- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Hush Coffee and Brunch: Με θέα τη θάλασσα και τη Φρίντα Κάλο
Στο Μουσείο Φωτογραφίας για άρτο και θεάματα (κυριολεκτικά)
Hush Coffee and Brunch: Η νέα άφιξη για καφέ, μπραντς, μεσημεριανό και ποτό στο Μουσείο Φωτογραφίας
Η θέα συγκλονιστική, τα νερά, τα κάργκο, τα ρυμουλκά, τα μεγάλα κρουαζερόπλοια, οι γερανοί, οι αποθήκες. Κάθεσαι στο Hush και από τη μεγάλη τζαμαρία της σάλας του παρελαύνει όλο το μεγαλείο της θάλασσας. Όπου Ηush, μια από τις πιο πολυσυζητημένες εισόδους στον γαστροχάρτη της Θεσσαλονίκης, με υπογραφή Βασίλης Σαμιωτάκης, ο οποίος εντός του Μουσείου Φωτογραφίας έστησε ένα χάρμα μποέμικο σημείο για καφέ και φαγητό. Είναι πλήρως εναρμονισμένο με το νέο του πνεύμα του MoMus, εξού και ο αρτισανάλ κατάλογος αλλά και τα τόσο φίνα και εκλεκτά πιάτα.
Το μίνιμαλ ιντέριορ ντιζάιν με την υπογραφή της Σοφίας Δημουλά μεταμόρφωσε το πάλαι πότε καφέ του μουσείο σε κάτι που μου θυμίζει ζεστά λονδρέζικα στέκια με θέα τον Τάμεση και νεοϋορκέζικα ντίνερ λάουντζ παρά τον ποτάμο Χάντσον, τέτοια ομορφιά και πολύ ωραίο στιλ.
Πάμε και στο επόμενο δυνατό χαρτί του Hush: Την επιμέλεια των πιάτων την έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Αντώνης Μουστάκης του Extavaganza και αυτό είναι είδηση για τους κατέχοντες τι εστί Μουστάκης. Τι χαρά, επομένως για τον θεατή του Μουσείου αλλά και για τον σινεφεστιβαλιστή του 66ου, που περνάει τις μέρες του στο λιμάνι, όταν μετά τα θεάματα μπορεί να μπραντσάρει με έναν κατάλογο που με το καλημέρα που άνοιξε το Hush, εκτόξευσε τη φήμη του. Ένεκα της έκθεσης για την Κάλο, τα αυγά ποσέ σε pan de maiz (ψωμάκι καλαμποκιού) με πουρέ αβοκάντο, μαραθόριζα και salsa rocha, όπως και το καπνιστό πικάντικο κοκτέιλ με καρδιά από μεσκάλ και ένα καπνιστό φιλί φωτιάς από τη Φρίντα, είναι γεύσεις ειδικά στημένες για να τιμήσουν την έλευση της Μεξικάνας θεάς στη Θεσσαλονίκη.
Σπονδή στη Φρίντα Κάλο είναι και τα τάκος με pulled pork, σάλτσα rocha, πίκλα, κρεμμύδι και λάιμ, που φιγουράρουν ανεβάζοντας τη συνολική εμπειρία θέασης. Καθώς αυτές τις μέρες λόγω του 66ου σινεφεστιβάλ πάω κι έρχομαι από τη Φρίντα Κάλο στην αίθουσα της Φρίντας Λιάπας, έχω δοκιμάσει όλον τον κατάλογο του Hush και ένα έχω να πω: ο Σαμιωτάκης έστησε μια ομορφιά. Υμνώ το κουλούρι Θεσσαλονίκης με καπνιστό σολομό, αβγό ποσέ, κρέμα τυριού και ολλαντέζ, βάζω δεκάρι στον διπλό εσπρέσο τους και απονέμω εύφημο μνεία στο προζυμένιο πεϊνιρλί τους με ανεβατό Κοζάνης αρίστης οξύτητας και scrabbled eggs.
Σντρολαλά (σντρό και ο λαλά) και για το καταπληκτικό κροκ μαντάμ τους, όπου τα τυριά είναι καπνιστό Μετσοβίτικο ανάμικτο με τσένταρ, γραβιέρα και μπεσαμέλ στο μπριος. Όταν ήρθαν τα δυο γλυκά αναφώνησα «Χελ γιες, αυτό είναι ένα απολύτως εκλεκτό και μεγαλοπρεπές θεσσαλονικοσμοπόλιταν μπραντς, και ορίστε γιατί: Η αβγόφετα τσουρέκι με σπιτική μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και καραμελωμένη κρέμα μπουγάτσας, δίπλα στο croissant roll με κρέμα λευκής σοκολάτας πραλίνα και crumble φουντούκι, τιμούν τα πάτρια και δοξάζουν τα γκλομπάλ.
Τώρα, επειδή οι ώρες του Hush παρακολουθούν το μουσείο, η μεσημεριανή κουζίνα του σερβίρει ως τις 6 το απόγευμα ένα πολύ δυνατό μπέργερ (ευλογώ) και ένα καταπληκτικό πιάτο με στριφτάρια σιγομαγειρεμένου μοσχαρίσιου κιμά με γραβιέρα Κρήτης. Αναμφίβολα, δεδομένης και της signature λίστας με τα κοκτέιλ (Ανέστη Ρίζο, τον σεβασμό μου για το Boulevardier σου), το Hush παρουσιάζει μια πρόταση για καφέ, ποτό, μπραντς και φαγητό, που το τοποθετεί πάραυτα στην κορυφή της λίστας με τις νέες εισόδους.
Hush Coffee and Brunch, Αποθήκη Α, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.