Resto

Feelin’ Tipsy: το ολοκαίνουργιο, δροσερό wine bar της Χάρητος

Ωραία κρασιά, νόστιμο μενού και χάζι σε έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους του κέντρου

Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 917
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Feelin’ Tipsy: το νέο wine bar της πόλης μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι από την οικογένεια Πιτσιλή και την ομάδα του Poco a Poco

Πες πως είναι ένα δροσερό απόγευμα άνοιξης. Είσαι έξω με φίλους κι έχοντας τελειώσει δύο (ή και παραπάνω) ποτήρια κρασί, έχεις φτάσει σε αυτή την ωραία ζάλη, τη ζεστή ευδαιμονία του κρασιού. Αυτήν την κατάσταση περιγράφει η λέξη «tipsy» και σε αυτή υπόσχεται να μας βάλει το ολοκαίνουργιο Feelin’ Tipsy, το wine bar που μόλις εμφανίστηκε (έχει δεν έχει μια εβδομάδα ανοιχτό) στον πεζόδρομο της Χάρητος, στον ίδιο χώρο που κάποτε στεγαζόταν το City – μαγαζί θρύλος της αθηναϊκής νύχτας. Κάτι μου λέει, όμως, πως και το Feelin’ Tipsy θα γράψει τη δική του λαμπρή ιστορία, μια που έχει όλα τα φόντα να το κάνει. Πίσω του βρίσκεται η οικογένεια Πιτσιλή, που κι αν έχει δημιουργήσει στέκια (Balthazar, Rock’ n Roll, Dopios κ.ά.), όπως και η ομάδα του Poco a Poco.

Δέντρα, ησυχία, ανθισμένα φυτά, γιρλάντες από ρομαντικά φωτάκια, απαλή μουσική. Ο πεζόδρομος της Χάρητος είναι από μόνος του ένας καλός λόγος για να έρθεις ως εδώ. Είναι πραγματικά περίεργο το πώς στρίβοντας από την Πλουτάρχου στο μικρό στενό, ξαφνικά σε υποδέχεται η απόλυτη ηρεμία. Το μόνο που φαντάζομαι ότι θα ακούγεται τα βράδια του καλοκαιριού είναι ίσως τα λόγια των πρωταγωνιστών από την ταινία που παίζεται στο θερινό σινεμά «Αθηναία».

Πάντως, πρωταγωνιστές στο Feelin’ Tipsy είναι τα ωραία κρασιά και μάλιστα από αμπελώνες που δεν μας έχουν συνηθίσει τα wine bar της Αθήνας. Ο sommelier Παναγιώτης Στρεμμένος έχει δημιουργήσει μία wine list που δίνει έμφαση στις ετικέτες του Νέου Κόσμου. Έτσι, θα δοκιμάσουμε κρασιά από την Αμερική, τη Χιλή, την Αργεντινή, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Ευρώπη (όπως φυσικά και η Ελλάδα) δεν έχουν τη δική τους δυναμική παρουσία. Συνολικά θα ανακαλύψεις γύρω στις 100 ετικέτες, με 17 από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι.

Όλα αυτά τα (εκπληκτικά) κρασιά συνδυάζονται υπέροχα με το μενού που έχει δημιουργήσει ο βραβευμένος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος. Πιάτα όπως το καρπάτσιο ντομάτας με ντρέσινγκ ντομάτας, μαλακό τυρί Αργολίδας, ζατάρ και τρίμμα προζυμένιου ψωμιού, το σασίμι λαυράκι με ρύζι και όξινη, πικάντικη σάλτσα γεμιστών, το flatbread cacio e pepe (!) με μανιτάρια του βουνού ή τα ανιολότι με γέμιση γαρίδα-ρικότα, ντομάτα, χαρίσα και σάλτσα μπισκ με σαφράν θα σε κρατήσουν εδώ για ακόμη ένα ποτήρι κρασί.

Ένα άλλο δελεαστικό κομμάτι του μενού είναι και τα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, που προσφέρονται όχι σε πλατό, αλλά σε τιμή τεμαχίου (100 γρ.), ώστε να μπορείς ελεύθερα να επιλέξεις όποιο σου αρέσει, δημιουργώντας τη δική σου σύνθεση. Με μια ματιά στον κατάλογο θα καταλάβεις πως μιλάμε για κάποια από τα ωραιότερα τυριά της χώρας (όπως το λαζαρέτο, η γραβιέρα από την Ιθάκη, το λαδοτύρι Άνδρου ή το πάπρικο από το Μέτσοβο) και αλλαντικά που δεν χρειάζονται συστάσεις (chorizo Δράμας, fincciona αέρος Ιταλίας, γαλοπούλα με πάπρικα Sarry κ.ά.).

Ωραία κρασιά, δυνατή ομάδα, νόστιμα πιάτα και χάζι σε έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους του κέντρου. Με καλούς οιωνούς αρχίζει το φετινό καλοκαίρι…

Χάρητος 43, Κολωνάκι, 2107299373, Insta: feelintipsy.athens, Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18.00-01.00