Resto

Νύχτες του Απρίλη στη Verandah

Τα cocktails του The Gin Joint συναντούν την πολυτελή ατμόσφαιρα του Ποσειδωνίου. Κι αυτή την άνοιξη οι Σπέτσες πρωταγωνιστούν

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
125762-282341.jpg

Ο χρόνος: ανοιξιάτικο weekend στο γραφικό και κοσμοπολίτικο νησί των αρωμάτων.

Το σκηνικό: σάλα εμβληματικού ξενοδοχείου, κομψή μέσα στη μεγαλοπρέπειά της. Σφυρήλατα κάγκελα, πολυτελή σερβίτσια, λευκά τραπεζομάντιλα, εντυπωσιακό μαρμάρινο πάτωμα. Λίγα μέτρα πιο πέρα, το Cocktail Bar με τους φοίνικες, πάνω στη θάλασσα, φωτισμένο ονειρικά από το φως τον κεριών.

Το soundtrack: ο ήχος από τις οπλές των αλόγων και τις άμαξες που κάνουν βόλτα στην προκυμαία του νησιού.

Οι πρωταγωνιστές: μέλη του ελληνικού και διεθνούς jet set, αλλά και όσοι αγαπούν το καλό γούστο.

image

Δεν πρόκειται για αφήγηση μιας άλλης εποχής: ο χρόνος δεν είναι άλλος από το σήμερα και ο τόπος δεν είναι άλλος απ’ το εντυπωσιακό Poseidonion Grand Hotel, το στολίδι των Σπετσών, που μας ταξιδεύει για πάνω από 100 χρόνια στο χρόνο και στην πολυτέλεια, 172 μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

image

Το ταξίδι έχει ξεκινήσει. Tο cocktail bar του Ποσειδωνίου, Palms on the Verandah, μαζί με την άνοιξη υποδέχεται και το φημισμένο αθηναϊκό The Gin Joint με τους bartenders Δημήτρη Κιάκο και Χριστίνα Μοάτσου. Εμπειρία, ατμόσφαιρα, φαντασία και φρέσκα υλικά απ’ τον κήπο του ξενοδοχείου…ονειρεύομαι ήδη ένα πιπεράτο Poseidonion Bloody Mary, το σήμα-κατατεθέν του bar, καθισμένη αναπαυτικά κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό. Μήπως φέτος να προτιμήσω την πρόταση του The Gin Joint για ένα πειραγμένο… Bloody Berry με φράουλα και πατζάρι;

image

Αλλά και στο εστιατόριο, On the Verandah, ο ταλαντούχος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός, συνδυάζει με τρόπο μοναδικό φρέσκα θαλασσινά που καταφθάνουν καθημερινά, με τους καρπούς απ’ το μποστάνι, παντρεύοντας την ελληνική δημιουργική κουζίνα με τις τοπικές συνταγές. Έχοντας την επιβεβαίωση της διπλής βράβευσής του στους Χρυσούς Σκούφους όπου τιμήθηκε με το Βραβείο Νέου Ταλαντούχου Chef και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το On the Verandah, ο χαρισματικός chef φέτος παρουσιάζει αγαπημένα πιάτα που φέρνουν μνήμες από οικογενειακές συγκεντρώσεις και γιορτές, αποδομούνται και δίνουν νέες γαστρονομικές προτάσεις εκτελεσμένες με μοντέρνες τεχνικές.

image

Χρειάζονται παραπάνω λόγοι για να επισκεφτείς τον Απρίλιο τις Σπέτσες; Υπάρχουν πάντως τουλάχιστον άλλοι δυο: η συνεργασία του Ποσειδωνίου με την Artion Galleries, που μας προσκαλεί στην έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου «Περίπατος στις Σπέτσες» (8/04 έως 10/05) με τους ονειρικούς τίτλους όπως «Σπέτσες με φεγγάρι» ή «Ταξίδι στο Αιγαίο» καθώς και το 3ο Tweed Run, «η πιο κεφάτη ποδηλατάδα της χώρας», που θα πραγματοποιηθεί στις 15 με 17 Απριλίου, με ποδήλατα εποχής, αγγλική φινέτσα, και φυσικά Σπετσιώτικο αέρα.

Info: www.poseidonion.com, www.artiongalleries.com

Κρατήσεις On the Verandah: 6957 507267

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ