26 νόστιμα στέκια στο κέντρο της πόλης

Kiki de Grèce: Η αγαπημένη Γαλλίδα της Ηπίτου

Προσφέρει ό,τι πιο εκλεκτό παράγει η ελληνική γη σε οίνο και σε γεύσεις, προτείνοντας ανατρεπτικούς συνδυασμούς σε ένα διαρκές παιχνίδι wine pairing

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Ηπίτου, που ξεχωρίζει πάντα για την ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρά του, βρίσκεται η δική μας Kiki – αγαπημένο wine bistrot εδώ και 10 χρόνια. Χρωστάει το όνομά του στην ανατρεπτική Γαλλίδα αρτίστα των αρχών του 20ού αιώνα που συνήθιζε να λέει «Όλα όσα χρειάζομαι είναι ένα κρεμμύδι, ένα κομμάτι ψωμί και κόκκινο κρασί».

Έτσι με την ίδια απλότητα, η Kiki de Grèce μας προσφέρει ό,τι πιο εκλεκτό παράγει η ελληνική γη σε οίνο και σε γεύσεις, προτείνοντας ανατρεπτικούς συνδυασμούς σε ένα διαρκές παιχνίδι wine pairing.

Οι εκλεκτές ετικέτες ελληνικού οίνου από τους πιο ποιοτικούς ελληνικούς αμπελώνες συναντούν γεύσεις σε ένα μενού που δίνει βάση στην εποχικότητα, ακριβώς επειδή ο σκοπός είναι να προσφέρει απόλαυση σε όλα τα επίπεδα.

Και αφού μας έχει καλομάθει πια να αναζητάμε διαρκώς το νέο, έτσι και αυτή τη χρονιά έρχεται με ανεπανάληπτες προτάσεις που κρύβουν μέσα τους γευστικές αναμνήσεις από την ελληνική ύπαιθρο και σε προκαλούν να τις γευτείς. Ανάμεσά τους ένα πιάτο έκπληξη με άγρια χόρτα εποχής, φιλέτο τόνου και αρωματικό λάδι από σουτζούκι. Ένας ανατρεπτικός συνδυασμός με φρέσκο χειροποίητο ραβιόλι με γέμιση μανιταριών και τυροζούλι (παλαιωμένη γραβιέρα) Σητείας. Αλλά και ένας συγκλονιστικός μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με σάλτσα από παλαιά κλήματα αγιωργίτικου Νεμέας.

Τώρα που η άνοιξη πλησιάζει με σταθερά βήματα, η Kiki σε περιμένει να την ανακαλύψεις από την αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου