Η Μίκα Σύμπουρα γράφει ιστορίες με διαφορετικό τέλος.
Φεύγοντας με τα πόδια από μια δουλειά και κατευθυνόμενη από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης προς τη Γλυφάδα με πλησιάζει ένας κύριος. Γύρω στα 60-65 χρόνια, με φόρμα εργασίας, και με ρωτάει μήπως ξέρω κανένα περίπτερο εδώ κοντά. Μερικές φορές νιώθω ότι οι άνθρωποι με ρωτούν είτε γιατί νομίζουν ότι ξέρω πιο πολλά από ό,τι ξέρω, είτε γιατί τους φαίνεται οικείο το πρόσωπό μου. Του απαντώ «στο επόμενο φανάρι προς τα δεξιά νομίζω, αν δεν κάνω λάθος είναι ένα περίπτερο, ακριβώς απέναντι και λίγο προς τα μέσα του δρόμου». Προς τα κει πήγαινα και εγώ άλλωστε. Η αλήθεια είναι ότι δεν φαινόταν από μακριά. «Σίγουρη είστε;» μου κάνει. «Τι να σας πω, νομίζω ναι, εκτός αν κάνω λάθος και είναι στο επόμενο φανάρι, πάντως συχνά κάνω αυτή τη διαδρομή και δεν μπορεί να έχω κάνει λάθος», αν και το φοβόμουνα. «Δεν ξέρω μη σας πάρω και στο λαιμό μου». Περίμενε μαζί μου στο φανάρι. Εμένα με είχε πιάσει ανησυχία μήπως κάνω λάθος. Αλλά με το που άναψε το πράσινο και περνούσαμε μαζί, του είπα «να το φαίνεται». Ήταν πιο μέσα από το δρόμο. Μουρμούρισε κάτι και έφυγε βιαστικός. Εκεί χώρισαν οι δρόμοι μας.
Την επόμενη μέρα πέρασα πάλι από κει. Με έκπληξη διαπίστωσα πως περίπτερο δεν υπήρχε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο του Σάββα Σαββόπουλου αναδεικνύει τη στενή διαπλοκή τραύματος, μηχανιστικής λειτουργίας και ψυχοσωματικής αποδιοργάνωσης
Γιατί η καθημερινή αλλαγή καλτσών και το σωστό πλύσιμο είναι απαραίτητα για την υγεία των ποδιών
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Η φάρμα της ευγένιας και της αγάπης
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Είναι το μέρος όπου πηγαίνεις για να βρεις ένα vibe που λείπει από την Αθήνα
Ένα σημείο αναφοράς για όσους ξέρουν να ξεχωρίζουν τα μέρη με ψυχή και αναζητούν ένα «καταφύγιο»
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.