Life

Πώς ξεκινούν τη μέρα τους οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες

Το πώς σηκωνόμαστε το πρωί καθορίζει την υπόλοιπη μέρα

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mark Zuckerberg
© EPA/MICHAEL REYNOLDS

Πώς επηρεάζει το πρόγραμμά μας η ώρα που θα κοιμηθούμε και θα ξυπνήσουμε. Ποιοι επιχειρηματίες προτιμούν το πολύ πρωινό ξύπνημα

Ο τρόπος με τον οποίον κοιμόμαστε και ξυπνάμε δίνει τον τόνο της κάθε μέρας. Η δημιουργική, παραγωγική και ήρεμη μέρα εξαρτάται από τις πρωινές μας συνήθειες, ενώ φαίνεται ότι, παρά τις φήμες ότι οι νυχτερινοί τύποι είναι πιο περιπετειώδεις και πιο έξυπνοι, οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο είναι πρωινοί. Το ξύπνημα νωρίς το πρωί και ένα συγκεκριμένο πρωινό πρόγραμμα μεγιστοποιούν τις ικανότητες, την ενέργεια και τα ταλέντα όσων που θέλουν να πάνε μπροστά. Ανάμεσα σ’ εκείνους που ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί είναι η Michelle Obama που σηκώνεται στις 4.30 π.μ., περίπου την ώρα που αποκοιμιέται ο «νυχτερινός τύπος» Barack Obama, ο Mark Wahlberg που σηκώνεται στις 2 π.μ. όταν πολλοί στο Χόλιγουντ πάνε για ύπνο, και ο Ηοward Schultz, διευθυντής της Starbucks, που βγάζει βόλτα τα σκυλιά του στις 4.30 π.μ. στην έρημη γειτονιά του στο Σιάτλ.

Ο Richard Branson, επικεφαλής της Virgin, αφήνει ανοιχτές τις κουρτίνες του υπνοδωματίου του. Ξυπνάει με την ανατολή του ήλιου γύρω στις 5:45 π.μ. και κολυμπάει ή κάνει kite surfing επί μια ώρα προτού αρχίσει να εργάζεται.

O Steve Jobs ξεκινούσε τη μέρα του με μια ερώτηση: κοιτώντας τον εαυτό του στον καθρέφτη αναρωτιόταν «Αν αυτή η μέρα ήταν η τελευταία της ζωής μου, τι θα ήθελα να κάνω; Θα έκανα αυτά που έχω προγραμματίσει;» και, αν η απάντηση ήταν αρνητική, προσπαθούσε να τροποποιήσει το ημερήσιο πρόγραμμά του.

Η Arianna Huffington και η Oprah Winfrey αρχίζουν τη μέρα τους με διαλογισμό, όπως και ο επικεφαλής του Twitter Jack Dorsey ο οποίος, επιπλέον, κάθε πρωί κάνει τζόκινγκ πάνω από 10 χιλιόμετρα. Η Huffington επιμένει στην αναγκαιότητα του 8ωρου ύπνου: λέει ότι ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου των επιχειρήσεων λόγω του καλού ύπνου.

Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett ξυπνάει στις 6 π.μ. διότι, όπως λέει, πρέπει να προλάβει να διαβάσει 500 σελίδες: ο Buffett έχει στο ημερήσιο πρόγραμμά του την ανάγνωση την οποία θεωρεί μια από τις αιτίες της επιτυχίας του.

Η Ιndra Nooui, επικεφαλής της Pepsi, ξυπνάει στις 4 π.μ. και βρίσκεται στο γραφείο λίγο πριν από τις 7 π.μ. Είναι από τις εξαιρέσεις του καλού ύπνου: κοιμάται μόνο 4 ώρες και λέει ότι «ο ύπνος είναι ένα θεϊκό δώρο που δεν μου χάρισε ο θεός.»

Η σχεδιάστρια μόδας Tory Burch ξυπνάει στις 5.45 π.μ., ετοιμάζει τα τρία παιδιά της για το σχολείο και ύστερα γυμνάζεται επί 45 λεπτά.

To πρώτο πράγμα που κάνει το πρωί ο Sergey Brin, συνιδρυτής της Google X, είναι να πιει πράσινο τσάι.

Μόλις ξυπνάει ο Bill Gates κάνει επί μία ώρα διάδρομο παρακολουθώντας στην οθόνη τα μαθήματα της Teaching Company.

O Mark Zuckerberg σηκώνεται στις 8 π.μ. αλλά μερικές φορές τού συμβαίνει να δουλεύει τη νύχτα οπότε το ωράριο διαταράσσεται.

Ο Jeff Bezos κοιμάται 8 ώρες το 24ωρο. Έχει έναν υπνόσακο στο γραφείο του όπου συμπληρώνει τα κενά του νυχτερινού ύπνου.

Στους νυχτερινούς τύπους συγκαταλέγεται ο John Travolta, o Bob Dylan και η Christina Aguilera. Αλλά, όπως γράφει η Melanie Curtin στο Inc., οι νυχτερινοί τύποι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν οι πρωινοί: να τρώνε σοκολατάκια μέσα στη νύχτα, να βλέπουν χαζοσειρές στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, να μιλάνε στο τηλέφωνο με φίλους στην άλλη άκρη του κόσμου, να βάζουν πλυντήριο με νυχτερινό ρεύμα, να σκέφτονται με αγωνία τις αρρώστιες και τον θάνατο μέσα στη σιωπή, να αγχώνονται για το αν θα προλάβουν τις δουλειές της επόμενης μέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ