Life

Debate: Η ειρήνη εμπνέεται, δεν επιβάλλεται

Τελικά, αρκούν τα ιδανικά για να εμπνεύσουν τους ανθρώπους υπέρ της ειρήνης ή χρειάζονται περιορισμοί και απειλές;

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 404
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ ψήφισαν το φθινόπωρο του ’11 ομόφωνα υπέρ της τήρησης της εκεχειρίας για τις 13 ημέρες της Ολυμπιάδας του Λονδίνου. Όμως η σύγκρουση στη Συρία συνεχίστηκε – και συνεχίζεται. Τελικά, αρκούν τα ιδανικά για να εμπνεύσουν τους ανθρώπους και τον κόσμο υπέρ της ειρήνης ή χρειάζονται περιορισμοί και απειλές;

Αυτό είναι το θέμα του debate που συνδιοργανώνουν το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η Intelligence Squared Greece, με την υποστήριξη του British Council. Υπέρ του «ναι» θα επιχειρηματολογήσουν οι Lord Bates, μέλος της βρετανικής Βουλής των Λόρδων, και Peter Economides, brand strategist, ιδρυτής και πρόεδρος της Felix BNI, ενώ υπέρ του «όχι» οι Αθανάσιος Πλατιάς, πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, και Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, λέκτορας Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Φωτό: Βασίλης Γερμάνης


19/9, 19.00-21.00, κτίριο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52, Χαλάνδρι. Δωρεάν είσοδος, απαραίτητη κράτηση θέσης. Πληρ.: 210 3310.213, rsvp@iq2.gr.

Η A.V. είναι χορηγός επικοινωνίας και εξασφάλισε για εσάς 3 διπλά εισιτήρια. Για να κερδίσετε, στείλτε email στο contest@athensvoice.gr με θέμα "Debate", ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας, μέχρι αύριο 18/9 στις 10 π.μ. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς.