Τα καλύτερα της θάλασσας στο Ναυάγιο της Μήλου
Τα μυστικά της ιστορικής ταβέρνας, με ιστορία 30 χρόνων


Οι περισσότεροι είναι ερωτευμένοι με τη Μήλο για τις παραλίες της. Λένε πως οι «πολύ καλές» είναι τουλάχιστον 75, αλλά αν υπάρχει όχημα 4Χ4 ή σκάφος είναι πολύ περισσότερες. Οι πιο «ψαγμένοι», όμως, (ανα)γνωρίζουν τη Μήλο και για το υπέροχο φαγητό της. Κι ένα από τα εστιατόρια που δημιούργησαν αυτή τη φήμη είναι το Ναυάγιο, με παρουσία στο νησί 30 ετών.
Το Ναυάγιο βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του Αδάμαντα, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, είναι πλήρως ανανεωμένο και οι άνθρωποί του θα σε κάνουν να νιώσεις τόσο ζεστά, όσο κι αν πήγαινες στο κατάστημα ενός πολύ καλού σου φίλου. Αλλά εδώ το άλφα και το ωμέγα είναι το φαγητό, το οποίο επιμελείται ο πολύ καλός (και πολύ γνωστός) σεφ, Κώστας Παπαϊωάννου.
Η κουζίνα είναι μοντέρνα μεσογειακή με βάση τα θαλασσινά, τα οποία είναι πάντα φρέσκα, προσεκτικά διαλεγμένα από τους ψαράδες του νησιού. Εδώ, μπροστά στη θάλασσα, θα απολαύσεις φοβερά πιάτα όπως καρπάτσιο χταποδιού, κατσαρόλα θαλασσινών στο ζωμό της με λάδι τρούφας, χυλοπιτάκι γαρίδας, ταρτάρ φρέσκου ψαριού, σεβίτσε τόνου και πολλά ακόμα ωραία και νόστιμα, χωρίς να λείπουν και οι προτάσεις κρεατικών (θα γλύφεις τα δάχτυλά σου με τη χοιρινή μπριζόλα 700γρ.), αλλά και οι δροσερές σαλάτες.
Να ρωτήσεις και για τις ντόπιες παραδοσιακές γεύσεις, όπως τα πιταράκια και την καρπουζόπιτα και να απολαύσεις τις μικρές χαρές της ζωής σε μια από τις πιο ιδιαίτερες ταβέρνες των ελληνικών νησιών.
Μήλος, Αδάμαντας, 2287024124, fb: Navagio Milos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φαγητό, σέρβις, ατμόσφαιρα, όλα του εξαιρετικά
Η Μαρίνα Χρονά, σεφ και ιδιοκτήτρια, μαγειρεύει «παγκοσμιοποιημένα» και κυρίως πολύ νόστιμα
Ένα εστιατόριο για τη χαρά της παρέας
Το μενού είναι απλό: Δύο ζουμερά smashed burgers και πατάτες που κάνουν κρατς στο στόμα
Φρέσκα ψαράκια και θαλασσινά από τους ψαρότοπους της Ελλάδας
Ένα από τα πιο γευστικά ταξίδια στην Ξάνθη
Πάντα γεμάτο από μερακλήδες που εκτιμούν τον σωστό, τον μυτιληνιό μεζέ
Μοιάζει με γαλλικό μπιστρό και κάπως σε ψήνει ότι είσαι όντως στο Παρίσι
Στα λίγα του τετραγωνικά θα βρεις την παλιά Κρήτη που ξέρεις κι αγαπάς
Το καινούργιο ιταλικό ristorante έχει πίσω του μεγάλη ιστορία
Υπέροχος χώρος και ατμόσφαιρα, ωραίο και το μενού
Εξαιρετική πρώτη ύλη και αργό μαγείρεμα είναι τα μυστικά της νοστιμιάς
Το νέο μαγαζί των Εξαρχείων σερβίρει ραπ μουσική και ποιοτικό street food
Τρεις φίλοι από τη Γαλλία άνοιξαν το δικό τους κουλ στέκι στο Κουκάκι
Από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης
Ταΐζει και δροσίζει προσκυνητές από το 1890
Άφθαστο το αρνάκι, τέλεια και τα λαδερά του
Στη θέση του παλιού «’Ανετον», εφευρίσκει από την αρχή τη ζεστασιά του κυριακάτικου τραπεζιού
Πιάτα χορταστικά και πεντανόστιμα σε κάνουν να το ζεις το θάμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.