους στο πιο urban food experience
Το απόλυτο γαστρονομικό event της Αθήνας, συνεχίζεται για 4η χρονιά
Η Αθήνα είναι για ανθρώπους που αγαπούν τις νέες εμπειρίες. Για όσους πιστεύουν πως η πόλη δεν εξαντλείται στις διαδρομές που ήδη γνωρίζουν, αλλά αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα μόνο όταν της δώσεις χρόνο να σου μιλήσει. Αν αφήσεις τον εαυτό σου να χαθεί λίγο στους δρόμους της, στις μυρωδιές, στα τραπέζια της, τότε αρχίζεις να την ανακαλύπτεις από την αρχή. Γιατί “Ζω στην Αθήνα” σημαίνει δεν ζω ποτέ βαρετά και φέτος, περισσότερο από ποτέ, το Around the Table έρχεται να το αποδείξει.
Για τέταρτη χρονιά, η Mastercard φέρνει πίσω το πιο ζωντανό γαστρονομικό project της πόλης, ένα concept που φέτος εξελίσσεται, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο: το restaurant-hopping. Έναν τρόπο να ζεις την Αθήνα μέσα από τις γεύσεις της, να δοκιμάζεις, να μοιράζεσαι, να συνδέεσαι με ό, τι καλύτερο δημιουργείται αυτή τη στιγμή στη σύγχρονη κουζίνα της. Έως τις 7 Δεκεμβρίου, πενήντα εστιατόρια απλώνονται σαν στάσεις σε μια νοητή διαδρομή που ενώνει γειτονιές, ανθρώπους και γεύσεις. Κάθε ένα από αυτά υπογράφει ένα ειδικά σχεδιασμένο menu στα 25€ ή 50€, αποκλειστικά για κατόχους Mastercard, δίνοντας έμφαση στην εποχικότητα, στα τοπικά υλικά και στην αίσθηση ότι μια προσιτή εμπειρία μπορεί ταυτόχρονα να είναι και πραγματικά ξεχωριστή.
Το Around the Table δεν είναι απλώς μια αφορμή να φας έξω αλλά μια πρόσκληση να ξαναζήσεις τη σχέση σου με την πόλη. Να καταλάβεις ότι η Αθήνα δεν είναι μόνο τα εμβληματικά της σημεία, αλλά και τα μικρά στέκια που δεν θα ανακάλυπτες ποτέ αν δεν έκανες μια στάση παραπάνω. Ένα bistro που σερβίρει τέσσερα πιάτα με τη φιλοσοφία ενός μικρού ταξιδιού. Ένα δημιουργικό εστιατόριο που μεταφράζει την ελληνική κουζίνα με τρόπο ανατρεπτικό. Ένα σημείο στο οποίο το comfort food παίρνει νέα μορφή και γίνεται ένα μικρό κομμάτι της καθημερινής σου ιεροτελεστίας.
Φέτος, η εμπειρία πηγαίνει ακόμα πιο μακριά με τρεις curated γαστρονομικές βραδιές που παρουσιάζει η Mastercard, δίνοντας σε καταξιωμένους Έλληνες σεφ τον χώρο να εκφράσουν διαφορετικές όψεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Ο Γιάννης Λουκάκος μετατρέπει τη βιωσιμότητα σε δημιουργική δύναμη μέσα από το “From Waste to Wonder”, ο Παύλος Κυριάκης εμπνέεται από τις γειτονιές της πόλης για ένα “Michelin-Starred Athenian Inspiration” δείπνο, ενώ ο Γιάννης Καλδής στήνει έναν απροσδόκητο διάλογο ανάμεσα στην κουζίνα και το μπαρ στο “A Dialogue Between Kitchen and Bar”. Τρεις εμπειρίες, τρεις διαφορετικές οπτικές, ένας κοινός παρονομαστής: η Αθήνα και η ανεξάντλητη γεύση της.
Όλη η φιλοσοφία του Around the Table στηρίζεται στην ιδέα ότι το φαγητό είναι τρόπος σύνδεσης. Σύνδεσης με την πόλη, με τους ανθρώπους, με την τοπική παραγωγή και με τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από κάθε πιάτο. Η Mastercard επενδύει διαχρονικά σε εμπειρίες που αξίζει να μοιράζεσαι και φέτος μάς θυμίζει πως ένα τραπέζι μπορεί να γίνει αφορμή για να δεις την Αθήνα αλλιώς.
Κι αν θες να ζήσεις κι εσύ τη δική σου διαδρομή, το μόνο που χρειάζεται είναι να μπεις στο aroundthetable.gr, να δεις τα εστιατόρια που συμμετέχουν και να σχεδιάσεις την επόμενη στάση σου. Γιατί η Αθήνα δεν έχει τέλος, μόνο νέες αφετηρίες... στο επόμενο πιάτο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.