Life

River Party

Μια παρέα, κυρίως παιδιά μεταναστών, με κασετόφωνα και κιθάρες, δίπλα στο ποτάμι, το 1978. Ήταν το πρώτο αυθόρμητο πάρτι δίπλα στις όχθες του Αλιάκμονα.

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
ΤΕΥΧΟΣ 312
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sos.jpg

Μια παρέα, κυρίως παιδιά μεταναστών, με κασετόφωνα και κιθάρες, δίπλα στο ποτάμι, το 1978. Ήταν το πρώτο αυθόρμητο πάρτι δίπλα στις όχθες του Αλιάκμονα.Το Νεστόριο έβγαλε την ελληνική μουσική σκηνή από τα γήπεδα και την έφερε δίπλα στη φύση.  32ο River Party (28/7 - 1/8): πέντε ημέρες μουσική, χορός στην καινούργια dance σκηνή, ελεύθερο κάμπινγκ και extreme σπορ.

Και τα πάρτι δίπλα στα ποτάμια συνεχίζονται όλο τον Αύγουστο.

By The River Party (5-8/8) στις όχθες του Καλαμά, στη Θεσπρωτία. Εκδρομές, αγώνες beach volley, 4X4, super cross, rafting, βουτιές στο ποτάμι, βόλτες με άλογα. Αξίζει επίσης μια επίσκεψη στο Θεογέφυρο. Εδώ είναι Βαλκάνια.

● Στην Παλαιά Κατσανούσα Σερρών, στην αυλή ενός ερειπωμένου χωριού, 6 & 7/8 πραγματοποιείται το 1ο Rock Ethnic Balkan Festival. Η ιδέα του διοργανωτή Σωτήρη Κουλακτσίδη είναι να συνδέσει το ροκ με την παραδοσιακή μουσική και το βαλκανικό στοιχείο.

● Μόλις επτά χιλιόμετρα δυτικά της Τουρκίας. Το πάρτι στον ποταμό Άρδα στον Έβρο επιστρέφει φέτος στα πρώτα του βήματα. Η 16η Συνάντηση Νέων ξεκινά στις 28 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την 1η Αυγούστου. Κι εδώ η μουσική συνοδεύεται από ελεύθερη κατασκήνωση και πολλά αθλητικά δρώμενα.

● Τα τύμπανα ηχούν στον ποταμό Άραχθο. Από 25 έως 31 Ιουλίου Κρουστοπανήγυρι στο Κομμένο Άρτας. Ένα επταήμερο διεθνές φεστιβάλ με καλλιτεχνικό διευθυντή τον γνωστό κρουστό Νίκο Τουλιάτο.

● H Κρήτη παίρνει τα βουνά. Ikarus Rock Festival στις 6 Αυγούστου στο χωριό Αβδού. Barb Wire Dolls Bad Motherf*cker (USA), Puta Volcano (USA/GR) και πολλοί άλλοι απαρτίζουν το πιο συναρπαστικό line-up που έχει περάσει από το νησί και σύμφωνα με τον κύριο διοργανωτή, τον Tas των Black Ocean, το Ikarus θα γίνει θεσμός.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ