- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°

Πλατεία Μεσολογγίου 5, στο Παγκράτι, η παρέα µάς περιµένει ήδη. Περνάµε τη µεγάλη ξύλινη κόκκινη πόρτα, είναι µεσοβδόµαδο µε πολύ κρύο κι όµως µέσα είναι ήδη αρκετός κόσµος, µαζί και πολλά νιάτα. Χρώµατα χαρούµενα µε έµφαση στο κόκκινο, παλιές νοσταλγικές αφίσες στους τοίχους: «Η µπίρα έχει βιταµίνας», και «Η µάνα σου είναι τρελή που δεν σου αγοράζει µπισκότα Ρούλια» – ένας παλιός κόσµος µε καινούργια µατιά. Η µουσική, ρεµπέτικο, αρχοντορεµπέτικο και έντεχνο, ενώνει τις παρέες πάνω από τα γεµάτα καρτούτσα, θυµίζει εποχές που έχουµε ξαναζήσει και φαίνεται πως ξανάρχονται στη µόδα. Ο Αντώνης, ιδιοκτήτης, επικεφαλής της αίθουσας και… µπαλαντέρ σε όλα, µας καλωσορίζει. Πλακατζής και µε αµεσότητα στην επικοινωνία, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις έρθει σε σπίτι φίλου.
Παραγγέλνουµε χύµα κρασί να ζεσταθούµε και «τσακίζουµε» στα γρήγορα µια ταραµοσαλάτα πλούσια σε µέγεθος και νοστιµιά µε ψωµί ψητό στα κάρβουνα – «προσφορά του καταστήµατος», κάθε µέρα φτιάχνουν κάτι διαφορετικό για να τρατάρουν τον κόσµο πριν από την παραγγελία. Ακολουθούν µια σαλάτα «Οδύσσεια» µε πρασινάδες-σουσάµι-ηλιόσπορο και σκορδόψωµο κι ένας «φάκελος», δηλαδή φέτα µέσα σε φύλλο µε σουσάµι και µέλι. Κι ακόµη σπετσοφάι σε καλή, πάρα πολύ καλή έκδοση, «Σταµνί», δηλαδή µπουκιές χοιρινού µε µελιτζάνα και σος γιαουρτιού και µπουκιές χοιρινού µε µαχλέπι, λεµόνι, κρέµα γάλακτος, κάρι, σερβιρισµένο µε ρύζι. Πέσαµε µε τα µούτρα και σε πολλά άλλα που ακολούθησαν, όπως χοιρινή στα κάρβουνα (µε µια ανεπαίσθητη σαλτσούλα µουστάρδας), πατατούλες χεράτες τηγανητές, κολοκυθοκεφτέδες, «µπινελικάκια» (δαµάσκηνα και χουρµάδες µε τυρί και µπέικον).
Νοστιµευτήκαµε πολύ, τα µισόκιλα έρρεαν και…. «πριν το χάραµα µωρό µου εξεκίνησα….», πιάνω τον εαυτό µου να σιγοµουρµουρίζει. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, σκέφτοµαι και επιβεβαιώνοµαι, σε λίγο ζητάµε λογαριασµό και πληρώνουµε κάτι παραπάνω από € 15 το άτοµο. Τα Σαββατόβραδα τους ωραίους µεζέδες και τη χαλαρή ατµόσφαιρα συνοδεύει ζωντανή µουσική, µόλις ανοίξει για τα καλά ο καιρός θα πολλαπλασιαστούν και τα τραπέζια µια και θα βγουν και έξω, στον πεζόδροµο της πλατείας.
Μεζεδ..άδικο, πλ. Μεσολογγίου 5, Παγκράτι, 210 7250.528, κλειστά ∆ευτέρας, από 12 το µεσηµέρι έως… όσο πάει. Κατανάλωση/ άτοµο 15-20 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το καινούργιο ιταλικό ristorante έχει πίσω του μεγάλη ιστορία
Υπέροχος χώρος και ατμόσφαιρα, ωραίο και το μενού
Εξαιρετική πρώτη ύλη και αργό μαγείρεμα είναι τα μυστικά της νοστιμιάς
Το νέο μαγαζί των Εξαρχείων σερβίρει ραπ μουσική και ποιοτικό street food
Τρεις φίλοι από τη Γαλλία άνοιξαν το δικό τους κουλ στέκι στο Κουκάκι
Από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης
Ταΐζει και δροσίζει προσκυνητές από το 1890
Άφθαστο το αρνάκι, τέλεια και τα λαδερά του
Στη θέση του παλιού «’Ανετον», εφευρίσκει από την αρχή τη ζεστασιά του κυριακάτικου τραπεζιού
Πιάτα χορταστικά και πεντανόστιμα σε κάνουν να το ζεις το θάμα
Μια ταβέρνα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο στέκι σας!
Από το 1982 κρατά ζωντανή τη γαστρονομική παράδοση του νησιού
Σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα
Ένα ξεχωριστό εστιατόριο στα Πετράλωνα
Σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν ποιοτικό ελληνικό κρασί και γαστρονομικές απολαύσεις
Fried chicken με ολόφρεσκο κοτόπουλο και λαχταριστά burgers
Ένα εστιατόριο value for money και τίμιο σε όλα του
Εδώ δεν θα απολαύσετε μόνο εξαιρετικό φαγητό, αλλά θα ζήσετε και μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα που θα σας ταξιδέψει στην Ιταλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.