7 αγαπημένα στέκια της Κυψέλης

Κυβέλη: Η άνοιξη είναι πιο νόστιμη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Το ωραίο στέκι της Κυψέλης μας περιμένει με μεζέδες και καλά αποστάγματα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυβέλη
Κυβέλη
Κυβέλη

Κυβέλη: το νόστιμο μεζεδοπωλείο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Διαλέγεις ένα τραπεζάκι κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο. Το δροσερό αεράκι κάνει τα φυλλώματα των δέντρων να μουρμουρίζουν και στα παρτέρια της πλακόστρωτης πλατείας βγήκαν τα πρώτα μπουμπούκια. Στο βάθος υψώνεται η εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Θα μπορούσες να είσαι στην καρδιά ενός γραφικού χωριού της ελληνικής επαρχίας, στην πραγματικότητα όμως βρίσκεσαι σε μια από τις πιο κεντρικές γειτονιές της Αθήνας. Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, εδώ που συμβαίνουν όλα!

Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια, όχι μόνο της κυψελιώτικης πλατείας, αλλά και ολόκληρης της γειτονιάς, είναι η νόστιμη Κυβέλη. Μεζεδοπωλείο τίμιο και καλό, από αυτά που επισκέπτεσαι ξανά και ξανά. Είναι από εκείνα τα στέκια που έρχονται πρώτα στο μυαλό όταν δίνεις ραντεβού με φίλους. Όχι ότι δεν μπορείς να έρθεις μόνος (δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που το προτιμούν για το καθημερινό τους γεύμα), αλλά η Κυβέλη είναι η χαρά της παρέας. Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και μοιράζονται, ποτήρια γεμάτα με αποστάγματα ή καλό κρασί, που δεν σταματούν να τσουγκρίζουν.

Τι θα δοκιμάσεις; Πρώτα από όλα τους διάσημους κολοκυθοκεφτέδες, από τους πιο νόστιμους που έχεις φάει ποτέ. Ύστερα την τσιροσαλάτα που τόσο πάει με ουζάκι, τα αφράτα κεφτεδάκια, τη μερακλίδικη τηγανιά με μανιτάρια και σουτζούκι, τη βελούδινη φάβα Σαντορίνης με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαύρο σουσάμι, το μοσχαρίσιο συκώτι που σπάνια θα πετύχεις τόσο καλό όσο εδώ. Αλλά το πιάτο που γνωρίζει το απόλυτο σουξέ και δεν λείπει σχεδόν από κανένα τραπέζι είναι το εντυπωσιακό κοτόπουλο Χαρακίρι – μη ρωτάς τι είναι απλώς παράγγειλε!

Όλα αυτά έρχονται και σπίτι σου μέσα από τις γνωστές εφαρμογές delivery, αλλά θα ήταν κρίμα να μη ζήσεις από κοντά τη νοστιμιά της Κυβέλης. Όπως και να το κάνουμε, έχει άλλη χάρη να τρως έξω, κάτω από τα δέντρα σε ένα τραπέζι που το λούζει το φως.

Κρατήσεις και μέσω του site www.kybeli.gr.