- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Kuzina, ένα από τα εμβληματικά εστιατόρια της Αθήνας
Δημιουργική βραβευμένη κουζίνα και θέα που συγκλονίζει
Η Kuzina στο Θησείο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια δημιουργικής κουζίνας στην Αθήνα
Σε ένα παλιό αρχοντικό, στον ιστορικό πεζόδρομο της οδού Αδριανού στο Θησείο, στεγάζεται ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της Αθήνας. Η Kuzina, με τη διάσημη tarazza της, λουσμένη στα φώτα της Ακρόπολης και του Ναού του Ηφαίστου, που για τη θέα της έχουν τόσα και τόσα γραφτεί στον εγχώριο και διεθνή Τύπο. Στο τιμόνι της βρίσκεται ο καταξιωμένος chef Άρης Τσανακλίδης, με μια συναρπαστική επαγγελματική πορεία στο ενεργητικό του. Ο Άρης Τσανακλίδης έχει δουλέψει σε γνωστά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες μέχρι τις Παρθένες Νήσους και τη Χαβάη. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, καθιερώθηκε ως ένας από τους πλέον δημιουργικούς σεφ και συνέχισε την επιτυχημένη του πορεία σε φημισμένα εστιατόρια έως ότου πρωταγωνιστήσει γαστρονομικά στην Kuzina.
Οι συνταγές του, παντρεύουν τα εποχιακά προϊόντα της Ελλάδας με σύγχρονες τεχνικές, δημιουργώντας μια κουζίνα δημιουργική, που ωστόσο διατηρεί τις ελληνικές μνήμες της. Δεν είναι τυχαίο που η Kuzina προτείνεται επί σειρά ετών από τον οδηγό Michelin, από τον οδηγό Gogobot, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα top 10 εστιατόρια με θέα στον κόσμο, με βάση το BBC και πρόσφατα ψηφίστηκε από το κοινό της Athens Voice ως το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής δημιουργικής κουζίνας για το 2019.
Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240133
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.