- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νύχτες του Απρίλη στη Verandah
Τα cocktails του The Gin Joint συναντούν την πολυτελή ατμόσφαιρα του Ποσειδωνίου. Κι αυτή την άνοιξη οι Σπέτσες πρωταγωνιστούν
Ο χρόνος: ανοιξιάτικο weekend στο γραφικό και κοσμοπολίτικο νησί των αρωμάτων.
Το σκηνικό: σάλα εμβληματικού ξενοδοχείου, κομψή μέσα στη μεγαλοπρέπειά της. Σφυρήλατα κάγκελα, πολυτελή σερβίτσια, λευκά τραπεζομάντιλα, εντυπωσιακό μαρμάρινο πάτωμα. Λίγα μέτρα πιο πέρα, το Cocktail Bar με τους φοίνικες, πάνω στη θάλασσα, φωτισμένο ονειρικά από το φως τον κεριών.
Το soundtrack: ο ήχος από τις οπλές των αλόγων και τις άμαξες που κάνουν βόλτα στην προκυμαία του νησιού.
Οι πρωταγωνιστές: μέλη του ελληνικού και διεθνούς jet set, αλλά και όσοι αγαπούν το καλό γούστο.

Δεν πρόκειται για αφήγηση μιας άλλης εποχής: ο χρόνος δεν είναι άλλος από το σήμερα και ο τόπος δεν είναι άλλος απ’ το εντυπωσιακό Poseidonion Grand Hotel, το στολίδι των Σπετσών, που μας ταξιδεύει για πάνω από 100 χρόνια στο χρόνο και στην πολυτέλεια, 172 μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Το ταξίδι έχει ξεκινήσει. Tο cocktail bar του Ποσειδωνίου, Palms on the Verandah, μαζί με την άνοιξη υποδέχεται και το φημισμένο αθηναϊκό The Gin Joint με τους bartenders Δημήτρη Κιάκο και Χριστίνα Μοάτσου. Εμπειρία, ατμόσφαιρα, φαντασία και φρέσκα υλικά απ’ τον κήπο του ξενοδοχείου…ονειρεύομαι ήδη ένα πιπεράτο Poseidonion Bloody Mary, το σήμα-κατατεθέν του bar, καθισμένη αναπαυτικά κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό. Μήπως φέτος να προτιμήσω την πρόταση του The Gin Joint για ένα πειραγμένο… Bloody Berry με φράουλα και πατζάρι;

Αλλά και στο εστιατόριο, On the Verandah, ο ταλαντούχος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός, συνδυάζει με τρόπο μοναδικό φρέσκα θαλασσινά που καταφθάνουν καθημερινά, με τους καρπούς απ’ το μποστάνι, παντρεύοντας την ελληνική δημιουργική κουζίνα με τις τοπικές συνταγές. Έχοντας την επιβεβαίωση της διπλής βράβευσής του στους Χρυσούς Σκούφους όπου τιμήθηκε με το Βραβείο Νέου Ταλαντούχου Chef και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το On the Verandah, ο χαρισματικός chef φέτος παρουσιάζει αγαπημένα πιάτα που φέρνουν μνήμες από οικογενειακές συγκεντρώσεις και γιορτές, αποδομούνται και δίνουν νέες γαστρονομικές προτάσεις εκτελεσμένες με μοντέρνες τεχνικές.

Χρειάζονται παραπάνω λόγοι για να επισκεφτείς τον Απρίλιο τις Σπέτσες; Υπάρχουν πάντως τουλάχιστον άλλοι δυο: η συνεργασία του Ποσειδωνίου με την Artion Galleries, που μας προσκαλεί στην έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου «Περίπατος στις Σπέτσες» (8/04 έως 10/05) με τους ονειρικούς τίτλους όπως «Σπέτσες με φεγγάρι» ή «Ταξίδι στο Αιγαίο» καθώς και το 3ο Tweed Run, «η πιο κεφάτη ποδηλατάδα της χώρας», που θα πραγματοποιηθεί στις 15 με 17 Απριλίου, με ποδήλατα εποχής, αγγλική φινέτσα, και φυσικά Σπετσιώτικο αέρα.
Info: www.poseidonion.com, www.artiongalleries.com
Κρατήσεις On the Verandah: 6957 507267
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.