- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου, δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι η πόλη του Μεξικού έχει παράρτημα σε ένα στενό της Νέας Φιλαδέλφειας. Στην οδό Σμύρνης υπάρχει ένα πολύχρωμο εστιατόριο που τα βράδια μουρμουρίζει μεξικάνικα τραγούδια. Στο σκοτάδι μοιάζουν παραμυθένια τα πολύχρωμα λαμπιόνια του και σε τραβάνε κοντά του σαν να ‘σαι υπνωτισμένος. Είναι το Agavita με τη λατινοαμερικάνικη ψυχή και τη νόστιμη μεξικάνικη κουζίνα.
Το όνομα (και τη χάρη) το πήρε από την αγαύη, ένα είδος κάκτου και κύριο συστατικό της τεκίλας. Δεν βαφτίστηκε έτσι τυχαία. Στο Agavita θα βρεις γύρω στα 30 διαφορετικά είδη τεκίλας! Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή…
Τώρα που καλοκαίριασε κάτσε στον ωραίο εξωτερικό χώρο, χάζεψε τα ζωγραφισμένα έπιπλα (αλλά και τους τοίχους!) από το χέρι της Σόφι, της γυναίκας του ιδιοκτήτη και πιες ένα από τα φημισμένα cocktails όσο το αεροπλάνο που θα σε πάει στο Μεξικό ετοιμάζεται πυρετωδώς.

Πρόσεξε τώρα τι θα δοκιμάσεις σαν φτάσεις εκεί…La hamburguesa Agavita με μοσχαρίσιο μπιφτέκι ζυμωμένο με κομμάτια τραγανού μπέικον, λιωμένο τυρί τσένταρ και σάλτσα ranchera, pollo con pico de gallo, δηλαδή φιλέτο κοτόπουλο με παραδοσιακή μεξικάνικη σάλτσα pico de gallo, comida de Diablo ή αλλιώς το «φαγητό του διαβόλου», που είναι μοσχαρίσιο φιλέτο με γαρίδες και κόλιανδρο μέσα σε καυτερή σάλτσα που καίει σαν την κόλαση, φαχίτας που μπορείς να παραγεμίσεις με ό,τι βάζει ο νους σου, cochinita pibil που είναι μαγειρεμένα χοιρινά φιλετάκια, μαριναρισμένα σε παραδοσιακή μεξικάνικη μαρινάδα και άλλες τόσες αυθεντικές μεξικάνικες συνταγές, που άλλο να στις λέω και άλλο να τις τρως. Αν δεν είσαι του καυτερού, μην ανησυχείς. Μπορείς να επιλέξεις το βαθμό καυτερότητας που θες να έχει (ή να μην έχει) το πιάτο σου.

Θα βρεις και κάποια vegetarian πιάτα, ενώ αν τα γλυκά είναι η μεγάλη σου αδυναμία, καθόλου παραπονεμένος δεν θα μείνεις. Δοκίμασε πλούσια τάρτα σοκολάτας με chilli sauce και παγωτό της επιλογής σου, burrito apple crumble με γέμιση μήλο-καρύδι και cranberries, χειροποίητο σουφλέ σοκολάτας με chilli sause, και πανακότα ημέρας με γλυκό του κουταλιού cranberries.
Τα καλύτερα όμως δεν τα έχω πει ακόμα. Κάθε δεύτερη Πέμπτη γίνονται τα πιο τέλεια latin parties με djs και χορευτές, ενώ κάθε δεύτερη Παρασκευή οι “Son Latinos” σε μαθαίνουν τι πάει να πει μεξικάνικη φιέστα στα live τους, που σου μένουν αξέχαστα. Για το τέλος σου κράτησα την αγαπημένη μου πληροφορία: Τις Πέμπτες με κάθε cocktail της επιλογής σου, παίρνεις ακόμα ένα δωρεάν! Και πρέπει να ξέρεις ότι ο barman του Agavita φτιάχνει μερικά από τα πιο ωραία cocktails αυτής της πόλης. Viva Agavita, Viva Mexico!
Σμύρνης 55, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2510604, Fb: Agavita Cantina Mexicana
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.