- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Vinoterra Resto & Cava ή αλλιώς η κάβα με τις 1000 ετικέτες
Και το εστιατόριο που θα τις απολαύσεις
Η ιστορία του Vinoterra Resto & Cava αρχίζει κάπου στο 1995, όταν ο 21χρονος τότε Δημήτρης Κόλλιας αποφασίζει να ανοίξει ένα μικρό κατάστημα πώλησης εμφιαλωμένων κρασιών στο Νέο Ηράκλειο. Είχε καταφέρει να συλλέξει 80 ετικέτες και προσπαθούσε να τις προωθήσει σε μια αγορά που μόλις ξεκινούσε να γνωρίζει τι σημαίνει ποιοτικό κρασί μικρών παραγωγών.
Η συλλογή όλο και μεγάλωνε μέχρι που έφτασε σε σημείο να αποτελείται από 500 ετικέτες. Το μικρό μαγαζάκι δεν μπορούσε να τις χωρέσει πια. Κάπως έτσι, το 2008, δημιουργήθηκε η Cava Vinoterra. Ένας υπέροχος χώρος 160 τμ, με υπόγειο κλιματιζόμενο κελάρι 80 τμ το οποίο φιλοξενεί τώρα πια περισσότερες από 1000 ετικέτες κρασιών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο ειδικός χώρος γευσιγνωσίας που διαθέτει αποπνέει την κουλτούρα του κρασιού με ό, τι αυτό συνεπάγεται.
Η αγάπη του για το καλό κρασί, τον οδήγησε στη δημιουργία του Vinoterra Resto, δίπλα ακριβώς από την κάβα. Πρόκειται για ένα μικρό εστιατόριο, 50 μόλις θέσεων, που δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει στους λάτρεις του κρασιού τη δυνατότητα να απολαύσουν δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, επιλέγοντας κρασί από τη διπλανή κάβα, με μοναδικό βάρος το κόστος σερβιρίσματος, δηλαδή 7.00 €. Wine list δεν υφίσταται γιατί ο Γιάννης, ο Δημήτρης και η Ντίνα είναι οι άνθρωποι που καθοδηγούν τους οινόφιλους, παρασύροντάς τους σε ένα οινικό ταξίδι όσφρησης, γεύσης και επίγευσης.
Το μενού είναι μια έμπνευση του chef Προκόπη Καρακατσάνη. Τα ορεκτικά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, λαχταριστό ταρτάρ μοσχαριού με μπισκότο από φύκι Νόρι, σάλτσα μίσο και αβγό, γαρίδες Tempura μαριναρισμένες με εσπεριδοειδή, ταραμοσαλάτα και baby λαχανικά και υπέροχο Sashimi σολομού με αγγούρι, ρύζι, φύκι Νόρι και wasabi στάκας. Από τα κυρίως ξεχωρίσαμε το Κανελόνι με μοσχαρίσια ουρά, μανιτάρια και τρούφα Χαλκιδικής αλλά και τα μάγουλα μόσχου με σέσκουλα, μαγειρίτσα και σάλτσα παρμεζάνας. Για τελείωμα προτείνουμε την κρέμα Passion Fruit με ιταλική μαρέγκα, μπισκότο κανέλας και παγωτό με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης.



Ανοιχτά: Καθημερινά 18.00 – 01.00 εκτός από την Κυριακή
Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ηράκλειο
210 2792100
INFO
Από την μία το εστιατόριο και από την άλλη η κάβα με πραγματικό θησαυρό ετικετών (πάνω από χίλιες). Κουζίνα μοντέρνα μεσογειακή με έμφαση στα ελληνικά και ιταλικά πιάτα. Κυριακή μόνο μεσημέρι.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελληνική κουζίνα του σήμερα και στα ηχεία Πάνος Γαβαλάς
Τα δώρα της A.V. στους αναγνώστες της: γεύματα και λαχταριστά γλυκά
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.