Resto

Piu Verde, ο πιο πράσινος προορισμός της Αθήνας

Σε 10’ από το κέντρο κρύβεται ο Παράδεισος

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107486-213154.jpg

Αυτό που πραγματικά λείπει στην Αθήνα, είναι το πράσινο. Και μας λείπει τόσο πολύ που συγκινούμαστε ακόμα και με μία ταλαιπωρημένη και σκονισμένη νεραντζιά στην άκρη του δρόμου. Υπάρχουν όμως κάτι μέρη σε αυτή την πόλη, σωστές οάσεις. Ένα από αυτά μάλιστα, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας.

Είναι ίσως η καλύτερη δικαιολογία που έχεις για να βρεθείς στου Παπάγου μία όμορφη καθημερινή ημέρα ή/και το Σαββατοκύριακο. Θα σου πάρει λίγα λεπτά για να προσαρμοστείς. Είναι λίγο δύσκολο, βλέπεις, να συνηθίσεις όλη αυτή την ομορφιά που ξεδιπλώνεται μπροστά σου, από εκεί που δεν το περιμένεις. Αφού διασχίσεις μια καταπράσινη έκταση γεμάτη πεύκα και τρεχούμενα νερά, και αφού προσπεράσεις τη γαλήνια τεχνητή λιμνούλα, θα βρεθείς στην όαση που ακούει στο όνομα «Piu Verde». Μόλις ανακάλυψες το πιο πράσινο καταφύγιο της πόλης.

image

Κάτσε σε ένα από τα τραπεζάκια που είναι χωμένα στα δέντρα και πιες απερίσπαστος τον καφέ σου, μαζί με πλούσιο πρωινό ή brunch. Θα βρεις από τοστ και διάφορα λαχταριστά σνακ, μέχρι ομελέτες, σαλάτες, burgers, φρεσκοψημένες πίτσες, αλμυρές και γλυκές κρέπες, βάφλες, παγωτά, κολασμένα γλυκά (δοκίμασε το μους σοκολάτας Ivoire με κρέμα βατόμουρο και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης).

image

image

Για υψηλής ποιότητας γαστρονομικές προτάσεις, στο εστιατόριο του Piu Verde θα δοκιμάσεις μεσογειακή κουζίνα, που επιμελείται ο γνωστός chef Χρήστος Τζιέρας. Πλούσιες μακαρονάδες και ριζότα σε δεκάδες εκδοχές, πίτσες σε άλλες τόσες, προτάσεις κρεατικών με δημιουργικό touch, πιάτα σχάρας και πολλά γλυκά, όλα συνωμοτούν για να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις στον ουρανίσκο σου. Με άλλα λόγια θα βρεις τα πάντα.

image

Όταν η νύχτα πέφτει σε αυτό το μαγικό μέρος, η ατμόσφαιρα παίρνει μυθική διάσταση. Μικρά φωτάκια ξεπροβάλουν μέσα από τα δέντρα και τη λίμνη, ταξιδιάρικες μουσικές πλανιούνται στον αέρα και εσύ νιώθεις ότι βρήκες επιτέλους το δάσος, όπου κατοικούν οι νεράιδες. Σκέφτεσαι καλύτερο περιβάλλον για να απολαύσεις το ποτό, το cocktail ή το κρασί σου;

image

Στρατάρχη Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου (Μετρό Εθνική Άμυνα), 210 6546185, Facebook: Piu Verde, Instagram: PiuVerdePapagou, www.piuverde.com.gr

INFO
Piu Verde

Μόλις 10 λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης, μέσα σε μια καταπράσινη όαση, γεμάτη πεύκα και τρεχούμενα νερά κρύβεται το Piu Verde. Ξεκινάει από το πρωί με καφέ, brunch και πλούσια γλυκά για να συνεχίσει με μεσογειακή κουζίνα υπό την επιμέλεια του Χρήστου Τζιέρα. Τα βράδια όμως, που γεμίζουν από τις ταξιδιάρικες μουσικές των resident και guest dj’s και τα ακαταμάχητα cocktails του, είναι απλά μαγευτικά.

Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ