Life

Πόσο πλούσια ήταν τελικά η οικογένεια του Κέβιν στο «Μόνος στο Σπίτι»;

Το 1990, το σπίτι ήταν προσιτό μόνο για το ανώτερο 1% των νοικοκυριών του Σικάγο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mόνος στο Σπίτι: Πόσο πλούσια ήταν η οικογένεια Μακάλιστερ;
O 8χρονος Κέβιν Μακάλιστερ © Screenshot/21th Century Fox

Mόνος στο Σπίτι: Πόσο πλούσια ήταν η οικογένεια του Κέβιν;

Η μάχη στο «Mόνος στο Σπίτι» μεταξύ του 8χρονου Κέβιν Μακάλιστερ (Μακόλι Κάλκιν) και δύο διαρρηκτών εκτυλίσσεται στις οθόνες όλου του κόσμου κάθε Χριστούγεννα από την πρεμιέρα της ταινίας το 1990. Και κάθε χρόνο, για ορισμένους θεατές, το μεγαλοπρεπές σπίτι και ο τρόπος ζωής των Μακάλιστερ εμπνέει τη δική του παράδοση: την απορία για το πόσο πλούσια ήταν αυτή η οικογένεια.

Πόσο πλούσια ήταν τελικά η οικογένεια του Κέβιν στο «Μόνος στο Σπίτι»;

Η αξία του ακινήτου

Οι New York Times απευθύνθηκαν σε οικονομολόγους και ανθρώπους που συμμετείχαν στην ταινία για να βρουν την απάντηση.

Το σπίτι βρίσκεται σε προάστιο του Σικάγο, μια από τις πιο ακριβές γειτονιές των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το Realtor.com. Φαίνεται να έχει αρκετό χώρο για τον Κέβιν και τα τέσσερα αδέλφια του, ώστε ο καθένας να έχει το δικό του δωμάτιο, αλλά μπορεί επίσης να φιλοξενήσει μια στρατιά επισκεπτών.

Το 1990, το σπίτι ήταν προσιτό μόνο για το ανώτερο 1% του εισοδήματος των νοικοκυριών του Σικάγο, και αυτό θα συνέβαινε και σήμερα, σύμφωνα με οικονομολόγους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σικάγο.

Στα μέσα του 2022, ένα παρόμοιο σπίτι θα κόστιζε περίπου 2,4 εκατομμύρια δολάρια, με βάση την εκτίμηση του Zillow. Ένα σπίτι αυτής της αξίας θα ήταν προσιτό σε ένα νοικοκυριό με εισόδημα 730.000 δολαρίων, το οποίο θα ανήκε στο 1% των οικογενειών της περιοχής του Σικάγο, ανέφεραν οι οικονομολόγοι.

Τι δουλειά κάνουν οι γονείς

Το «Mόνος στο Σπίτι» δεν εξηγεί ποτέ τι δουλειά κάνουν οι γονείς. Στο διαδίκτυο, όπου αυτή η ερώτηση εμφανίζεται τακτικά, κάποιοι έχουν αναφέρουν ότι η Κέιτ ΜακΚάλιστερ είναι σχεδιάστρια μόδας, επειδή το σπίτι έχει αρκετές κούκλες μέσα, οι οποίες αργότερα εμφανίζονται σε μια από τις προσπάθειες του Κέβιν να ξεγελάσει τους διαρρήκτες ώστε να νομίζουν ότι δεν είναι, στην πραγματικότητα, μόνος στο σπίτι.

Ο Τοντ Στράσερ, ο οποίος συνέβαλε στο σενάριο του «Μόνος στο σπίτι» και δύο από τις συνέχειές του, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι δεν είχε στενή επίβλεψη από τους δημιουργούς της ταινίας. Έτσι, στο σενάριο έκανε τη μαμά του Κέβιν «σχεδιάστρια μόδας» και τον μπαμπά του «επιχειρηματία», χωρίς να αναφέρεται το επάγγελμα τους όμως στην ταινία. 

Μια απόδειξη για τον πλούτο της οικογένειας είναι το χριστουγεννιάτικο ταξίδι τους στο Παρίσι. Τα εισιτήρια για 15 άτομα είναι μεγάλο έξοδο, ειδικά με τους τέσσερις ενήλικες να πετούν στην πρώτη θέση. Στις αρχές της ταινίας, η Κέιτ ΜακΚάλιστερ λέει σε έναν αστυνομικό -που στην πραγματικότητα είναι ο μεταμφιεσμένος ληστής- ότι ο αδελφός του συζύγου της πλήρωσε για τις πτήσεις.

Ο πλούσιος θείος Ρομπ

Αυτός ο αδελφός είναι ο θείος Ρομπ. Είναι μια δευτερεύουσα φιγούρα στην πρώτη ταινία, αλλά οι λίγες αναφορές που του γίνονται δείχνουν ότι έχει πολλά λεφτά. Πληρώνει για τα εισιτήρια και έχει ένα διαμέρισμα στο Παρίσι που έχει θέα στον Πύργο του Άιφελ και μπορεί με κάποιο τρόπο να φιλοξενήσει 15 μέλη της οικογένειάς του. (Το σίκουελ της ταινίας, «Μόνος στο Σπίτι: Χαμένος στη Νέα Υόρκη», υποδηλώνει ακόμη περισσότερο ότι ο θείος Ρομπ είναι πλούσιος, αλλά αυτή η ανάλυση βασίζεται μόνο στην πρώτη ταινία).

Σε κάθε περίπτωση, ο σεναριογράφος Τζον Χιουζ και ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Κολόμβος δημιούργησαν αυτή τη συγκινητική και κωμική ταινία για να ανεβάσουν τη διάθεση του κοινού για τις γιορτές. Και πράγματι το κατάφεραν», σχολιάζουν οι Νew York Times.

Home Alone - Official® Trailer [HD]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ