35 λαμπερά στέκια για τις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου

TraMe: Η πρώτη tramezzineria της πόλης είναι απλά υπέροχη!

Καλός καφές, spritz και φοβερά tramezzini

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο TraMe στην Ευριπίδου για τέλεια tramezzini όπως στην Ιταλία!

Είναι όμορφη, χαμογελαστή, η θετική της αύρα σε αγκαλιάζει, μοιάζει με Ιταλίδα και είναι η πρώτη tramezzineria της Αθήνας! Τρία πράγματα λατρεύουν οι Ιταλοί στον Βορρά: τα tramezzini –τα υπέροχα παραδοσιακά βενετσιάνικα σαντουιτσάκια–, τον καλό καφέ και τα spritz. Αυτά επέλεξε να μας προσφέρει το κουκλίστικο TraMe, που άνοιξε τον Ιούνιο στην Ευρυπίδου 9, πολύ κοντά στην Κλαυθμώνος, με σκοπό να δώσει μία premium εκδοχή στο steet food και το take away.

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ tramezzini, να είστε σίγουροι  ότι θα τα λατρέψετε. Πρόκειται για τα αγαπημένα αφράτα και μαλακά ψωμάκια γάλακτος, σε μορφή τριγώνου, χωρίς κόρα, με γέμιση ό,τι μπορεί να βάλει ο νους. Η διαφορά εδώ στο TraMe είναι ότι τα tramezzini, τις συνταγές των οποίων έχει επιμεληθεί ο σεφ Νικόλας Κωνσταντόπουλος, ετοιμάζονται χρησιμοποιώντας για τη γέμιση ολόφρεσκα ελληνικά υλικά, παντρεύοντας έτσι την ιταλική με την ελληνική γαστρονομική παράδοση. Θα βρείτε 7 αλμυρές και 3 γλυκές επιλογές tramezzini (τα τελευταία είναι μια δική τους και μάλιστα πολύ επιτυχημένη έμπνευση, καθώς στην Ιταλία δεν συνηθίζονται), τα οποία εναλλάσσονται συχνά καθώς χρησιμοποιούνται υλικά της εποχής. Πεντανόστιμα αλμυρά με απάκι κοτόπουλο και χοιρινό, με σαλάμι Κέρκυρας, με σολομό, με αβοκάντο, με καπνιστή μελιτζάνα, αλλά και τη vegan εκδοχή coleslaw, με λευκό και κόκκινο λάχανο, φρέσκο κρεμμυδάκι, καρότο, πράσινο μήλο και vegan μαγιονέζα, αλλά και φοβερά γλυκά tramezzini τιραμισού με κακάο και τσιζκέικ με φρούτα του δάσους!

Καθώς τα tramezzini συνδυάζoνται ιδανικά με έναν καλό καφέ, οι άνθρωποι του TraMe έχουν φροντίσει και για αυτό. Σε συνεργασία με την Uroast επιλέγουν κόκκους ανώτερης ποιότητας τους οποίους καβουρδίζουν εδώ (υπέροχα αρώματα), έχοντας δημιουργήσει το δικό τους μοναδικό blend 100% Arabica από τέσσερις διαφορετικές περιοχές (Βραζιλία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Αιθιοπία), ενώ πολύ συχνά καβουρδίζουν μονοποικιλιακούς και από άλλες περιοχές, δίνοντάς μας την ευκαιρία για ένα γευστικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο.

Το τρίπτυχο της απόλαυσης στο TraMe ολοκληρώνεται με τα spritz, τα αγαπημένα απεριτίφ των Ιταλών, τα οποία στο TraMe φτιάχνονται με λικέρ από το Τορίνο και θα τα βρείτε σε 3 στάνταρ διαφορετικές επιλογές, τις οποίες, όμως, μπορείτε να «πειράξετε» με κάποιο από τα αναψυκτικά της San Pellegrino (πορτοκάλι, σαγκουίνι, λεμόνι, νεράντζι και grapefruit).

Σημειώστε τις ώρες λειτουργίας που είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 07.30 με 21.00, και να το επισκεφθείτε… θα είναι σαν ένα ταξίδι στον ιταλικό βορά με ελληνικό χρώμα!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου