- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η μαία είναι για την έγκυο γυναίκα κάτι σαν μαμά, φίλη, θεία αλλά με επιστημονικό υπόβαθρο. Η μαία είναι η παρηγοριά της εγκύου από την πρώτη μέρα ως τον τοκετό αλλά και μετά. Ο άνθρωπος που θα καθησυχάσει την έγκυο στις μεγάλες αγωνίες της, θα την ανακουφίσει στις δυσκολίες, θα την παρηγορήσει, θα την συμβουλέψει, θα της δώσει τις σωστές και με επιστημονική συνέπεια λύσεις στα προβλήματά της. Η μαία είναι στο προσκεφάλι της εγκύου από τον πρώτο υπέρηχο ως το πρώτο κλάμα και τον πρώτο θηλασμό του νεογέννητου βρέφους. Η παρουσία της πολύτιμη.
Αρκετές γυναίκες έχουν συνδέσει την παρουσία της μαίας στο πλευρό τους με τον φυσιολογικό τοκετό και μόνο. Κι όμως, η μαία είναι πολύτιμος συμπαραστάτης της γυναίκα και στον τοκετό με καισαρική. Η παρουσία της άλλωστε δεν συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με τον τοκετό αλλά και με το διάστημα πριν και μετά από αυτόν. Η μαία θα βοηθήσει την έγκυο να θηλάσει και θα το κάνει σωστά.
Η μαία μπορεί να ανακουφίσει την έγκυο στη φάση των δυνατών πόνων
Η επισκληρίδιος είναι μια λύση τοκετού χωρίς πόνο. Τι γίνεται όμως μέχρι να χορηγηθεί και να αρχίσει να λειτουργεί; Η μαία είναι εκείνη που θα κάνει μασάζ στα σωστά σημεία στην έγκυο γυναίκα και που θα της υποδείξει στάσεις να τοποθετήσει το σώμα της ώστε να μην υποφέρει. Η έγκυος θα χαϊδέψει την έγκυο για να την χαλαρώσει και θα πάρει τον ιδρώτα από το πρόσωπό της. Η γυναίκα που γεννά, έχοντας στο πλευρό της τη μαία της, νιώθει την ασφάλεια ότι έχει δίπλα της έναν άνθρωπο που μπορεί να μοιραστεί τον πόνο της και την αγωνία της και ο οποίος ξέρει πραγματικά πώς να τη βοηθήσει.
Λιγότερο άγχος με τη μαία…
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που γέννησαν με φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική τομή και είχαν τη μαία τους, γέννησαν με λιγότερο άγχος. Η μαία είναι η μαμά, η φίλη που η έγκυος έχει ανάγκη εκείνη τη στιγμή. Η έγκυος είναι ασφαλής και λιγότερο αγχωμένη όταν έχει τη μαία μαζί της.
Τα μαγικά χέρια της μαίας
Πόσες γυναίκες δεν έχουν πάρει δύναμη την ώρα του τοκετού από τα μαγικά χέρια της μαίας. Πόσες γυναίκες δεν κρατήθηκαν από τα χέρια της μαίας τους την ώρα της μεγάλης εξώθησης. Χέρια και μαζί λέξεις ενθάρρυνσης ότι η γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει, ότι όλα πάνε καλά και σε λίγο θα έχει το μωράκι της στην αγκαλιά της.
Η μαία είναι ο άνθρωπος που θα μεταφέρει την αίθουσα τοκετού στο σαλόνι αναμονής
Η μαία όμως είναι και ο άνθρωπος που πηγαινοέρχεται για να καθησυχάσει και να ενημερώσει τους συγγενείς που περιμένουν στωικά έξω από την αίθουσα τοκετού. Σκεφθείτε πόση δύναμη πρέπει να διαθέτει αυτή η γυναίκα για να τα έχει όλα σε έλεγχο εκείνη τη στιγμή και μην ξεχάσετε να την ευχαριστήσετε για τη συμπαράστασή της.
Πηγή: Mommy.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Το T60 MAX στοχεύει στην αγορά Pickup υψηλής ποιότητας
Ο Βαγγέλης Κανούλας, η Μαρία Βακαλοπούλου και ο Μάνος Κουκουμίδης μιλούν στην ATHENS VOICE για το ελληνικό παράδοξο της ΑΙ
3ο Διεθνές Summer School στην Κέρκυρα
Η σύγκρουση θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμα δεδομένα για μελλοντικά σεισμολογικά πειράματα
«Άιντε κάντε όλοι στην μπάντα, νά βγει να χορέψει ο Σαλονικιός»
Πώς δημιούργησε το OnlyMarms και πόσα χρήματα έχει βγάλει
Από το Airbnb και τα beach bars μέχρι τον καύσωνα, τις διακοπές και την ακτοπλοΐα.
Εκατομμύρια αναγνώστες περιμένουν το έκτο βιβλίο της σειράς «A Song of Ice and Fire»
Όσα δήλωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ επιστήμονας για τη νέα θέση και την έρευνα σε προηγμένη μορφή ΑΙ
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή επιβεβαίωση αυτού του φαινομένου στην ηλιακή επιφάνεια
Νέα έρευνα δείχνει ότι οι προνύμφες του Zophobas morio καθαρίζουν τα οστά γρήγορα, οικονομικά και χωρίς φθορές
Δεν είναι μόνο η ιδανική διατροφή του βρέφους, είναι ένας φυσικός μηχανισμός προστασίας
Έρευνες έχουν εντοπίσει μικροπλαστικά, ίχνη μετάλλων και υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων σε προϊόντα χειλιών
Ανακαλύψαμε τις πιο ξεχωριστές γωνιές του ξενοδοχείου και τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ
Ραντεβού στο Κλημέντι Κορινθίας για το The Dark Side of the Γρουν!
Πρωτοβουλία ευεξίας και φιλοζωίας στον Γεροπλάτανο με στόχο την ενίσχυση των αδέσποτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.