6 νόστιμες στάσεις στο Ξυλόκαστρο

Destino, το meeting place δίπλα στο κύμα

Ένας μικρός παράδεισος για το καλοκαίρι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Destino
Destino
Destino
Destino
Destino
Destino

Το Destino, στο Ξυλόκαστρο, έχει όλα όσα ζητάς από τις διακοπές σου

Ένας μικρός παράδεισος στην άκρη της θάλασσας, στο πιο hot σημείο του Ξυλοκάστρου, την οδό Σπύρου Παπαγεωργίου. Το Destino, μια δημιουργία του Γιώργου Πανόπουλου, κλείνει φέτος τα 9 χρόνια της λειτουργίας του και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες άνθρωποι έζησαν εδώ στιγμές που τους έμειναν αξέχαστες. Το Destino είναι ένας all day & night χώρος, ανοιχτός καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, με δύο χώρους: έναν εξαιρετικά καλαίσθητο εσωτερικό χώρο, αλλά κι έναν εξωτερικό, κάτι σαν αυτό που φαντάζεστε όταν ονειρεύεστε τις διακοπές σας, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα.

Στο Destino όλες οι ώρες της ημέρας έχουν τις ιδιαιτερότητες και τις όμορφες στιγμές τους. Νωρίς το πρωί ένας καλοφτιαγμένος καφές στη γαλήνη της θάλασσας, ενώ στη συνέχεια από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα σειρά παίρνει ένα από τα πραγματικά περισσότερο φημισμένα brunch της ευρύτερης περιοχής. Με την κουζίνα να χρησιμοποιεί άριστες πρώτες ύλες, θα βρείτε πολλές επιλογές σε πιάτα με αυγά, όπως τα eggs benedict, με δύο αυγά ποσέ, καπνιστό μπέικον και σάλτσα hollandaise σε φρεσκοζυμωμένο ψωμί μπριός, αλλά και τον φοβερό καγιανά της γιαγιάς, το Granmas Kagiana, με τρία αυγά στραπατσάδα, φρέσκια ντομάρα, σύγκλινο Μάνης και φέτα! Παράλληλα θα βρείτε και vegan επιλογές, όπως το πεντανόστιμο Vegan Humus Tortine, με ζυμωτό χωριάτικο ψωμί, χειροποίητο humus παντζάρι, αβοκάντο, ντοματίνια, tofu, chives και chia seeds.

Μια ξεχωριστή ώρα της ημέρας για το Destino ξεκινάει στις 17.00, την ώρα που γυρνάς από το μπάνιο και θέλεις να φας κάτι νόστιμο, ποιοτικό (και value for money), ιδανικά μπροστά στο κύμα. Σαν να λέμε, στο Destino. Οι επιλογές και εδώ πολλές και όλες τους εξαιρετικές, όπως αρκετές προτάσεις σε burgers (όλα τους με χειροποίητο μπιφτέκι 200γρ. από κρέας Black Angus), διάφορα finger foods, σαν τα bao-bun (με γαρίδες και τραγανό φιλέτο κοτόπουλου), δροσερές σαλάτες, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, σπαγγέτι, κυρίως όπως ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλου ή χοιρινού, μοσχαρίσια ταλιάτα, φιλέτο σολομού, φοβερό T-Bone (500γρ.).

Κι αφού ο ήλιος πέσει για τα καλά, με τις ταξιδιάρικες μουσικές να επιλέγονται συχνά από guest djs, ένα signature κοκτέιλ στην ακροθαλασσιά μοιάζει με το πιο όμορφο τελείωμα μιας αξέχαστης ημέρας. Μιας ημέρας αληθινών διακοπών. Να το γνωρίσετε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου