Resto

Vinarte, κρασί και τέχνη δύο σε ένα

Κρασιά, μουσική και έργα τέχνης από όλο τον κόσμο σ΄ ένα στέκι στα νότια

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
91574-184459.jpg

Το Vinarte, είναι ένα wine bar-restaurant με πολλή αγάπη για το ποιοτικό κρασί και την τέχνη, που συνδυάζει Vino - Gastronomia - Arte - Musica.

Vino: Στη «Walk in» κάβα του Vinarte μπορεί κανείς να επιλέξει με τη βοήθεια του οινοχόου ανάμεσα σε 110 ετικέτες από όλο τον κόσμο (50% ελληνικές), εκ των οποίων 25 και στο ποτήρι. Πολύ ενδιαφέρουσες είναι οι οινικές προτάσεις από αποκλειστική εισαγωγή από Β. Ιταλία ενός παραγωγού με ποικιλίες όπως Amarone, Valpollicella ripasso, δύο εκ των οποίων χωρίς θειώδη (το συντηρητικό του κρασιού). Κάθε Τετάρτη γίνονται παρουσιάσεις κρασιών ή μαθήματα οινογνωσίας.

Gastronomia: Το κρασί μπορεί να συνοδευτεί από ιδιαίτερα ορεκτικά αλλά και από μια «Wine friendly» κουζίνα στημένη από Ιταλό chef με φρέσκα ζυμαρικά, σαλάτες και λεπτή τραγανή pizza. Μοναδικές είναι οι έτοιμες προτάσεις αλλαντικών και τυριών μικρών παραγωγών από Ελλάδα και Ιταλία ανάλογα με το κρασί που θα επιλέξετε.

Arte: Στο Vinarte (Vino + Arte) εκτίθενται έργα τέχνης και αντίκες που εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του χρόνου, ενώ πλαισιώνουν τη συνολική εμπειρία μιας ευχάριστης απόδρασης από την καθημερινότητα (τα έργα διατίθενται προς πώληση).

Musica: Το γευστικό ταξίδι συνοδεύεται από swing jazz, mainstream νότες καθώς και ιταλική μουσική, αλλά και με ξεχωριστές βραδιές live δύο φορές το μήνα (κυρίως Πέμπτη) που θα γεμίζουν όμορφα την εβδομάδα σας.

Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511, 6944 828890 

INFO
Vinarte
Λειτουργία: Ανοικτό Σάββατο μεσημέρι

Σε ένα μικρό στενάκι της Γλυφάδας, με μεγάλη αγάπη για το κρασί. Ζεστή και κρύα κουζίνα με έντονες ιταλικές νότες, εξαιρετικά ιταλικά τυριά και αλλαντικά που ανακαλύπτουν οι ιδιοκτήτες στα πολύ συχνά ταξίδια τους στην Ιταλία. Μαζί και εκθέσεις έργων τέχνης που εναλλάσσονται συχνά, και Πέμπτες με καλές οινογνωσίες συνοδεία ζωντανής μουσικής. Δευτέρα κλειστά. 

Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ