- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νύχτες του Απρίλη στη Verandah
Τα cocktails του The Gin Joint συναντούν την πολυτελή ατμόσφαιρα του Ποσειδωνίου. Κι αυτή την άνοιξη οι Σπέτσες πρωταγωνιστούν
Ο χρόνος: ανοιξιάτικο weekend στο γραφικό και κοσμοπολίτικο νησί των αρωμάτων.
Το σκηνικό: σάλα εμβληματικού ξενοδοχείου, κομψή μέσα στη μεγαλοπρέπειά της. Σφυρήλατα κάγκελα, πολυτελή σερβίτσια, λευκά τραπεζομάντιλα, εντυπωσιακό μαρμάρινο πάτωμα. Λίγα μέτρα πιο πέρα, το Cocktail Bar με τους φοίνικες, πάνω στη θάλασσα, φωτισμένο ονειρικά από το φως τον κεριών.
Το soundtrack: ο ήχος από τις οπλές των αλόγων και τις άμαξες που κάνουν βόλτα στην προκυμαία του νησιού.
Οι πρωταγωνιστές: μέλη του ελληνικού και διεθνούς jet set, αλλά και όσοι αγαπούν το καλό γούστο.
Δεν πρόκειται για αφήγηση μιας άλλης εποχής: ο χρόνος δεν είναι άλλος από το σήμερα και ο τόπος δεν είναι άλλος απ’ το εντυπωσιακό Poseidonion Grand Hotel, το στολίδι των Σπετσών, που μας ταξιδεύει για πάνω από 100 χρόνια στο χρόνο και στην πολυτέλεια, 172 μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.
Το ταξίδι έχει ξεκινήσει. Tο cocktail bar του Ποσειδωνίου, Palms on the Verandah, μαζί με την άνοιξη υποδέχεται και το φημισμένο αθηναϊκό The Gin Joint με τους bartenders Δημήτρη Κιάκο και Χριστίνα Μοάτσου. Εμπειρία, ατμόσφαιρα, φαντασία και φρέσκα υλικά απ’ τον κήπο του ξενοδοχείου…ονειρεύομαι ήδη ένα πιπεράτο Poseidonion Bloody Mary, το σήμα-κατατεθέν του bar, καθισμένη αναπαυτικά κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό. Μήπως φέτος να προτιμήσω την πρόταση του The Gin Joint για ένα πειραγμένο… Bloody Berry με φράουλα και πατζάρι;
Αλλά και στο εστιατόριο, On the Verandah, ο ταλαντούχος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός, συνδυάζει με τρόπο μοναδικό φρέσκα θαλασσινά που καταφθάνουν καθημερινά, με τους καρπούς απ’ το μποστάνι, παντρεύοντας την ελληνική δημιουργική κουζίνα με τις τοπικές συνταγές. Έχοντας την επιβεβαίωση της διπλής βράβευσής του στους Χρυσούς Σκούφους όπου τιμήθηκε με το Βραβείο Νέου Ταλαντούχου Chef και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το On the Verandah, ο χαρισματικός chef φέτος παρουσιάζει αγαπημένα πιάτα που φέρνουν μνήμες από οικογενειακές συγκεντρώσεις και γιορτές, αποδομούνται και δίνουν νέες γαστρονομικές προτάσεις εκτελεσμένες με μοντέρνες τεχνικές.
Χρειάζονται παραπάνω λόγοι για να επισκεφτείς τον Απρίλιο τις Σπέτσες; Υπάρχουν πάντως τουλάχιστον άλλοι δυο: η συνεργασία του Ποσειδωνίου με την Artion Galleries, που μας προσκαλεί στην έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου «Περίπατος στις Σπέτσες» (8/04 έως 10/05) με τους ονειρικούς τίτλους όπως «Σπέτσες με φεγγάρι» ή «Ταξίδι στο Αιγαίο» καθώς και το 3ο Tweed Run, «η πιο κεφάτη ποδηλατάδα της χώρας», που θα πραγματοποιηθεί στις 15 με 17 Απριλίου, με ποδήλατα εποχής, αγγλική φινέτσα, και φυσικά Σπετσιώτικο αέρα.
Info: www.poseidonion.com, www.artiongalleries.com
Κρατήσεις On the Verandah: 6957 507267
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο rooftop του ξενοδοχείου Athens Was κάνει θαύματα
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.