- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Food + Coffee: Chic + Delicious
Φίλοι με ενημέρωσαν με τα καλύτερα λόγια επικεντρώνοντας όλοι στο πολύ καλό φαγητό που δοκίμασαν εκεί
Tο «Food+Coffee», αν και εξαιρετικά καινούργιο –έχει ανοίξει περίπου 3 εβδομάδες–, έφτασε στα αυτιά μου διά βοής. Φίλοι –γνωστοί γλεντζέδες και κατά κάποιον τρόπο συνεργάτες μου χωρίς όνομα– με ενημέρωσαν για το νέο café-bar-restaurant με τα καλύτερα λόγια επικεντρώνοντας όλοι –πέραν των εγκωμιαστικών σχολίων για τον σούπερ ντιζαϊνάτο χώρο του– στο πολύ καλό φαγητό που δοκίμασαν εκεί. Δεν θέλω και πολύ, Σάββατο μεσημέρι ήμουν επιτόπου. O χώρος, διαμορφωμένος από τη γνωστή αρχιτεκτονική ομάδα ISV, είναι αυτό που μπορείς να φανταστείς όταν σου λένε «metropolitan style», με όλα τα ωραία του, δηλαδή κομψές καρέκλες και τραπέζια, φωτιστικά οροφής σε σχήμα υπερμεγέθους τσιγάρου, τα άλλα με τις πορτοκαλιές ανταύγειες που βγαίνουν «χωνευτά» μέσα από ένα μαύρο σαν ουρανό ταβάνι, ένα μπαρ που κάνει very New York. Mόνο που αυτός εδώ ο χώρος, εκτός από chic και minimal σε μεγάλες δόσεις, έχει και προσωπικότητα. Το «Food+Coffee», θα σου δηλώσω ειλικρινά, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα μαζί και ατμοσφαιρικά που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Aν πας μεσημεράκι –δουλεύεις, μένεις εκεί γύρω, ψώνιζες στο «Habitat» και πέρασες δίπλα (είναι μεσοτοιχία)– μπορείς τώρα που και η άνοιξη σε προκαλεί να κάτσεις έξω, σε χώρο που θυμίζει ντεκ πλοίου, και να απολαύσεις καφέ (με ωραιότατα σπιτικά cookies που προσφέρει το κατάστημα), γλυκά, μια μεγάλη ποικιλία από τσάγια, χυμούς φρούτων αλλά και χυμούς λαχανικών σε όποια σύνθεση τους ζητήσεις, κοκτέιλ (ωραιότατα μεσημεριανά bloody mary ήπιαμε εμείς), μπίρες και πολλά ωραία πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας άμα σου έρθει η όρεξη. Μοντέρνα ελληνική κουζίνα σημαίνει φασόλια μαυρομάτικα με σος ροδιού (πολύ πολύ ωραίο), φλογέρες με κατσικίσιο τυρί και λιαστές ντομάτες, μέχρι και μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά παντζαριού να φανταστείς. Tο μενού του «Food+Coffee» το βράδυ γίνεται πιο πλούσιο και ο ίδιος σεφ Φίλιππος Δημόπουλος (τον οποίο γνώρισα και είναι αυτό που λέμε κανονικός άνθρωπος, δηλαδή είδος που σπανίζει) το απογειώνει το ζήτημα της κουζίνας του, προσθέτοντας και λοιπές γεύσεις Mεσογείου, όπως μύδια ατμού με μάραθο και σαφράν, ριζότο με γαρίδες και εσπεριδοειδή, ψαρόσουπα (μεγάλο σουξέ) με 4-5 είδη φρέσκων ψαριών, κοτόπουλο σοτέ με σπαράγγια και μπέικον. H κουζίνα λοιπόν αυτή, μεσημεριανή και βραδινή, είναι εξαιρετικά καλή και καθόλου μα καθόλου δήθεν, άρα και οι φίλοι-συνεργάτες μου χωρίς όνομα είχαν δίκιο, και εγώ μέσα σε 4 μέρες επισκέφθηκα το εν λόγω κατάστημα και μεσημέρι και βράδυ, για να φάω και τις δύο εξίσου καλά και ανέλπιστα για τα αθηναϊκά δεδομένα. Mε δυο λόγια στο «Food+Coffee» θα περάσεις καλά είτε για καφέ πας είτε για φαγητό, το χάζι σου θα το κάνεις μια και ήδη μαζεύει κόσμο από τη γύρω περιοχή και τις διαφημιστικές της εταιρείες, άσε που το βράδυ ποντάρει πολύ στην μπάρα του (και καλά κάνει, γιατί ο χώρος του είναι πολύ ατμοσφαιρικός), γι’ αυτό και διαθέτει εξαίρετα Xαβάη blue και mohitos, πιάτα με finger food τυριών και αλλαντικών για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι στο μπαρ, και επίσης πολύ καλή μουσική από αυτές που σε ταξιδεύουν, ξέρεις εσύ. Aνοιχτό από το πρωί στις 9.00, σερβίρει μέχρι τη 1.00 το βράδυ, κλειστό Kυριακή, τιμή το άτομο με φαγητό και κρασί (μετρημένα) 30-35 ευρώ.
Food + Coffee: Λ. Kηφισίας 250-254, έναντι Φιλοθέης, 210 6717.890
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.