Μετράει λίγους μήνες στη γειτονιά του Χαλανδρίου αλλά το καινούργιο μαγαζάκι έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς φίλους σερβίροντας το πιο αγαπημένο αγγλικό street food. Μπορεί το ψάρι εδώ στην Ελλάδα να το έχουμε συνδυάσει πιο πολύ με θάλασσα και ουζάκι αλλά το "Fish + Chips αλλά... ελληνικά" μας στέλνει κατευθείαν Αγγλία.
Μπαίνοντας στο μικρό αλλά χαριτωμένο και πολύχρωμο μαγαζί και βλέποντας τους δύο νεαρούς ιδιοκτήτες, τον Δημήτρη και τον Σταύρο, προσπάθησα να μάθω τα πάντα για αυτό το "βρώμικο" με ψάρι…Έτσι μου έλεγαν φίλοι «Λονδρέζοι» κάθε φορά που ρωτούσα να μάθω τι στο καλό είναι το περιβόητο "fish and chips". Επικοινωνιακοί και συμπαθέστατοι μου είπαν πως είναι φίλοι χρόνια, πως ο Δημήτρης ήταν φοιτητής στο Leicester της Αγγλίας, πως χρησιμοποιούν πρώτες ύλες ΑΑΑ ποιότητας, όπως φρέσκες πατάτες καθαρισμένες στο χέρι, ηλιέλαια για το τηγάνισμα που αλλάζουν καθημερινά, παρθένα ελαιόλαδα για τις σάλτσες και τις σαλάτες και πως φιλοσοφία τους έχουν… " το μικρό κέρδος από χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες".
Το κατάστημα δεν έχει τραπεζάκια, μόνο έναν πάγκο που μπορείς να κάτσεις να απολαύσεις το νόστιμο μπακαλιάρο σου, όπως και έκανα. Ο οποίος, είναι τραγανός και νόστιμος, σου θυμίζει λίγο της μαμάς όταν προσπαθούσε να σε πείσει να φας ψάρι. Εντύπωση μου έκαναν οι πραγματικά «σπιτικές» τηγανιτές πατάτες και η ταρτάρ σος που συνοδεύει, πολύ γευστικά πράγματι, το πιάτο. Λαχταριστά φαινόντουσαν τα fish burger και calamari strips, τα οποία όμως άφησα για την επόμενη φορά που σίγουρα θα ξαναεπισκεφτώ το μαγαζί. Μπορεί να μην έχει πολλά πιάτα να επιλέξεις αλλά είναι λίγα και καλά. Εξάλλου, ο Δημήτρης και ο Σταύρος είναι από αυτούς που δεν σε αφήνουν να φύγεις αν δεν είναι σίγουροι πως έμεινες ευχαριστημένος.
Έφυγα χορτάτη, έχοντας φάει νόστιμο ψάρι που κόστισε όσο ένα σάντουιτς από καντίνα.
Σωκράτους 2 (κεντρική πλατεία Χαλανδρίου), 210-6810135

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.