- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Holy Spirit το ξέρουν οι ξενύχτηδες και όσοι αγαπούν τα ωραία cocktail του Ξαβιέ Μισαηλίδη. Το Holy Chicken ήρθε για αυτούς που αγαπούν το καλό φαγητό και πιο συγκεκριμένα τις…κότες.
Πρόκειται για ένα εστιατόριο που είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένο στο κοτόπουλο. Μπορεί να βρίσκεις και κάποια ωραία ορεκτικά, σαλατούλες και cocktail (λόγω της συγγένειας με το Holy Spirit), αλλά η βάση, η ουσία και η μόνη θεματική του Holy Chicken, είναι –όπως φανερώνει ήδη το όνομά του- τα κοτοπουλάκια.
Θα τα βρείτε μαγειρεμένα με όλους τους τρόπους και όλοι είναι ωραίοι. Τα μαριναρισμένα κοτόπουλα μαρινάρονται για 24 ώρες σε κενό αέρος. Τα ψητά είναι ζουμερά και κυκλοφορούν αγκαζέ με 8 διαφορετικά συνοδευτικά (μεταξύ άλλων μυρωδάτος πουρές, βουτυρωμένο καλαμπόκι, ψητά λαχανικά, ψητή γλυκοπατάτα με βούτυρο), 9 διαφορετικές σάλτσες (παρμεζάνας, μπάρμπεκιου, sour κ.α.) και 3 διαφορετικές μαρινάδες (μεσογειακή με ελαιόλαδο, αρωματικά βότανα και ξύσμα λεμονιού, σιναπιού με Dijon και δροσερό γιαούρτι, και Καραϊβικής με μυστικό μείγμα μπαχαρικών).
Όσοι αγαπάτε τα κοτόπουλα λοιπόν, σπεύσατε. Εδώ, γίνεται της Αγίας Κότας!
Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, 210 8982469, ανοιχτά από 1 το μεσημέρι μέχρι 1 το βράδυ. Δευτέρα κλειστά.
INFO
Το αδερφάκι του Holy Spirit είναι ένας φανταστικός, πολύχρωμος χώρος με μότο #eisai_kota! Την ιστορία του θα τη διαβάσεις στον κατάλογο αλλά και στους τοίχους του μαγαζιού. Το κοτόπουλο ως κύριο συστατικό θα το βρεις σε πολλές παραλλαγές με τις απαραίτητες μαρινάδες και τα συνοδευτικά. Ανάρπαστα, λόγω… συγγένειας, γίνονται και τα ποτά. Δευτέρα κλειστά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.