- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Spollati. Συνδυασμός Comfort με Gastro
Η ωραία καθημερινότητα ενός all day gastronomy bar resto
Όσο κι αν το όνομά του μοιάζει ιταλικό, το «Σπολλάτη» προέρχεται από τη βυζαντινή ευχή «Εις πολλά έτη», η οποία χρησιμοποιείται και σαν «ευχαριστώ» ή «μπράβο». Συμφωνώ και στα τρία. Το Spollati all day gastronomy bar με τη ζεστή, urban ατμόσφαιρα το χειμώνα, τη γραφικότητα του πεζόδρομου της Αιόλου από την άνοιξη και μετά, τις ωραίες μουσικές (τζαζ, debop, swing, soul, funk, rock, fados μέχρι και κλασική), και κυρίως την ποιότητα του φαγητού του είναι μια εξαιρετικά ελκυστική πρόταση πάνω στην πολυσύχναστη πλατεία Αγίας Ειρήνης προορισμένη να τραβήξει… «εις πολλά έτη».

Ο λόγος που θα πήγαινα και θα ξαναπήγαινα (εκτός του ότι δηλώνω ερωτευμένη με τη σαλάτα με το φαγόπυρο) είναι η προσοχή και η σημασία ακόμη και στην τελευταία λεπτομέρεια με την οποία αντιμετωπίζονται τα πάντα από τους ιδιοκτήτες. Δηλαδή ενώ το μαγαζί είναι πέρασμα, η επένδυση που γίνεται στο ποτό (κοκτέιλς από τον Σταύρο Τιτάκη) αλλά και στο φαγητό (σεφ ο Γιώργος Ζευγολατάκος), είναι επιπέδου εστιατορίου grande. Και μάλιστα με πολύ-πολύ καλές τιμές, ενδεικτικά αναφέρω το burger από Black Angus 200gr στην τιμή των 8,5€.


Το μενού είναι μούλτι κούλτι όπως περιμένεις από ένα μπιστρό πόλης, προσαρμοσμένο όμως στις σύγχρονες τάσεις. Με το σκεπτικό της all day δράσης λοιπόν θα βρεις πρωινά, δεκατιανά, μεσημεριανά, σνακς και βραδινά πιάτα για όλα τα γούστα, που όλα, από το ψωμί μέχρι τα ντιπ και τις σος, τα παρασκευάζουν επιτόπου και είναι απολύτως φρέσκα και γευστικά. Και φυσικά υπάρχει μια μεγάλη λίστα από ποτά και πολύ καλά κοκτέιλς.


Στο Spollati μπορείς να διοργανώσεις επιχειρηματικά δείπνα, να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου, να κάνεις πάρτι κι ό,τι σου περνάει απ´ το μυαλό και να περάσεις πολύ όμορφα. Σου βάζω ιδέες γιατί είμαστε και μέσα στις Αποκριές…
Αιόλου 27, πλ. Αγίας Ειρήνης, 2155513004, κάθε μέρα από το πρωί
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.