Life

Atlas: Κάνετε λίγο υπομονή και θα ενημερωθεί το σύστημα αυτόματα

Ιστορίες με διαφορετικό τέλος

sympoyra_foto_1.jpg
Μίκα Σύμπουρα
ΤΕΥΧΟΣ 719
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-s-.jpg

Η Μύκα Σύμπουρα γράφει για την ελευθερία της ψυχής μέσα από τη σκληρή δουλειά που προϋποθέτει η οποιαδήποτε αλλαγή

Ξυπνάω χαράματα με έναν πανικό. Τα ένσημα του ΙΚΑ τρέχουν κανονικά; Η τηλεφωνική συζήτηση εχθές το βράδυ με την A.Ν. απέδωσε καρπούς στα δαιμόνια του μυαλού μου. Σηκώνομαι, βάζω καφέ, μπαίνω στο internet, μπαίνω στον ATLAS. Βάζω το ΑΜΑ και ΑΜΚΑ μου. Βλέπω ενημέρωση μέχρι το 2016. Τα στοιχεία μου όμως είναι λάθος. Έχει την παλιά μου ταυτότητα και λάθος διεύθυνση –στα κεντρικά του ΙΚΑ. Πρέπει άμεσα να διορθωθεί και νόμιζα ότι το είχα κάνει. Το κοντινότερο ΕΦΚΑ σε λίγο ανοίγει και πάω με τα πόδια. Εκεί βλέπουμε. Τρώω την τελευταία δαγκωνιά από τη φέτα με τη μαρμελάδα, πλήρες πρωινό, πετάγομαι έξω από το σπίτι. Φτάνω στον ΕΦΚΑ σε 2 λεπτά. Ένα νεαρός μου δίνει την πληροφορία που ήδη ήξερα, ότι το κατάστημα αυτό είναι για γιατρούς και ότι το άλλο κατάστημα του ΕΦΚΑ στη Γλυφάδα θα πρέπει να έχει το ίδιο ωράριο. Το πλάνο ήταν να πάω με ταξί απευθείας. Βγαίνω στην παραλιακή, σταματάω το πρώτο ταξί. Δίνω τη διεύθυνση. Με συγχωρείται, κυρία, αλλά αν δεν ξέρετε να με καθοδηγήσετε να κατέβετε και να πάρετε άλλον ταξιτζή που να ξέρει την περιοχή. Εγώ δεν ξέρω από GPS και τέτοια. Δεν θα σας πάρω χρήματα. Εντάξει, του λέω. Στο μεταξύ είχαμε κάνει τη μισή διαδρομή. Και περιμένω τον επόμενο που ήταν πιο σύγχρονος. Φθάνω στο ΕΦΚΑ επτά και μισή. Τρεις ήδη περιμέναν πριν από μένα, ανοίγει στις οκτώ μπαμ. Ο καιρός είχε αλλάξει και κρύωνα ακίνητη. Κάνω μια βόλτα στο τετράγωνο να ζεσταθώ. Στη Ροδόπης ξεπροβάλλει ένα ουράνιο τόξο. Κοιτάζω τα χρώματα: πορτοκαλί κίτρινο μοβ. Γυρίζω πίσω. Παίρνω από την καντίνα ένα κουλούρι και τρώω το μισό, στις οκτώ πρέπει να σταματήσω να τρώω. Μετά παίρνω το χάπι. Κάθομαι δίπλα σε μια κυρία που διάβαζε πρωινές προσευχές από ένα βιβλιαράκι μικρό. Είμαι το νούμερο 4 γιατί ήταν και άλλοι που περίμεναν τριγύρω. Κουκουλώνομαι με μία τσάντα και την μπλούζα μου. 

Επιτέλους η πόρτα άνοιξε. Έφτασε η σειρά στο μητρώο. Έπρεπε να κάνω μια φωτοτυπία της ταυτότητάς μου στο ισόγειο και να βρω τρόπο να του φέρω και ένα λογαριασμό της ΔΕΗ που θα κατέβαζα στο κινητό μου και θα εκτύπωνα στη γραμματεία. Ρωτώντας αν έχουν Wi-Fi η καθ’ όλα συμπαθητική υπάλληλος έβαλε τα γέλια. Ξέρετε, μου θυμίζετε τη διαφήμιση με το καφενείο στο χωριό. Τελικά κατόρθωσα να τα κάνω όλα. Όλα καλά, από δω και πέρα θα μπορείτε να βλέπετε στο σύστημα ATLAS τα νέα στοιχεία αυτόματα. Γυρίζω πίσω στο σπίτι με ταξί. Μπαίνω κατευθείαν στο σύστημα ATLAS. Τα στοιχεία εξακολουθούν να παραμένουν ως είχαν και πριν. Παίρνω τηλέφωνο στο μητρώο. Η προϊσταμένη μού φωνάζει τον Α. Καλά, δεν μου είπατε ότι έχει ενημερωθεί αυτόματα; Ναι, αυτόματα, αλλά εμείς είμαστε του ΕΦΚΑ, πρέπει να ελεγχθούν και από το Υπουργείο Εργασίας και καμιά φορά αυτό παίρνει πιο πολύ. Κάνετε λίγο υπομονή και θα ενημερωθεί το σύστημα αυτόματα. 

Υ.Γ. Η πεταλούδα συμβολίζει την ελευθερία και την ευτυχία της ψυχής μέσα από τη σκληρή δουλειά που προϋποθέτει η οποιαδήποτε αλλαγή. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ