- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Dry Caffe & Spuntino, ένα στέκι για όλες τις ώρες
Πολιτισμένο και φινετσάτο, με μια ιδιαίτερη αύρα που θα σε καλωσορίσει με το που θα ανοίξεις την πόρτα του. Εδώ οι άνθρωποι θέλουν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω και το κάνουν με την ψυχή τους. Οι πρώτες ύλες είναι αδιαπραγμάτευτα άριστες. Ο καφές είναι πραγματικά εξαιρετικός. Λέγεται Lavazza-Tierra, είναι από τους καλύτερους κόκκους Arabica και προέρχεται από αγροκτήματα βιώσιμης ανάπτυξης πιστοποιημένα από το διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Rain Forest Alliance.

Η λίστα κρασιών είναι πλούσια και προσεκτικά επιλεγμένη. Οι μισές ετικέτες έρχονται από μικρούς ελληνικούς αμπελώνες και οι άλλες από τη Φλορεντία και την Τοσκάνη. Οι γεύσεις είναι κι αυτές ξεχωριστές. Από τις ιδιαίτερες πίτσες μέχρι τα tartar σολομού, τα gourmet σάντουιτς και τις δροσερές σαλάτες. Και καθώς spuntino σημαίνει συνοδευτικό, όποιο ρόφημα κι αν επιλέξετε, θα συνοδεύεται από ένα εξαίρετο σνακ και όχι κάτι πρόχειρο. Ο καφές σας, για παράδειγμα, θα σας σερβιριστεί μαζί με homemade μπισκοτάκια, το κρασί σας με προσούτο ή σολομό. Παντού υπάρχει το κάτι παραπάνω, μια δόση γενναιοδωρίας, φυσικά και σε εξυπηρέτηση.

info: Κουμπάρη 5, Πλ. Κολωνακίου, 210 3628782, Ανοιχτά καθημερινά 07.00-12.00, Σαββατοκύριακα 10.00-19.00, fb: DRY Caffe & Spuntino
INFO
Μικρό, ζεστό, φιλικό με αέρα Βόρειας Ιταλίας και πεντανόστιμα σνακ για όλες τις ώρες και τα γούστα. Εκτός από τσιαπατάκια με σαλάμι, μίνι μπριός με προσούτο, μπαγκέτες με μοτσαρέλα και ντομάτα, θα βρεις και κάποια κρύα πιάτα που κάνουν θραύση (πες ναι στο μαριναρισμένο σολομό και στις καταπληκτικές ιταλικές πίτσες του!). Ο καλοφτιαγμένος καφές και η ενημερωμένη λίστα κρασιού, ανήκουν επίσης στα δυνατά του σημεία.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.