- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μας αρέσουν τα ζυμαρικά, πώς να το κάνουμε; Σε όλες τις εκδοχές, τα μήκη και τα πλάτη τους. Ήταν αδιανόητο λοιπόν, να πέσει το μάτι μας στο κατακίτρινο και κατακαίνουργιο Giallo στο Χαλάνδρι και να μην σταματήσουμε για (τουλάχιστον) μία δοκιμή.

Γωνιακό, λιλιπούτειο, χρωματιστό και πεντακάθαρο, περνάει το πρώτο τεστ με άριστα. Ασπρόμαυρο πλακάκι, ανοιχτή κουζίνα για να παίρνεις μάτι τους σεφ, δύο μόλις τραπεζάκια μέσα (έχει όμως πολλά περισσότερα στον πεζόδρομο απ’ έξω) και άλλους δυο μεγάλους πάγκους-μπάρες, ο ένας με θέα την κουζίνα και ο άλλος μπροστά από τη μεγάλη τζαμαρία. Στο ταβάνι κρέμονται δεκάδες φωτιστικά, το καθένα και σε διαφορετικό στιλ και μου θυμίζουν το ωραίο στενάκι (οδός Πιττάκη, αν θυμάμαι καλά) στου Ψυρρή.

Το Giallo (κίτρινο), έχει- δεν έχει μια εβδομάδα που άνοιξε στη γωνία του πεζόδρομου της Θουκιδίδου. Απ’ έξω έχει χρώμα καναρινί (εξού και το όνομα), παραπέμποντας στο ζεστό ταμπεραμέντο των Ιταλών, και μέσα έχει μάγειρες σπιρτόζους που σου φτιάχνουν λίγα αλλά καλά. Ωραίες προτάσεις είναι το Spaghetti Sicilia (με φρέσκια τομάτα, σκόρδο, αντσούγιες και δυόσμο), οι παπαρδέλες Ragu (με μοσχαράκι γάλακτος, φρέσκια ντομάτα και θυμάρι), το Strigolone (με salsiccia, δηλαδή λουκάνικο και μαύρη τρούφα), η πίτσα Salmone (με καπνιστό σολομό και ρικότα) και η Piccante (με spianata και τοματίνια). Τις τιμές τις υπολογίζω πάνω-κάτω μέχρι €15/άτομο, ενώ πέφτουν και άλλο στον κατάλογο του delivery (ναι, έχει και από αυτό).
Εγώ δοκίμασα νιόκι με κοτόπουλο, μανιτάρια, σκόρδο και λευκό κρασί. Ήταν ωραίο, μυρωδάτο, είχε μπόλικο σκορδάκι και μια τόση δα καυτερή πινελιά, που σύμφωνα με τoν Σαφέτ (σεφ του Giallo) πρέπει πάντα να υπάρχει σε ένα πιάτο ζυμαρικών.
Γλυκάκια δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά δείξτε έλεος, σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους. Επίσης σύντομα θα πάρει τη θέση της στην κουζίνα και μια καφετιέρα για «γρήγορο» espresso.

Με δυο λόγια μας άρεσε, αν και έχει όλα τα φόντα (και το ταλέντο) να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα. Πάντως έτσι μικρό και χαριτωμένο που είναι (βρίσκεται και σε ωραίο σημείο), σίγουρα είναι μια δελεαστική πρόταση για ιταλικό γεύμα, αν βρεθείτε προς τα βόρεια.
Αγίας Παρασκευής 10& Θουκιδίδου, Χαλάνδρι, 210 6853343
ΔΕΙΤΕ ΤΗ GALLERY
INFO
Λιλιπούτειο και σε προνομιακή θέση, σερβίρει αυθεντικές ιταλικές γεύσεις που αρέσουν σε όλους. Έχει ωραίες προτάσεις σε ζυμαρικά και πίτσα, (όλα μαγειρεύονται μπροστά στα μάτια σου) και σεφ που ετοιμάζουν την παραγγελία σου στο πι και φι. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα €15 το άτομο, ενώ πέφτουν και άλλο στον κατάλογο του delivery.
Δες αναλυτικάΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.