- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Taste Xanthi: Η Ξάνθη τιμά τη γαστρονομική της παράδοση και τον παραδοσιακό καβουρμά
1.500 μερίδες που θα προσφερθούν στους επισκέπτες
Η Ξάνθη γιορτάζει σήμερα τη γαστρονομική της παράδοση με έναν ξεχωριστό τρόπο
Η Ξάνθη τιμά σήμερα (30.5) τη γαστρονομική της παράδοση με τη δράση «Γεύση Ξάνθης - Taste Xanthi», που διοργανώνεται από τον δήμο Ξάνθης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τοπικούς φορείς.
Το Taste Xanthi θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Αγορά της πόλης και θα έχει στο επίκεντρό της τον καβουρμά, ένα παραδοσιακό προϊόν με βαθιές ρίζες στον τοπικό πολιτισμό, που θα αποτελέσει τη βάση για τρία πιάτα τα οποία θα μαγειρέψει ο Θρακιώτης σεφ Βαγγέλης Δρίσκας, με τη σύμπραξη σπουδαστών μαγειρικής σχολής. Συνολικά, θα ετοιμαστούν 1.500 μερίδες που θα προσφερθούν στους επισκέπτες, ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί παράλληλα και έκθεση προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς.
Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να καταστήσουν τη συγκεκριμένη δράση έναν δυναμικό ετήσιο θεσμό, που θα συμβάλλει τόσο στη συστηματική ανάδειξη στο ελληνικό και διεθνές κοινό του γαστρονομικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής της Θράκης όσο και στην ένταξή της στον χάρτη των γαστρονομικών προορισμών της χώρας.
Με αφορμή την παρουσία της στο Taste Xanthi, η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, σε δήλωσή της, το χαρακτήρισε ως «μία εμπνευσμένη πρωτοβουλία και ζωντανή γιορτή γεύσεων, χρωμάτων και πολιτισμού με πρωταγωνιστές τα κορυφαία τοπικά προϊόντα της περιοχής και τους ανθρώπους που με τόσο μόχθο τα παράγουν». Η πρόεδρος του ΕΟΤ σημείωσε ότι «το ξανθιώτικο τραπέζι, αλλά και ολόκληρη η Θράκη, είναι ένα μοναδικό σημείο συνάντησης, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών» και κατέληξε: «Για τον ΕΟΤ και εμένα προσωπικά, η οργανική σύζευξη της οικονομίας της φιλοξενίας με τον πολιτισμό, τον πρωτογενή τομέα και τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα αποτελεί αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη για τη δημιουργία ισχυρών τοπικών προορισμών, μα πάνω από όλα για τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και των ανθρώπων τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Προσοχή: οι επόμενες εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη λιγούρα
Ο Στέφανος Λιβάνιος στο δεύτερο πόστο του με ακόμα πιο πολλές ζυμαρένιες νοστιμιές
Η μεγάλη οινική εκδήλωση επιστρέφει για 11η χρονιά στο ξενοδοχείο King George
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Το El Mío Abnormal μάς συστήνει την πιο πλήρη εμπειρία εξόδου στον Βόλο
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μια τάση που ξεκίνησε κατά την πανδημία
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.