- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα καλύτερα της θάλασσας στο Ναυάγιο της Μήλου
Τα μυστικά της ιστορικής ταβέρνας, με ιστορία 30 χρόνων
Οι περισσότεροι είναι ερωτευμένοι με τη Μήλο για τις παραλίες της. Λένε πως οι «πολύ καλές» είναι τουλάχιστον 75, αλλά αν υπάρχει όχημα 4Χ4 ή σκάφος είναι πολύ περισσότερες. Οι πιο «ψαγμένοι», όμως, (ανα)γνωρίζουν τη Μήλο και για το υπέροχο φαγητό της. Κι ένα από τα εστιατόρια που δημιούργησαν αυτή τη φήμη είναι το Ναυάγιο, με παρουσία στο νησί 30 ετών.

Το Ναυάγιο βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του Αδάμαντα, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, είναι πλήρως ανανεωμένο και οι άνθρωποί του θα σε κάνουν να νιώσεις τόσο ζεστά, όσο κι αν πήγαινες στο κατάστημα ενός πολύ καλού σου φίλου. Αλλά εδώ το άλφα και το ωμέγα είναι το φαγητό, το οποίο επιμελείται ο πολύ καλός (και πολύ γνωστός) σεφ, Κώστας Παπαϊωάννου.

Η κουζίνα είναι μοντέρνα μεσογειακή με βάση τα θαλασσινά, τα οποία είναι πάντα φρέσκα, προσεκτικά διαλεγμένα από τους ψαράδες του νησιού. Εδώ, μπροστά στη θάλασσα, θα απολαύσεις φοβερά πιάτα όπως καρπάτσιο χταποδιού, κατσαρόλα θαλασσινών στο ζωμό της με λάδι τρούφας, χυλοπιτάκι γαρίδας, ταρτάρ φρέσκου ψαριού, σεβίτσε τόνου και πολλά ακόμα ωραία και νόστιμα, χωρίς να λείπουν και οι προτάσεις κρεατικών (θα γλύφεις τα δάχτυλά σου με τη χοιρινή μπριζόλα 700γρ.), αλλά και οι δροσερές σαλάτες.

Να ρωτήσεις και για τις ντόπιες παραδοσιακές γεύσεις, όπως τα πιταράκια και την καρπουζόπιτα και να απολαύσεις τις μικρές χαρές της ζωής σε μια από τις πιο ιδιαίτερες ταβέρνες των ελληνικών νησιών.

Μήλος, Αδάμαντας, 2287024124, fb: Navagio Milos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το φιλόξενο σπίτι στις Τζιτζιφιές είναι βασικά «νεομπακάλικο» κι όταν θέλει γίνεται και μεζεδοπωλείο
Εδώ και 18 χρόνια το μαγαζί του Κώστα Βαλσάμη κλέβει καρδιές με την ποιότητα, τις γεύσεις και την ιδιαίτερα φιλική του διάθεση
Για καφέ, για brunch, για dinner και τέλεια cocktails
Nachos, burritos, quesadillas, enchiladas, tacos και frozen Margaritas!
Από την Αντίπαρο και την Αθήνα στην Ιταλία, μια pinsa δρόμος
Σταθερή επιλογή για όσους αναζητούν τον απόλυτο συνδυασμό καλής μπίρας και ποιοτικού φαγητού
Στο μενού θα βρεις δύο μόνο burgers αλλά, εδώ που τα λέμε, δεν χρειάζονται και περισσότερα
Κυκλαδίτικος αέρας φύσηξε στα βόρεια προάστια
Θυμάστε εκείνο το καλοκαίρι που επισκεφθήκατε τη Νάξο και που φάγατε σε μια ταβέρνα που σας έμεινε αξέχαστη; Αυτό είναι ο Μαζωμός.
Η κουζίνα κινείται στη λογική του comfort fine dine, με πολλά μεσογειακά στοιχεία, έντονες γεύσεις και ιδιαίτερες τεχνικές
Η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για βραδινές εξόδους με φίλους, after work συναντήσεις και lunch breaks
Η ιδέα είναι περίπου ένα club που έχει και (ωραίο) φαγητό
Ένα νέο και εντελώς cool στέκι μόλις εμφανίστηκε στο Κουκάκι
Δύο σεφ, μία κουζίνα, μία βραδιά
Συστήνουμε ένθερμα τα λαχταριστά ντολμαδάκια και το υποδειγματικό πιλάφι
Ένα μεζεδοπωλείο στη Θεσσαλονίκη με άλλους ρυθμούς και γεύσεις
Βρίσκεται στα άδυτα μιας disco και για να μπεις πληκτρολογείς κωδικό στην είσοδο
Premium γεύσεις με έμπνευση από την ελληνική παράδοση, εμπλουτισμένες με κάποια twist απ’ όλο τον κόσμο
Υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μαμφρέδα και την τεχνική του σεφ Μιχάλη Σμιάρη, η πρώτη ύλη αντιμετωπίζεται με απόλυτο σεβασμό και zero-waste φιλοσοφία
Ψάρια, θαλασσινά και εκπληκτικοί ψαρομεζέδες, όλα τους φτιαγμένα με μεράκι και τέχνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.