Resto

Kahuna: Το καλοκαίρι στη Σύρο, όπως πρέπει να είναι

Ένα Seaside Bar Restaurant που συνδυάζει φαγητό, ποτό και νησιώτικη ατμόσφαιρα

Χαρά Αλεξανδροπούλου
Χαρά Αλεξανδροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kahuna
©Marianna Arvithi Photography

Πας πρωί, φεύγεις βράδυ και την επόμενη θες να ξαναπάς

Κάπου ανάμεσα στον ήλιο, την αύρα του Αιγαίου και τις καλοκαιρινές βουτιές, υπάρχει το Kahuna Seaside Bar Restaurant. Ένα all-day bar Restaurant, φτιαγμένο εξ αρχής με πολλή αγάπη από την Αγγελική Σφακιανακη, έγινε σύντομα στέκι στη Σύρο και συνδυάζει φαγητό, ποτό και ατμόσφαιρα χωρίς να βάζει όρια, στην εμπειρία. Εδώ, κάθε στιγμή έχει τη δική της γεύση.

Kahuna
©Marianna Arvithi Photography

Το μενού φέρει την υπογραφή του Λευτέρη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος μαζί με την ομάδα του έχει φέρει στο νησί μια κουζίνα που πατάει με στιβαρότητα στη γεύση αλλά φλερτάρει με τη φαντασία. Από το brunch, που ξεκινάει με αλμυρές επιλογές όπως το “ΤΣΙΚΕΝ ΜΠΕΡΓΚΕΡ” με τηγανητό κοτόπουλο, γραβιέρα Άργους, μπέικον, πίκλες και kimchi mayo, μέχρι τις πιο γλυκές στιγμές όπως η “Αλμυρή Καραμέλα Brioche” με Chantilly Cream, σιρόπι σφενδάμου και μούρα, οι επιλογές σου δίνουν λόγο να μη θες να σηκωθείς από τα άνετο πουφ. Και φυσικά εκτός των πουφ έχει και εστιατόριο, για να διαλέξεις πού θες να καθίσεις για να απολαύσεις το φαγητό σου.

Kahuna
©Marianna Arvithi Photography

Κι αν πεινάσεις αργότερα, το lunch /dinner μενού δεν απογοητεύουν. Θαλασσινά, ορεκτικά για μοίρασμα, πιάτα που μιλούν ελληνικά αλλά με διεθνή προφορά, πιατέλες με αλλαντικά και τυριά ιδανικές για να συνοδεύσεις το κρασί σου, μια οινική επιλογή επιμελημένη από τον Γιώργο Κλουβάτο και την κάβα Στέλβιν, που δένει ιδανικά με το φαγητό αλλά και με την ώρα της ημέρας.

Kahuna
©Marianna Arvithi Photography

Το κεφάλαιο “ποτό” στο Kahuna είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του μαγαζιού. Ο Βασίλης Ρούσσος, γνωστός από το Tiki Bar της Αθήνας, και ο Μάνος Μάρρας, συν-επιμελήθηκαν τη λίστα των cocktails και το αποτέλεσμα είναι μια εμπειρία. Το "Summer...licious" με gin, mango, elderflower, pineapple ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαιρινό σκηνικό. Το "Lukumi", με vodka, rose, ginger, lime, mint παίζει με την ισορροπία φρεσκάδας και αρώματος. Και το "Fragkosyko", με tequila, Daisey triple sec, fig jam, lime και chocolate rim, είναι αυτό που δεν ήξερες πόσο πολύ άξιζε να δοκιμάσεις. Και φυσικά, καλοκαίρι χωρίς Paloma γίνεται; E, δεν γίνεται! Ειδικά όταν μιλάμε για την Paloma του Kahuna. 

Kahuna
©Χρυσάνθη Πέππα

Το Kahuna είναι το μέρος που η μέρα κυλάει έτσι ακριβώς όπως φαντάζεσαι το καλοκαίρι σου. Πας για ένα καφέ και μένεις για το brunch. Κάνεις μια βουτιά, επιστρέφεις για το μεσημεριανό. Πιάνεις κουβέντα, απολαμβάνεις το αεράκι και, να σου, που έρχεται το απόγευμα και σε βρίσκει με ένα cocktail στο χέρι. Τίποτα δεν σου λείπει, φαγητό, ποτό, ατμόσφαιρα γεμάτη αλμύρα. Έτσι πρέπει να είναι το καλοκαίρι. Έτσι όπως το σερβίρουν στο Kahuna.

Kahuna
©Marianna Arvithi Photography

Τηλέφωνο: 2281306737

Email: info@kahuna.gr

Διεύθυνση: Παραλία Αζολίμνου Σύρος

Instagram

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY