- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Albion, ένας αθηναϊκός κήπος γιατί είναι ακόμη καλοκαίρι
Brunch, ωραία μεσογειακή κουζίνα και νύχτες με τέλειες μουσικές
Το Albion στο Ψυχικό έχει έναν από τους ωραιότερους αθηναϊκούς κήπους
Εννοείται πως είναι ακόμη καλοκαίρι. Ο ήλιος είναι καυτός, τα τζιτζίκια τραγουδούν και τα θερινά σινεμά υπάρχουν. Για αυτό, σταματήστε να λέτε «καλό χειμώνα» και αρχίστε τις βόλτες. Το ξέρω ότι πιθανότατα μόλις γυρίσατε από τα νησιά και τίποτα δεν σας συγκινεί, αλλά αυτή η παράξενα γοητευτική πόλη αξίζει ακόμα μια ευκαιρία. Γιατί εδώ κι εκεί, στις πιο απίθανες γωνιές, συναντάς εκπλήξεις που καθόλου δεν περιμένεις να συναντήσεις. Μια τέτοια έκπληξη είναι και το Albion.
Το Albion είναι η τέλεια ιδέα αν θες ένα ελαφρύ μεσημεριανό, ένα μέρος να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά, αν λαχταράς ένα πληθωρικό brunch ή ένα δροσερό cocktail. Οι μουσικές του θα σε ταξιδέψουν μακριά, αλλά η φιλική ατμόσφαιρα θα σε κάνει να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι σε ένα σπίτι φιλικό. Στον κατάφυτο κήπο του όμως είναι που γράφονται οι ωραιότερες ιστορίες...
Εδώ να κάτσεις για να απολαύσεις τα πιάτα μιας νόστιμης μεσογειακής κουζίνας, όπως η pasta frutti di mare, το λαβράκι σε φύλλο μπανάνας ή τα dumplings μανιταριών και τα ψωμάκια ατμού με γαρίδες. Στα γλυκά, πρέπει να ξέρεις ότι το calzone dolce έχει τους περισσότερους πιστούς οπαδούς, το banoffee με παγωτό μπανάνα είναι σκέτη κόλαση, ενώ το cotton candy με μαρέγκα και μαλλί της γριάς είναι από μόνο του ένα ζαχαρένιο όνειρο.
Τις Κυριακές τα μεσημέρια (11.00-16.00) ο κήπος του Albion είναι το σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν τη συνήθεια του brunch. Βουνά από pancakes, κάθε δυνατή εκδοχή σε αυγό και βουτυρένια κρουασάν δίνουν ακριβώς τη γεύση που θέλουμε να έχουν οι Κυριακές μας. Κι αν ούτε αυτό καταφέρει να γλυκάνει την επιστροφή στην Αθήνα, απλά κατευθύνσου προς την μπάρα με τα θρυλικά cocktails.
Ομήρου 6, Ψυχικό, 2106740710, Fb: @thealbiongr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.