- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Oh my pinsa: Τραγανή, αφράτη και χειροποίητη, όπως πρέπει
Ένα νόστιμο στέκι στο Παγκράτι που ξέρει από πίνσα
Oh my pinsa: στο Παγκράτι για την τέλεια πίνσα
Ο μύθος λέει ότι έρχεται από τα άδυτα της ρωμαϊκής κουζίνας. Το βέβαιο είναι ότι έχει κατακτήσει τους γευστικούς κάλυκες των σύγχρονων Ιταλών και πλέον έχει γίνει αγαπημένο γεύμα και στη δική μας κουζίνα. Στο Oh My Pinsa οι άνθρωποι από το 2020, με βαθιά γνώση πάνω στην «πίνσα», άνοιξαν ένα περιποιημένο στέκι όπου δημιουργούν αποκλειστικά με χειροποίητη ζύμη 48ωρης ωρίμανσης το δημοφιλές έδεσμα με εκλεκτά άλευρα σίτου, σόγιας και ρυζιού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρίς έξτρα λίπος, ζάχαρη και αλάτι, όπως υπαγορεύει η αυθεντική συνταγή και το προσφέρουν σε εκλεκτούς συνδυασμούς γεύσεων.
Τραγανή απ’ έξω και αφράτη μέσα, έχει κατακτήσει το κοινό της πόλης και έχει κερδίσει με το σπαθί της μερίδιο της δημοφιλίας της πίτσας. Ανάμεσα στους 14 συνδυασμούς που φτιάχνουν με μεράκι στο Oh My Pinsa –οι επιλογές προσαρμόζονται με βάση την εποχικότητα των υλικών, που είναι όλα φρέσκα και αγνά– θα ανακαλύψεις μερικούς που οπωσδήποτε θα δοκιμάσεις. Η Pinsa Carbonara με καπνιστή πανσέτα, φρέσκια μοτσαρέλα, αυγό, παρμεζάνα, σχοινόπρασο και χειροποίητη ελαφριά κρέμα σκόρδου είναι άχαστη. Το ίδιο και η εκδοχή της Ελληνικής με φέτα, πιπεριά Φλωρίνης, ελιές Καλαμών και λευκό κρεμμύδι. Δεν θα παραλείψεις όμως και εκείνη με το salsiccia – το φρέσκο ιταλικό λουκάνικο! Είτε εκεί στον όμορφο χώρο στη γειτονιά του Παγκρατίου είτε μέσω delivery (έχουν δικό τους site αλλά θα τους βρεις και σε γνωστές εφαρμογές), θα απολαύσεις ένα από τα καλύτερα γεύματα της κατηγορίας.