Έχει θρέψει γενιές και γενιές ξενύχτηδων και καλοφαγάδων και κατέχει τον τίτλο του αρχαιότερου οινομαγειρείου της Αθήνας. Οικογενειακή επιχείρηση πάππου προς πάππου, είναι από τα λίγα εστιατόρια αυτής της πόλης που έχουν να λένε ότι λειτουργούν από το 1898.
Το ιστορικό εστιατόριο δεν έκλεισε όπως πολλοί ανησύχησαν, απλά λειτουργεί σε καινούργιο πόστο εδώ και δύο μήνες. Ο καινούργιος χώρος, πιο ευχάριστος και λειτουργικός από τον παλιό στη Βαρβάκειο, αλλά χωρίς την cult πινελιά (όσοι συνήθιζαν να πηγαίνουν στο παλιό, καταλαβαίνουν τι εννοώ). Η διεύθυνση είναι Αιόλου 68Α (όπως περπατάτε στην Αιόλου προς Ομόνοια, στρίβετε δεξιά στο στενάκι με τον αριθμό 68 και θα δείτε το εστιατόριο στο βάθος).

Άποψη του μαγαζιού
Η πελατεία είναι σταθερή και πάσης φύσεως. Την κουζίνα του έχουν τιμήσει κατά καιρούς πολιτικοί, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, διανοούμενοι, αλλά κυρίως απλοί άνθρωποι του μεροκάματου και όπως λένε περήφανοι οι ιδιοκτήτες του, «είναι αυτοί στους οποίους βασιζόμαστε περισσότερο και μας προτιμάνε».

Άποψη του μαγαζιού- αριστερά η μηχανή του ιδιοκτήτη που έγινε έκθεμα
Στον Παπανδρέου πας και ξαναπάς για πραγματικά ελληνικό φαγητό, καλομαγειρεμένο και πεντανόστιμο με «συνταγές από τις γιαγιάδες».
Η συμπαθέστατη κυρία Ασπασία, που είναι εδώ και πολλά χρόνια η μαγείρισσα, δηλώνει γεμάτη καμάρι πως «το φαγητό που θα φας εδώ, δεν θα το βρεις αλλού». Και η αλήθεια είναι ότι κοιτάς τη βιτρίνα με τα αραδιασμένα στη σειρά φαγητά και σου τρέχουν τα σάλια: πίτες με παραδοσιακό φίλο και άγρια χόρτα, μαστέλο σιφνέικο (κατσικάκι με πατάτες και τυρί σιγοψημένα στο φούρνο), μποξάς καστοριανός, μελιτζάνα καλόγερος (ναξιώτικη σπεσιαλιτέ), αρακάς με αγκινάρες (και πάντα πολλά λαδερά), μπακαλιάρος πλακί, σουτζουκάκια σμυρναίικα, σούπες όλων των ειδών- σημειώστε ότι είναι από τα λίγα μέρη όπου μπορείς να βρεις μαγειρίτσα όλο το χρόνο- και φυσικά ο περιβόητος πατσάς και πόδι «ο καλύτερος στα Βαλκάνια, μη σου πω στην Ευρώπη», όπως βεβαιώνει ένας πελάτης. Προσεχώς στο μαγαζί θα υπάρχει και ζωντανή ελληνική λαϊκή μουσική (έντεχνη και ρεμπέτικα). Αναμένουμε με συγκίνηση.

Η κυρία Ασπασία χρόνια εδώ, πάντα με χαμόγελο

Το μενού σε μαυροπίνακα
Αιόλου 68Α, τηλ. 210 3226980, Κυριακή-Πέμπτη: 07.00-23.00, Παρασκευή-Σάββατο: ανοιχτό 24 ώρες
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.