Delta Restaurant στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Life in Athens

Chic bar-restaurants μουσείων στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφθείς

Γιόρτασε κάθε στιγμή με τους αγαπημένους σου μέσα από premium εμπειρίες
341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εστιατόρια και καφέ μουσείων: Μπες σε εορταστική διάθεση με μια επίσκεψη στα καλαίσθητα και chic bar-restaurants των μουσείων και ανακάλυψε έναν κόσμο premium εμπειριών.

Η εξωστρέφεια που έχουμε σαν λαός μας επιτρέπει να γιορτάζουμε όποτε και όπου θελήσουμε. Μια γιορτή, γενέθλια, μια προαγωγή, ακόμα και μια ωραία πανσέληνος μπορούν να γίνουν η αφορμή για εορταστική διάθεση και έξοδο με φίλους. Τον Δεκέμβρη που η πόλη φοράει τα καλά της, αυτή η εξωστρέφεια φτάνει στο ζενίθ της και δημιουργεί ένα ρεύμα που μας παρασυρει όλους να βγούμε και να εξερευνήσουμε την Αθήνα με νέους, συναρπαστικούς τρόπους. Άλλωστε, εμείς οι Έλληνες we are «Born Social», όπως και το αγαπημένο μας ανθρακούχο αναψυκτικό Schweppes που συνοδεύει άριστα τα αγαπημένα μας ποτά και cocktail προσδίδοντας χαρακτήρα σε κάθε στιγμή απόλαυσης.

Κάποιες μέρες, η ανάγκη για εξερεύνηση μας οδηγεί να αναζητήσουμε νέες γεύσεις και εμπειρίες στα κορυφαία μουσεία της Αθήνας όπου γνωρίζουμε και συναναστρεφόμαστε ανθρώπους και έργα τέχνης ιστορικής σημασίας. Ταξιδεύουμε στο χώρο και το χρόνο, ανακαλύπτουμε νέες πτυχές της αθηναϊκής ομορφιάς και ολοκληρώνουμε την εμπειρία μας με ένα premium cocktail με Schweppes Pink Grapefruit στα καλαίσθητα και chic bar-restaurants των μουσείων, παρέα με άλλους ενδιαφέροντες socializers της πόλης. Η επόμενη πρόποση θα μας βρει δίπλα σε ιστορικά εκθέματα και αξιόλογα έργα τέχνης να γιορτάζουμε τη ζωή μέσα από premium εμπειρίες.

Chic bar-restaurants μουσείων στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφθείς

Natū, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Ήξερες ότι υπάρχει ένας κρυμμένος κήπος στην καρδιά της πόλης που μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινία; Με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που παραπέμπει στη φύση, το εστιατόριο Natū, σε χρώματα γήινα, συνδέει το περιβάλλον με τις πιο σύγχρονες αισθητικές αναφορές, αποτελώντας την δυναμική συνέχεια της εμπειρίας του επισκέπτη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Μια καταπράσινη όαση με υδάτινα στοιχεία, διακριτικό φωτισμό και έργα τέχνης που σε καλεί να την εξερευνήσεις.

Ανάμεσα σε δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα αρωματικά φυτά της Ελλάδας, δίπλα στην λίμνη με τα νούφαρα ή κάτω από τον κέδρο του Λιβάνου και τα κυπαρίσσια, τις ελιές και τα πεύκα, μπορείς να απολαύσεις ένα εξαιρετικό γεύμα στη δροσιά της Κηφισιάς, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Άσε το άγχος της καθημερινότητας και απόλαυσε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης με ένα γεύμα στην κατάφωτη αυλή που σε αμέσως βάζει σε εορταστικό mood ή στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου με τα υπέροχα έργα τέχνης. Εμείς, φυσικά, προτείνουμε να παραγγείλεις ένα cocktail με Schweppes Pink Grapefruit στο επιβλητικό πέτρινο μπαρ και να κάνεις μια πρόποση στη θετική ενέργεια που ρέει άφθονη τις ημέρες των εορτών.

Καφέ του Μουσείου Βορρέ

Το Μουσείο Βορρέ είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη ελληνική τέχνη και τη λαϊκή παράδοση και κάθε επίσκεψη εδώ σε ταξιδεύει νοσταλγικά στο χρόνο. Το φυσικό περιβάλλον αγκαλιάζει το Mουσείο δημιουργώντας ένα χώρο που δεν πιστεύεις ότι υπάρχει στην Αθήνα. Είναι ολοφάνερο ότι η φύση βρίσκεται σε απόλυτα εορταστική διάθεση, όπως και εμείς, στολίζοντας κάθε εκατοστό του μέρους. Και κάπου εκεί, ανάμεσα σε πέτρινες πλάκες και ξερολιθιές, στη δροσιά της φύσης και την μουσική υπόκρουση των πουλιών, βρίσκεται το καφέ του Μουσείου. Ένας ιδιαίτερος, «κρυφός» χώρος που προσφέρει κάποια από τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας. Μια ματιά αρκεί για να σε πείσει ότι οι κήποι του Μουσείου είναι το τέλειο μέρος για ένα after work drink ή εορταστικές προπόσεις, μια που τις ημέρες των εορτών λειτουργεί έξτρα ώρες και ημέρες. Απόλαυσε το cocktail σου με Schweppes Soda και αφέσου στη μοναδική ενέργεια του χώρου.

Tο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης, από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα που συνδέονται άμεσα με τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Πέρα από την ιστορική και εθνική του σημασία, ένας ακόμη λόγος να το επισκεφθείς είναι το ξεχωριστό του εστιατόριο με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας. Καθώς το Μουσείο μένει ανοιχτό μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα την Παρασκευή και το Σάββατο, η έξοδος στο εστιατόριο για δείπνο ή χαλαρό ποτό με φόντο το φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης είναι μια εξαιρετική ιδέα. Αν πάλι δεν θέλεις να δειπνήσεις, μπορείς πάντα να απολαύσεις ένα κρύο πιάτο ή γλυκό για να συνοδεύσεις το αγαπημένο σου ανθρακούχο Schweppes Soda. Ειδικά αυτόν τον καιρό που η πόλη φοράει τα εορταστικά της και τη νύχτα φωτίζεται μαγικά, μια βραδιά στη βεράντα του Μουσείου Ακρόπολης με την παρέα ακούγεται ιδανική.

Delta Restaurant στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έδωσε νέα πνοή στην πόλη με ένα πολυλειτουργικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο κέντρο παιδείας, τέχνης, αθλητισμού και αναψυχής. Η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Εθνική Λυρική Σκηνή αποτελούν από μόνα τους εξαιρετική αφορμή για να το επισκεφτείς. Ωστόσο το στολισμένο με χιλιάδες λαμπάκια κανάλι με τη μουσική υπόκρουση και το χορό του νερού και ο Φάρος με τη θέα 360◦ σε βάζουν γρήγορα σε εορταστική διάθεση, η οποία σε οδηγεί στο Delta Restaurant. Μια μυστηριώδης αφήγηση Haute Cuisine ξετυλίγεται σταδιακά μέσα από ένα μενού γεμάτο γαστρονομικές ανατροπές, σε ένα χώρο που μοιάζει με γκαλερί και σε αγκαλιάζει με την ηρεμία και την εκπληκτική θέα του.

Με αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών και εστίαση στους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας, το μενού περιλαμβάνει 12 πιάτα που είναι μικρά έργα τέχνης – ωδή στη γαστρονομία. Φυσικά, η εντυπωσιακή μεγάλη μπάρα, που θυμίζει γλυπτό, σε καλεί να απολαύσεις εκεί με την παρέα σου ένα ανθρακούχο Schweppes Tonic ή ένα aperitivo πριν το γεύμα, ακόμη και ένα after drink ανταλλάσσοντας απόψεις για την παράσταση που μόλις παρακολουθήσατε ή συζητώντας πού θα σας βρει το επερχόμενο ρεβεγιόν.

Μάθε περισσότερα στα Social Media του Schweppes Greece και ανακάλυψε έναν κόσμο premium εμπειριών, καθώς και μοναδικούς τρόπους απόλαυσης των αγαπημένων αναψυκτικών μέσα από χαρακτηριστικές συνταγές, με ή χωρίς αλκοόλ.

Απολαύστε Υπεύθυνα

FB: https://www.facebook.com/schweppesgreece
IG: https://www.instagram.com/schweppesgreece/
#SchweppesGreece #BornSocial

Δειτε περισσοτερα