20 στέκια στην Αθήνα που ξέρουν από καλό brunch

New Hotel: Εδώ αγαπήσαμε το brunch, εδώ επιστρέφουμε

Ο σεφ Μπάμπης Κουντούρης εμπνέεται από την ελληνική παράδοση, χρησιμοποιεί ελληνικά προϊόντα αρίστης ποιότητας και προτείνει κορυφαίες δημιουργίες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
New Hotel Brunch
New Hotel Brunch
New Hotel Brunch
New Hotel Brunch

New Hotel: Το φημισμένο brunch στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου, στο εστιατόριο Art Lounge

Το βλέμμα μου κολλάει στα Art Magazines Ads, του Αμερικανού Jeff Koons – έργα του έχουν παρουσιαστεί στις πιο σημαντικές γκαλερί του κόσμου. Όταν καταφέρνω να τραβήξω τη ματιά μου συνειδητοποιώ ότι βρίσκομαι σε ένα χώρο με απίστευτο design. Ρωτάω και μαθαίνω ότι το έχει επιμεληθεί το κορυφαίο δίδυμο σχεδιαστών από την Βραζιλία, Fernando και Humberto Campana. Και μετά η θέα. Όλη η Αθήνα μπροστά μου. Ένα πραγματικό έργο τέχνης κι αυτό. Βρίσκομαι στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου New Hotel, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου, ανάμεσα στην παραδοσιακή συνοικία της Πλάκας και του σύγχρονου εμπορικού κέντρου, στο φημισμένο εστιατόριο Art Lounge, για να δοκιμάσω κι εγώ το εξίσου φημισμένο brunch (σερβίρεται και στο New Taste, το εστιατόριο στο ισόγειο), για το οποίο μιλάει όλη η Αθήνα.

Το New Hotel ήταν από τους πρώτους προορισμούς που σύστησαν στους Αθηναίους το brunch και αυτό από μόνο του το κάνει ξεχωριστό. Όπως και το ότι το μενού έχει την υπογραφή του executive chef Μπάμπη Κουντούρη. Ήμασταν παρέα τεσσάρων ατόμων, οπότε είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε αρκετές από τις ευφάνταστες δημιουργίες του σεφ, ο οποίος έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα πιάτα με αυγά, όλα βιολογικά, ενώ δεν λείπουν και οι κλασικές αγαπημένες γεύσεις όπως τα pancakes, τα croques και οι φρεσκοψημένες σφολιάτες. Κατόπιν σκέψης και αποριών που λύθηκαν άμεσα από το φιλόξενο προσωπικό, στο τραπέζι μας κατέφθασαν (μη ζηλέψετε) steak sandwich με καραμελωμένα κρεμμύδια, καπνιστό μετσοβόνε, ρόκα και γλυκιά μουστάρδα Dijon, αλλά και σαλάτα Kale, με ραντίτσιο, κομπόστα πράσινου μήλου, τραγανά ρεβίθια και vinaigrette μουστάρδας με κουρκουμά. Επίσης, baked open-faced sandwich με κατσικίσιο τυρί, μαριναρισμένες πιπεριές με μηλόξιδο και cranberry compote, αλλά και υπέροχα τηγανητά αυγά με χειροποίητη καπνιστή πανσέτα, σάλτσα ντομάτας και γραβιέρα Κρήτης (μπορείτε να τα επιλέξετε και στην εκδοχή με σπαράγγια, παρμεζάνα και λάδι τρούφας). Και για το τέλος δύο επιδόρπια που μοιράστηκε η παρέα, το ένα καλύτερο από το άλλο: Baba au Rhum με πορτοκάλι, κρέμα Diplomat και καρύδια pecan και cinnamon roll με γλάσο βανίλιας!

Το brunch, το οποίο σερβίρεται τα Σαββατοκύριακα από τις 12.00 έως τις 17.00, συμπληρώνει τέλεια το εξαιρετικά φροντισμένο μενού του εστιατορίου Art Lounge (καθημερινά 12.00-00.00), το οποίο κάθε εξερευνητής των γεύσεων και της γαστρονομίας οφείλει να επισκεφθεί. Ο σεφ, Μπάμπης Κουντούρης, εμπνέεται από την ελληνική παράδοση, χρησιμοποιεί ελληνικά προϊόντα αρίστης ποιότητας και λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες τάσεις προτείνει κορυφαίες δημιουργίες, σαν αυτές: σούπα κακαβιά αρωματισμένη με ούζο και μαρμελάδα ντομάτας, φρέσκο χταπόδι στιφάδο με καραμελωμένα eshallots, πατάτες parisiennes με δενδρολίβανο και πετιμέζι, το signature κριθαρότο με σιγοψημένο χοιρινό, λιαστή ντομάτα, φέτα και λεμόνι και το αρνίσιο κότσι μπρεζέ με τραχανά, στακοβούτυρο και σάλτσα αρνιού με δεντρολίβανο. Το βάλαμε στο πρόγραμμα να επισκεφθούμε και το εστιατόριο – να το βάλετε κι εσείς. Πρόκειται πραγματικά για μια εμπειρία ζωής που, και λόγω των εορτών, θα ομορφύνει και θα δώσει μεγαλύτερη λάμψη στις γιορτινές σας ημέρες.

Extra tip: Αρτοσκευάσματα και γλυκά είναι όλα τους χειροποίητα. Παρασκευάζονται καθημερινά εδώ, στο in-house αρτοποιείο και στο ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ