Έχει ανοίξει εδώ κι ένα χρόνο αλλά, αντίθετα από ό,τι συμβαίνει με οτιδήποτε βλέπει το φως στη λαμπερή γειτονιά του Κολωνακίου, το ξέρουν (ακόμη) μόνο οι περίοικοι άντε και οι φίλοι τους… Το μικρό καφέ (το πρωί) και wine resto-bar (μεσημέρι-βράδυ) λέγεται 49, αλλά όσοι δίνουμε εκεί ραντεβού χρησιμοποιούμε τον κωδικό «secret garden». Είναι απολύτως μεσοτοιχία με το πανδιάσημο και ιστορικό γαλλικό της Αθήνας L’ Abreuvoir, «μοιράζονται» τον ίδιο θεσπέσιο κήπο με τις παχιές μουριές και τις μπουκαμβίλιες, είναι και…ομόσταυλα έχοντας και τα δύο ιδιοκτήτη τον Σπύρο Κώτση.
Το πρωί κάτσε στα ψηλά stools πάνω στο πεζοδρόμιο που έχει πάντα δροσερό αεράκι και οι ευγενέστατες κοπέλες σού φέρνουν στο λεπτό παγωμένα νερά κι ύστερα ωραίο καφέ και σάντουιτς. Αργότερα πέρνα απέναντι, στον κήπο, για πιο ειδυλλιακές καταστάσεις. Μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον απόλαυσε ωραία κρασιά σε ποτήρι (μεγάλη λίστα που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Σπύρος Κώτσης, με ελληνικές ετικέτες και δικές του αποκλειστικές εισαγωγές σε πολύ καλές τιμές), σαλάτες (€7-8), πλατό τυριών αλλαντικών (€16).
Το βράδυ το σκηνικό γίνεται μαγικό, τα κεριά ανάβουν σε κάθε τραπέζι κι εσύ μπορείς να δοκιμάσεις εξαιρετική, καλοκαιρινή μεσογειακή κουζίνα-πανσέτα με γλάσο πορτοκαλιού, κάρδαμο, ρούμι και μους φέτας (€7), γαρίδες σοτέ με τριμμένο προσούτο και σπαγγέτι λαχανικών (€8), παπαρδέλες καρμπονάρα (€10). Ή και να πιεις κάποιο καλοδουλεμένο κλασικό κοκτέιλ στην όμορφη, έτσι όπως «αγκαλιάζεται» από τα λουλουδικά, μπάρα παρέα με ωραίες, απαλές μουσικές…
Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, 2107254417
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.