Resto

Το Halfman είναι το νέο και πολύ δυνατό all day bar resto για όσους κινούνται στο Μαρούσι

Και στα του φαγητού ο Άνταμ Κοντοβάς

giannis-korovesis.jpg
Γιάννης Κοροβέσης
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Halfman
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Το ολοκαίνουργιο Halfman στο Μαρούσι ανοίγει από το πρωί, συνεχίζει με φαγητό που επιμελείται ο Άνταμ Κοντοβάς και με τέλεια ποτά

Μπορεί η καρδιά της σκηνής των κοκτέιλ και των μπαρ να χτυπά δυνατά στο κέντρο, είμαι όμως σίγουρος πως το ολοκαίνουργιο Halfman στο Μαρούσι, θα γίνει το σημείο αναφοράς που έλειπε από τα βόρεια, δημιουργώντας ένα σούπερ στέκι για όλους όσοι κινούνται και εργάζονται στην εκεί αθηναϊκή «Silicon Valley». Διαθέτει άλλωστε, γερά «χαρτιά» για να το πετύχει, ένα από αυτά είναι και ο Άνταμ Κοντοβάς στα της κουζίνας.

Halfman
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Οι μπαρτέντερ και επιχειρηματίες Αλέξης Συμωνίδης και Λορέτα Τόσκα, μετά την επιτυχημένη τους συνύπαρξη στην εταιρεία ICEUP (συνιδιοκτήτες) αποφάσισαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο all-day bar Halfman, πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Ant1, επί της λεωφόρου Κηφισίας, εκεί που μέχρι πολύ πρόσφατα βρισκόταν το εστιατόριο Como. Είναι ένας χώρος που δίνει έμφαση στο πρωινό, στο lunch break και στα after office ποτά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από το όνομα και το κόνσεπτ που κρύβεται πίσω από αυτό. Η Λορέττα και ο Αλέξης αντλούν την έμπνευσή τους από τη θεωρία του συλλογικού ασυνείδητου και των αρχετύπων του Καρλ Γιουνγκ. Και επιθυμία τους είναι όσοι διαβούν το κατώφλι του Halfman να επιβραδύνουν λίγο τους ρυθμούς της καθημερινότητας και να έρθουν λίγο πιο κοντά με την πιο γήινη, την πιο πρωτόγονη πλευρά τους.

Halfman
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Ο Κένταυρος Χείρων άλλωστε, αποτελεί το λογότυπό τους. Ένα διαχρονικό και σπουδαίο σύμβολο γνώσης, σοφίας, αλλά και δύναμης. Τα ανιμιστικά αρχέτυπα επάνω στα οποία βασίζεται το κόνσεπτ του Halfman αποτυπώνονται και σε καλλιτεχνικές δημιουργίες του καταξιωμένου εικαστικού Χαρίτωνα Μπεκιάρη. Ένα μεγάλο έργο του με ανθρωπόμορφα ζώα να παίρνουν μέρος σε κάτι που μοιάζει με συμπόσιο κοσμεί έναν από τους εξωτερικούς τοίχους και ένα ακόμη, με τον Δαρβίνο και το διάσημο σκίτσο του ‘’I Think’’ που περίκλειε τη μεγάλη του ιδέα περί κοινής καταγωγής των ειδών. Η συνεργασία του Halfman με τον καλλιτέχνη σηματοδοτεί και τη λειτουργία του, μεταξύ άλλων, και ως γκαλερί τέχνης, αφού έργα που θα εκτίθενται εκεί θα μπορεί κάποιος να τα αποκτήσει σε αντίγραφα μεταξοτυπίας, υπογεγραμμένα από τον ίδιο.

Halfman
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Στα της καθημερινότητας στο Halfman, η μέρα ξεκινά από νωρίς το πρωί, με εξαιρετικό καφέ, σερβιρισμένο τόσο σε κάποιο από τα τραπέζια του, όσο και ως take away ή και σε delivery, πάντα με ολόκληρα κομμάτια πάγου ICEUP. Single origin, Κολομβιάνικος καφές τρίτου κύματος, μαεστρικά ψημένος από την ομάδα του θεσσαλονικιώτικου Q Micro Roastery, παρασκευάζεται σε μια μηχανή κόσμημα στο Halfman. Μαζί και κάτι για πρωινό, (έως τις 14:00), με επιλογές ανάμεσα σε αυγό-sando, ομελέτα, yoghurt bowl, κρέπα με μπέικον και αυγά σκραμπλ, ή το ιντριγκαδόρικο και μερακλίδικο Half-Μadame πεϊνιρλί!

Halfman
Αυγό-Σάντο, χρένο, αυγοσαλάτα, πίκλες, αβοκάντο/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Στα πιάτα του πρωινού αλλά και της υπόλοιπης ημέρας έχει βάλει το χεράκι του ο σούπερ ταλαντούχος Άνταμ Κοντοβάς. Σημειώστε: Μοσχαρίσιο ταρτάρ με τραγανά ρεβίθια και tom yum mayo, τηγανητές πατάτες Λάτκα, κριθαράκι dan-dan με κιμά κοτόπουλου, κίμτσι και αυγά ράμεν, ένα σιγομαγειρεμένο μοσχάρι με κουνουπίδι και αμύγδαλο και το εξαιρετικό χορτοφαγικό Σάντο που απόλαυσα στην επίσκεψή μου με κροκέτα λαχανικών και σπιτική BBQ σος, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχετε από τις 14:00 και μετά.

Halfman
Κριθαράκι DAN DAN, κιμάς κοτόπουλου, κίμτσι, αυγά ράμεν/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Όσον αφορά το αλκοόλ, θα βρείτε μεγάλη λίστα κρασιών, μια πολύ καλή λίστα αποσταγμάτων και ένα σούπερ πλήρες μενού με κοκτέιλ που χωρίζεται στα τρία: Halfman Classics, Hybrids και Halfman Culture, που είναι τα αμιγώς signature cocktails. Στα Halfman Classics παρουσιάζονται εννιά κλασικά κοκτέιλ· δοκιμάστε Bloody Mary, Daiquiri, Manhattan και Mojito, ένα Mai Tai ή ένα Zombie. Στα Hybrids θα βρείτε γνώριμες γεύσεις, μέσω κλασικών ποτών που εδώ παρουσιάζονται λίγο διαφορετικά. Το Hanky Panky και το Dry Martini σερβίρονται με τόνικ, το Negroni με grapefruit soda και το Porn star σε τύπου spritz παρασκευή! Πριν πείτε πως πρόκειται για ιεροσυλία, σας προκαλώ να τα δοκιμάσετε, θα αλλάξετε άμεσα γνώμη!

Halfman
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Τα signature cocktails σερβίρονται υπό τον τίτλο Halfman Culture και αντλούν έμπνευση από τη μυθολογία, αφού όλα έχουν ως όνομα κάποιο μυθικό τέρας, μισό ζώο – μισό άνθρωπο, από διάφορες κουλτούρες. Θα βρείτε τη Σφίγγα με τεκίλα reposado, cold brew από νερό τομάτας και λάιμ, τον ινδουιστικό Νάντι με ρούμι, σέρι, ανανά, μαχλέπι και γάλα που φέρνει στο μυαλό τα ινδικά Λάσι, τον Μανδραγόρα με τεκίλα blanco, μεσκάλ και pico de gallo, τη Σειρήνα με τσίπουρο Opurist, μαστίχα, λεμόνι, καρδάμωμο και ερυθρό κρασί και το αραβικό Τζίνι με μπέρμπον, beurre noisette και καραμελωμένο μέλι… όλα όσα δοκίμασα ήταν μοναδικά και πεντανόστιμα!

Halfman
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Στο Halfman η φιλοσοφία, από την κουζίνα μέχρι τον καφέ και το ποτό, είναι να σερβίρουν προϊόντα με όσο το δυνατόν καλύτερα υλικά, αυτό το «έμφαση δηλαδή στην ποιότητα» που έχει γίνει καραμέλα σε τόσα και τόσα μαγαζιά. Φαίνεται πως εδώ όμως το πετυχαίνουν, καταφέρνοντας να προσφέρουν υψηλότατη ποιότητα, κρατώντας χαμηλά την τιμή. Επίσης, η λειτουργία τους θα περιλαμβάνει σταδιακά και την πώληση όλων των αντικειμένων που βρίσκονται στο χώρο. Έτσι, για παράδειγμα, εκτός από τον καφέ, το ποτό, το κρασί και το φαγητό, ο επισκέπτης θα μπορεί να αγοράσει, έργα τέχνης, κάποιο από τα βιβλία που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη τους, ένα φυτό, κεριά με φυσικά υλικά και αρώματα που φτιάχνονται ειδικά για το Halfman και ποιος ξέρει τι άλλο!

Εξού λοιπόν και το ωράριό του· Δευτέρα με Παρασκευή, 08:00 – 00:00.

Λεωφόρος Κηφισίας 22, Μαρούσι, 211 0154572

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ