- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μπαχαρικά, βότανα μαζί με ό,τι πιο ωραίο έχει η ελληνική κουζίνα σε μεζεδάκια. Σε αυτά τα λίγα και καλά ειδικεύεται η Άγονη Γραμμή και έχει καταφέρει να είναι από τα πιο γνωστά μεζεδοπωλεία της Νέας Φιλαδέλφειας τα τελευταία 20 χρόνια.
Βρεθήκαμε εδώ ένα όμορφο βράδυ Παρασκευής και πέσαμε σε ζωντανή μουσική με έντεχνα και παλιά λαϊκά τραγούδια (μαθαίνουμε ότι τα live συνεχίζονται τα βράδια του Σαββάτου και τα μεσημέρια της Κυριακής). Η ατμόσφαιρα όμορφη και κεφάτη, με τις ωραίες μουσικές να κρατούν τη διάθεση στα ύψη, σε ένα χώρο που θυμίζει καλοκαίρι σε νησί.

Στην αρχή κατέφτασε το μυρωδάτο κέρασμα: κρητικά παξιμαδάκια μαζί με ένα μείγμα από 15 διαφορετικά αρωματικά βότανα. Στη συνέχεια χορτάσαμε με νοστιμότατες μαντήλες Θράκης (πουγκιά από τραγανό χωριάτικο φύλλο με γέμιση φρέσκου μοσχαρίσιου κιμά), τέλεια γιαπράκια Κάσου (χειροποίητα μικρά ντολμαδάκια από κρητικό αμπελόφυλλο και μοσχαρίσιο κιμά) και τη σπεσιαλιτέ του καταστήματος: γεμιστό καλαμάρι στα κάρβουνα. Δημοφιλή πιάτα είναι και οι ψευτοκεφτέδες Σαντορίνης αλλά και ο γαύρος...αμπελουργός (φιλέτο γαύρου τυλιγμένο με αμπελόφυλλο στο φούρνο).
Για το τέλος έχει (πάλι) κέρασμα χειροποίητα γλυκίσματα- έκπληξη. Αξίζει να τα δοκιμάσεις όλα.
Αν φύγεις τώρα, προλαβαίνεις το επόμενο καράβι για την Άγονη Γραμμή…
Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2511420, website: www.agonigrammi.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.