Resto

K2 Pizza Bar: Πίτσα για όλα τα γούστα και τις διατροφικές συνήθειες

Το νέο στέκι για λαχταριστή πίτσα στα Πετράλωνα

62222-137653.jpg
A.V. Team
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
K2 Pizza Bar

Στο Κ2 Pizza Bar, στα Πετράλωνα, θα βρεις πεντανόστιμη πίτσα για όλες τις διατροφικές προτιμήσεις

Μία νέα λαχταριστή γωνιά ξεφύτρωσε πριν λίγους μήνες στη γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, ξεφουρνίζοντας ακαταμάχητη πίτσα. «Ακαταμάχητη» γιατί η πίτσα του K2 Pizza Bar δεν είναι καθόλου συνηθισμένη. Και πάμε αμέσως να σου εξηγήσω γιατί...

Ο Κωνσταντίνος Καναβάρος, ο λαμπρός μάγειρας του K2, μετά από περισυλλογή κατέληξε ότι αυτό που λείπει από τη ζωή μας είναι μία πίτσα νόστιμη που να μπορούν να την απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι ανεξαρτήτως διατροφικών προτιμήσεων. Και είχε απόλυτο δίκιο! Στο Κ2 θα φας νόστιμο φαγητό – γιατί εδώ η πίτσα αντιμετωπίζεται σαν φαγητό που πρέπει να είναι καλομαγειρεμένο και θρεπτικό.

K2 Pizza Bar

Το ζυμάρι της είναι ξεχωριστό, όχι μόνο επειδή είναι χειροποίητο, αλλά και γιατί για την παρασκευή του αξιοποιείται ένα προσεκτικά διαλεγμένο μείγμα εκλεκτών άλευρων σίκαλης και ολικής άλεσης από την Ελλάδα και την Ιταλία. Φτιάχνεται με φυσικό προζύμι αργής ωρίμανσης, και αυτό που απογειώνει τη γεύση αλλά και το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι ζυμώνεται με… μαγιά μπίρας! Όχι με τυχαία μαγιά, αλλά με μαγιά που οι άνθρωποι του K2 προμηθεύονται από το γειτονικό Slow Down Brewing Tap Room – το έχουμε πει πολλές φορές ότι σε αυτή την πόλη οι άνθρωποι αγαπιούνται και αυτό κάνει τα πράγματα μαγικά!

Όμως για να σου ανοίξουμε και λίγο (έως πολύ…) την όρεξη, ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά κάποιες από τις λιχουδιές που θα βρεις στο μενού του Κ2:

Αν πας για πρώτη φορά, δοκίμασε την κλασική Margherita με φρέσκια μοτσαρέλα ή την εξίσου κλασική Pepperoni, έτσι για να πάρεις μία ιδέα πριν μυηθείς στις υπόλοιπες δημιουργίες της κουζίνας – η οποία, παρεμπιπτόντως αποτελείται αποκλειστικά από μάγειρες που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα γευσιγνωσίας. 

K2 Pizza Bar

Στις signature πίτσες θα ανακαλύψεις γευστικές προτάσεις με υπέροχους συνδυασμούς υλικών πρώτης ποιότητας. Η G.O.A.T. είναι μία από αυτές. Εδώ, το κατσικίσιο τυρί συνδυάζεται άψογα με χειροποίητη μαρμελάδα σύκου (σ.σ. τα σύκα τα κόβουν με τα χεράκια τους από τη συκιά τους!), με ρικότα, παρμεζάνα, ρόκα και το signature mix τυριών που αποτελείται από λευκό cheddar και φρέσκια μοτσαρέλα.

Βάλε στα υπόψη και την Pizza Cafe - θα υπάρξει μέρα που θα πας μόνο για αυτή και ένα ποτήρι εκλεκτής Μαλαγουζιάς. Με Γκοργκοντζόλα, ρικότα, παρμεζάνα, μέλι, φουντούκι, εσπρέσο και mix τυριών, δεν θα πιστεύεις πόσο νόστιμο είναι αυτό που τρως!

Η The Chick θα σου δώσει αυτό το «τσικ» παραπάνω που αναζητάς στη γεύση σου με χειροποίητη BBQ σάλτσα, άψογα μαγειρεμένο κοτόπουλο, πιπεριά, κρεμμύδι και mix τυριών.

K2 Pizza Bar

Όμως, όπως είπαμε από την αρχή, στο Κ2 δημιουργούν πίτσες για όλες τις διατροφικές συνήθειες. Έτσι, η φιλοσοφία του Κ2 στην κατηγορία vegan είναι πολύ συγκεκριμένη: αξιοποίηση των αγαθών που παράγει η ελληνική γη, χωρίς υποκατάστατα. Αν είσαι αυτής της σχολής (αλλά και αν δεν είσαι) πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε την Pizza Eggplanet. Αποτελείται από μια εξαίσια καπονάτα σιγομαγειρεμένων στον φούρνο λαχανικών (μελιτζάνα, πιπεριά, καραμελωμένα κρεμμύδια), με σάλτσα ντομάτας San Marzano και τέλεια κρέμα σκόρδου. Είναι σαν να τρως μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό αλλά… ακόμα καλύτερο!

Αν έχεις φτάσει ως εδώ και δεν μπήκες ακόμα στη Wolt ή στο efood για να παραγγείλεις, κάτσε να σου δώσω και μια ακόμα hot πληροφορία: σε περίπτωση που η διατροφή σου θέλεις ή πρέπει να είναι gluten free friendly, στην Κ2 θα σου φτιάξουν την πίτσα σου με μία βάση που προμηθεύονται από το Asterisque, τον No 1 φούρνο στην Αθήνα που παρασκευάζει αποκλειστικά και μόνο gluten free προϊόντα άρτου και ζύμης.

K2 Pizza Bar

Και αν οι πίτσες δεν σου άνοιξαν ακόμα την όρεξη, θα σου μιλήσω τώρα για το burger. Με χειροποίητο σουσαμένιο ψωμάκι που φτιάχνεται από τη ζύμη της πίτσας και καραμελώνεται με μια σταγόνα maple syrup θα φας ένα από τα καλύτερα Cheeseburger της ζωής σου! 100% κιμάς Black Angus, χειροποίητη πίκλα αγγούρι, cheddar, ψητό κρεμμύδι και σπιτική sauce. Το ίδιο ισχύει και για το Chicken Burger, όπου το κοτόπουλο είναι τέλεια παναρισμένο με ένα χειροποίητο κουρκούτι και όμοιό του δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Κι αν προτιμάς μία άνευ κρέατος επιλογή, θα πας για το Falafel Burger με εκείνη τη φανταστική sauce από ταχίνι.

Στο Κ2 σερβίρουν ακόμα νόστιμα, χειροποίητα ζυμαρικά από ένα εργαστήρι που παράγει τα ζυμαρικά του με τα πιο αγνά υλικά. Μεταξύ άλλων θα γευτείς αυθεντική καρμπονάρα – ναι, χωρίς κρέμα γάλακτος – όπως την κάνουν οι Ιταλοί, με κρόκο, παρμεζάνα και guanciale.

K2 Pizza Bar
K2 Pizza Bar

Θα πιεις εξαιρετικό κρασί από ελληνικούς αμπελώνες – θα σου προτείνουν και ποιο ταιριάζει με τις νοστιμιές που παρήγγειλες – ή ένα από τα κλασικά cocktails που φτιάχνουν στη ρετρό μπάρα του Κ2. Θα απολαύσεις το γεύμα σου σε έναν cozy χώρο με γήινα χρώματα γεμάτο pop art στοιχεία και πριν αποχωρήσεις με την πιο ωραία αίσθηση ότι έφαγες αγνό, αλλά πολύ νόστιμο φαγητό, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και το σούπερ παγωτό μηχανής, το οποίο απογειώνεται με χειροποίητα, λαχταριστά toppings.

K2 Pizza Bar

Κυδαντιδών 36, Πετράλωνα, 2114244282, Instagram: k2pizzabar, Fb: K2 pizza bar

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ