- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μια όαση είναι η πλατεία του Κεφαλαρίου στην Κηφισιά. Με τα αιωνόβια δέντρα της απλωμένα στους πεζόδρομους, τα καφέ της και τα υπέροχα λουλούδια, που όπου κι αν κοιτάξεις σου ανοίγουν την καρδιά. Ένα ανοιξιάτικο ηλιόλουστο πρωινό το περάσαμε στην υπέροχη αυλή του TGI. Μαζεμένος κόσμος από όλα σχεδόν τα καταστήματα για να πάρει μέρος στον εσωτερικό διαγωνισμό εδεσμάτων που διοργανώνει η εταιρεία κάθε χρόνο. Ενθουσιασμός, νεαρά παιδιά σε ομάδες, γελαστά πρόσωπα, λίγο τρακαρισμένα περιμένουν με αγωνία να μας δείξουν τις εμπνεύσεις τους. Αν σταθούν τυχεροί και βραβευθούν οι συνταγές τους, θα συμπεριληφθούν στα μενού των TGIs όλου του κόσμου.
Η αγωνία κορυφώνεται, γιατί στην επιτροπή βρίσκονται και οι κεφαλές της εταιρείας από την Αμερική: ο Larry Boyle (Director International Executive Chef), o Joseph Hsu (President International Marketing) και o Patrick Tailat (Marketing Manager). Η πρόκληση είναι μεγάλη και έχουν βάλει όλοι τα δυνατά τους, διαμορφώνοντας γεύσεις που έχουν εμπνευστεί από διάφορα μέρη του πλανήτη. Δοκιμάζουμε μενού με θέμα την αφρικανική ήπειρο (African flavors), από τους τροπικούς (Walk in the tropics), Avant Garde μεταμοντέρνας προσέγγισης, και Molassa flavors, εμπνευσμένα από τη γνωστή από τους αρχαίους Έλληνες μελάσα (παράγωγο του ζαχαροκάλαμου). Τα πιάτα των διαγωνιζόμενων πρέπει να συνδυάζουν οργάνωση, δημιουργικότητα, καλή παρουσίαση, ωραία γεύση και πρωτοτυπία. Tελικά νικητές ανακηρύσσονται τα παιδιά από το κατάστημα της οδού Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
Το μενού τους, το Molassa flavors, κάνει τη διαφορά. Η προσέγγιση μέσω της ελληνικής γεύσης, η πρωτοτυπία των υλικών και η άριστη εμφάνιση όσο και η νοστιμιά αιχμαλωτίζουν τους κριτές. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν η Pomegranate salad (μείγμα πράσινης σαλάτας με κάσιους, κόκκους ροδιού, πράσινο μήλο και dressing μελάσας). Το Napas wine chicken με πάστα (κοτόπουλο μαριναρισμένο με μελάσα και σερβιρισμένο με φετουτσίνε) και Napas wine pork chops (χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα με μελάσα, ελαιόλαδο και κόκκινο κρασί, που σερβίρονται με λαχανικά ατμού και σος μελάσας και δεντρολίβανο).
Όμως και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, γι’ αυτό αρκετές από τις συμμετοχές των δεύτερων και τρίτων νικητών θα τις δούμε κι αυτές στους καταλόγους των TGIs.Υπομονή, θα είναι σύντομα κοντά μας, εμπλουτίζοντας τις έτσι κι αλλιώς καταπληκτικές γεύσεις των TGIs, κι όχι μόνο των ελληνικών.
TGI Friday’s Μαρίνα Φλοίσβου (pier one), Π. Φάληρο, 210 9853.281/ Νεοφ. Βάμβα 2, Κολωνάκι, 210 7227.721/ Λ. Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι, 210 6475.417/ Κολοκοτρώνη 35, Κηφισιά, 210 6233.947/ Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8901.625/ Υμηττού 110, Παγκράτι, 210 7560.544/ Λαζαράκη 43, Γλυφάδα, 210 8982.608/ Εμπ. Κέντρο Mediterannean Cosmos, Πυλαία Θεσσαλονίκη, 2310 473.760/ Πλ. Αριστοτέλους 3, Θεσσαλονίκη, 2310 242.914
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.