Resto

Το θρυλικό Jackson Hall ανοίγει ξανά

Η εταιρεία Βενέτη μόλις ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του θρυλικού bar restaurant

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jackson Hall

Το Jackson Hall, το θρυλικό στέκι στο Κολωνάκι, ανοίγει ξανά τις πόρτες του

«Ραντεβού στον Ινδιάνο», έλεγες, και ήξεραν όλοι ακριβώς τι εννοείς. Ο Ινδιάνος, η θρυλική φιγούρα στην είσοδο του Jackson υπήρξε για χρόνια το σήμα κατατεθέν της οδού Μηλιώνη. Εδώ συναντιόντουσαν οι φίλοι, έδιναν ραντεβού τα ζευγάρια και χαιρετιόντουσαν οι γνωστοί – στο Jackson τους πετύχαινες όλους. Από τα πρώτα American bar-restaurant της Αθήνας, υπήρξε το meeting point του Κολωνακίου και ένα από τα πιο θρυλικά στέκια ολόκληρης της πόλης. Στο Jackson πήγαινες για να φας αμερικάνικα burgers και ιταλοαμερικάνικες πλούσιες μακαρονάδες στο ισόγειο, για να πιεις ποτό και να χορέψεις κάτω από το βλέμμα του James Dean στον πρώτο όροφο, για να δεις και να σε δούνε, για να νιώσεις τον παλμό ενός μαγαζιού που μάζευε στη σάλα του όλη την Αθήνα. Κι έπειτα, το Jackson έκλεισε. Το 2013 στα χρόνια της κρίσης έβαλε λουκέτο μαζί με τόσα άλλα στέκια που νομίζαμε αθάνατα. Αλλά όχι για πάντα!

Πριν λίγες μέρες η εταιρεία Βενέτη ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του ιστορικού Jackson Hall, το οποίο αναμένεται να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του πριν το τέλος του 2023. Αυτή τη φορά, το ανανεωμένο Jackson θα στεγάζει ένα Artisan Bakery στο ισόγειο (άλλωστε ανήκει πια στον Όμιλο Βενέτη), ενώ στον πρώτο όροφο θα λειτουργεί American Bar – Εστιατόριο με τα σήματα των Jackson Burger και Pizza Mia.

Εκτός, όμως, από την επαναλειτουργία του φυσικού καταστήματος η εταιρεία Βενέτη αποφάσισε να δημιουργήσει σε συνεργασία με τη Five Boys και το Jackson Burger, ένα dark kitchen εστιατόριο, το οποίο θα λειτουργεί μόνο με ηλεκτρονικές παραγγελίες. Υπάρχουν ήδη τέσσερα dark kitchens στην Αττική (σε Καισαριανή και Αργυρούπολη), άλλα δύο είναι υπό κατασκευή στην περιοχή του Κολωνακίου, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει τα δέκα καταστήματα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αλλά αν το Jackson Hall αναβιώσει σε όλη του την αίγλη, αν γίνει πάλι εκείνο το στέκι που ήταν, τα ραντεβού θα δίνονται ξανά εκεί, στη Μηλιώνη, με ή χωρίς Ινδιάνο…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ