Comal: τι καινούργιο μαγειρεύει ο Γιάννης Λουκάκος στο Χαλάνδρι;
Ένα cozy bar restaurant που αγαπά τα γευστικά ταξίδια σε μακρινές ηπείρους
Comal: το νέο εστιατόριο του σεφ Γιάννη Λουκάκου άνοιξε στο Χαλάνδρι είναι εμπνευσμένο από το Μεξικό
Βρίσκεις τη θέση σου στα ξύλινα τραπέζια ή σε ένα από τα αναπαυτικά σκαμπό της μεγάλης μπάρας. Χαζεύεις τριγύρω, παρατηρείς τα έπιπλα κάτω από τον χαμηλό φωτισμό, τους θαμώνες και τις πιτσιλωτές επιφάνειες των τραπεζιών. Ύστερα, το βλέμμα σου σταματά πάνω στο παραπέτασμα που χωρίζει την κουζίνα από τη σάλα. Κάτι σου θυμίζει… Ναι, σωστά το μάντεψες. Παραπέμπουν στα μοτίβα αρχαίων λαών της Λατινικής Αμερικής, τέλεια γεωμετρικά σχέδια φτιαγμένα από ξύλο. Άλλωστε, αυτή είναι η πρόθεση του Comal… να σε ταξιδέψει για λίγο σε μία μακρινή ήπειρο!
Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ Γιάννη Λουκάκου έχει για θέα τη χαλανδριώτικη πλατεία Ελευθερωτών και για φόντο το Μεξικό. Ο σεφ, εμπνευσμένος από την αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα, αποφάσισε να ανοίξει ένα εστιατόριο όπου θα προσεγγίζει τη μεξικάνικη γαστρονομία κάπως αλλιώς και σίγουρα πολύ διαφορετικά από την tex mex λογική που επικρατεί στα περισσότερα μεξικάνικα της Αθήνας. Δηλαδή, ξεχάστε τις έτοιμες σάλτσες, τα nachos που έχουν την ίδια γεύση, και τις κατεψυγμένες tortillas. Κάθε πιάτο στο Comal μαγειρεύεται από ολόφρεσκες, ποιοτικές φρέσκες ύλες, έχει φινέτσα, και μπόλικη νοστιμιά.
Στον κατάλογο θα βρεις από εξωτικές σαλάτες (όπως η Elote & Jicama με καψαλισμένο καλαμπόκι, ντοματίνια, γλιστρίδα, μαριναρισμένο jicama, crema και λάιμ) και tacos, μέχρι κυρίως πιάτα εμπνευσμένα από τη γαστρονομική παράδοση του Μεξικού (όπως το Mejillas Mole Poblano, δηλαδή μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε mole poblano, που συνοδεύονται από πουρέ μαύρων φασολιών). Το μενού ακολουθεί τη sharing φιλοσοφία, οπότε έλα με μεγάλη παρέα για να μοιραστείς και να δοκιμάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο πιάτα.
Μπορείς (και το συνιστούμε) να συνοδέψεις το γεύμα σου με cocktails που έχουν σχεδιαστεί ειδικά από την ομάδα του The bar in front of the bar για να ταιριάζουν απόλυτα με το φαγητό. Μπορείς ακόμα να έρθεις μόνο και μόνο για αυτά τα cocktails, για να τα απολαύσεις απερίσπαστος στο επιβλητικό μπαρ ή στα τραπεζάκια πάνω στην πλατεία, μία από εκείνες τις γλυκές νύχτες του Σεπτέμβρη…
Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 211 7508216, www.comal.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.