Life

Ταράτσες

Αν ήταν γυναίκα θα ήταν μια σταρ του σινεμά λίγο ζόρικη, λίγο κυκλοθυμική, λίγο μοιραία και με σαρκώδη χείλη που θα είχαν ένα τσιγάρο στην άκρη τους.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 500
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
taratses-1.jpg


Ταράτσες 
Η Αθήνα από ψηλά

Αν ήταν γυναίκα θα ήταν μια σταρ του σινεμά λίγο ζόρικη, λίγο κυκλοθυμική, λίγο μοιραία και με σαρκώδη χείλη που θα είχαν ένα τσιγάρο στην άκρη τους. Έτσι, όπως κάποτε είπε η Μέριλιν για τον εαυτό της, «αν δεν μπορείς να με αντέξεις στα χειρότερά μου, σίγουρα δεν αξίζεις να με έχεις στα καλύτερά μου». Για τα καλύτερα της Αθήνας ανέβα ψηλά. Στις ταράτσες με θέα.
A for Athens και 360° Cocktail bar οι πιο δημοφιλείς ταράτσες. Με γείτονα τον Παρθενώνα και όλη την Αθήνα πιάτο, δεν πας μόνο για το φαγητό ή το ποτό, αλλά για να βγάλεις τη φωτογραφία που θα βάλεις profile pic στο Facebook (sad but true).
Κοσμοπολίτικο και λαμπερό το Galaxy του Hilton. Μεσογειακή κουζίνα και sushi, θέα πλανεύτρα. Για ακόμα πιο ταξιδιάρικη διάθεση έχει και διαστημικά κοκτέιλ (με ονόματα από πλανήτες) που απογειώνουν.
Κάνεις τα ψώνια σου στην πλατεία Αβησσυνίας, ανακαλύπτοντας ξεχασμένους θησαυρούς. Είσαι λίγο πριν πας στην ταράτσα του Καφέ Αβησσυνία για φαγητό που ενώνει Ελλάδα και Βαλκάνια, ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας, Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής.
Στη Στροφή, η παραδοσιακή κουζίνα έρχεται στο πιάτο σου μαζί με τον Παρθενώνα.
Άλλη μια θέα που χαρίζει στους Αθηναίους ώρες ρομάντζας, αυτή του St’ Astra East Bar-Restaurant. Πίνεις τα φημισμένα κοκτέιλ του και χαλαρώνεις το βλέμμα περνώντας το πάνω από όλη την Αθήνα. Κ.Β.

 

 

Anassa Organics 
Ελληνικά βότανα κι αρώματα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

sohoritis-anassa-portraits-hi-res-07.jpg

Η Αφροδίτη Φλώρου και η Γιάννα Ματθαίου είναι πολύ καλές φίλες και ξέρουν να φτιάχνουν μαγικά φίλτρα από περίεργα βότανα και καρπούς. Δούλευαν για αρκετά χρόνια στο χώρο του μάρκετινγκ, ώσπου αποφάσισαν να αφήσουν τις τεχνοκρατικές δουλειές τους και να κάνουν κάτι που θα το αγαπούσαν πραγματικά. Όχι δεν έγιναν μάγισσες, αλλά, πέρυσι το Νοέμβριο δημιούργησαν την Anassa Organics, την πρώτη ελληνική εταιρεία που ασχολείται με την προώθηση και συσκευασία ροφημάτων από ελληνικά βιολογικά αρωματικά φυτά. Η Anassa, από το αρχαιοελληνικό άνασσα που σημαίνει βασίλισσα, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει τις εντυπώσεις όχι μόνο για την καλαίσθητη συσκευασία των προϊόντων της, αλλά και γιατί συνδυάζει με περίτεχνο τρόπο την παράδοση με την καινοτομία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακρίθηκε στο πλαίσιο του διεθνώς αναγνωρισμένου διαγωνισμού Great Taste Awards 2014 του βρετανικού οργανισμού Guild of Fine Food, ενώ παράλληλα κέρδισε και άλλα δυο βραβεία, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και το Χρυσό στο πλαίσιο των European Design Awards 2014. -Eλένη  Σταματούκου

 

 


Chinatown 
Κάθε πόλη έχει τη δική της κινέζικη γειτονιά

Πειραιώς, Κεραμεικού, Λεωνίδου, Αγησιλάου και επίκεντρο το Μέγαρο Μυλλέρου. Το αθηναϊκό Chinatown είναι λίγο σκοτεινό και δύσκολο να το περπατήσεις τις νύχτες, αλλά τις Κυριακές το πρωί, ακόμα και τώρα που έχουν φύγει από την Αθήνα πολλοί Κινέζοι, πλημμυρίζει ζεστές, νόστιμες μυρωδιές από τα σπιτικά φαγητά τους που τα πουλάνε στο δρόμο, σε πλαστικά δοχεία μαζί με προϊόντα της μαγειρικής τους, «όλα ελληνικά». Πάπιες, κότες, πόδια, ράμφη, φτερούγες, νουντλς, εξωτικά λαχανικά, όλα ορίτζιναλ και, μάλιστα, χωρίς την τουριστική γραφικότητα που θα συναντούσε κανείς σε άλλες κινέζικες γειτονιές μεγάλων πόλεων της Δύσης. Οι Κινέζοι της Αθήνας ζούνε μέσα στην κοινότητά τους, αξιοπρεπείς και μαζεμένοι. Κάθε Φεβρουάριο στήνουν τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς τους στην πλατεία Κοτζιά. Τα βράδια δεν κυκλοφορούν, ίσως μόνο για να πάνε στο υπόγειο καραόκε στέκι τους, που διατηρούν όπως τις άλλες επιχειρήσεις τους, ταξιδιωτικά, λογιστικά και δικηγορικά γραφεία, παιδικούς σταθμούς, μικροεμπορικά, παραδίδουν μαθήματα γλώσσας, εκδίδουν την εφημερίδα τους και προσπαθούν ακόμα, ευγενικά και ταπεινά, να μάθουν τι τρέχει σε αυτή την τρελή πόλη που ήρθαν για να ζήσουν καλύτερα.  Γ.Ν.

 

Η Οδός Ευριπίδου
Ευωδιές από μπαχάρια και παλιά περιοδικά

Η Ευριπίδου, πριν γίνει ένα μυρωδάτο brainstorm μπαχαρικών, υπήρξε περιοχή με παλαιό άρωμα λογοτεχνικών περιοδικών και καφενείων. Κάπου εκεί, ανάμεσα στο κτίριο όπου στεγαζόταν το Πιλοποιείον «Τσίλιας» που υπάρχει ακόμα και σήμερα, και το Ομβρελοποιείον «Τσιμωνίδη-Αναστασιάδου», υπάρχει και το κτίριο όπου κατοικούσε ο Γρηγόριος Ξενόπουλος και είχε και τα γραφεία του περιοδικού του, «Διάπλασις των Παίδων» (κοντά στον Άγιο Ιωάννη στην Κολώνα). Καφενεία όπου σύχναζαν λογοτέχνες και ποιητές, όπως το Καφενείο του Μπαβέα, του «Παπανδρέου» και το «Ήπειρος» διαμόρφωναν την αύρα της περιοχής, μαζί με το πανδαιμόνιο της διπλανής Βαρβακείου Αγοράς. Και σήμερα κάτι παρόμοιο συμβαίνει. Ο δρόμος προσφέρει ένα διασκεδαστικό πλούτο από είδη «πρώτης ανάγκης» όπως τεράστια σκευή μαζικής εστίασης, σφουγγάρια και φυτά κάθε είδους, βότανα και παραδείσια πουλιά, όσπρια, ηλεκτρικά γκάτζετς κουζίνας, μπακίρια, αυγά, τεράστιες μπάλες από σπάγκο, πορσελάνινα μπιμπελό και εποχιακά είδη «όλα 1 ευρώ», ενώ από δίπλα έρχονται οι θριαμβευτικές ευωδιές από τα μπαχαράδικα, το Μπαχάρ, το Ελιξήριο, τα τυριά, τα αλίπαστα και τα αλλαντικά του Μιράν και του Αραπιάν, μία έκρηξη από ζεστό, γλυκό μοσχοκάρυδο, κανέλες, αλμυρά σαλάμια και καπνιστούς παστουρμάδες. Κάπου στο βάθος διακρίνεις και μεθυστικούς, φρέσκους βασιλικούς και δυόσμους σε γλαστράκια. Είναι μια βόλτα σαν έκρηξη στις αναμνήσεις και στις γεύσεις σου. Γ.Ν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέκα πράγματα που έκανα με το ChatGPT
Δέκα πράγματα που έκανα με το ChatGPT

Θέλοντας να τεστάρω τις δυνατότητες και τα όρια του εργαλείου, άρχισα να ζητάω συμβουλές θεωρώντας μάλλον απίθανο (και ηθικά απωθητικό) το να το χρησιμοποιήσω. Μέσα σε μισή ώρα είχα αγοράσει μηνιαία συνδρομή.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.