- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι (video)
Η πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή της σε έκτακτο διάγγελμα έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο
Σε έκτακτο διάγγελμά της έξω από πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε σήμερα την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου, για την εξασφάλιση ισχυρής λαϊκής εντολής.
UK PM @theresa_may announces snap general electionhttps://t.co/JRjQmfCY6Z pic.twitter.com/yZbVqY70ng
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) April 18, 2017
Σε ένα προεκλογικού τύπου διάγγελμα, σε προσωπικό τόνο, η Μέι απευθύνθηκε στη βρετανική κοινή γνώμη λέγοντας ότι κάθε ψήφος στους Συντηρητικούς θα ισχυροποιήσει τη θέση της στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους.
«Η Βρετανία επέλεξε το Brexit και δεν υπάρχει γυρισμός» επισήμανε η βρετανίδα πρωθυπουργός. Η Τερέζα Μέι προέβη σε σύντομο απολογισμό της θητείας της, δηλώνοντας ότι όταν έγινε πρωθυπουργός, η χώρα χρειαζόταν σταθερότητα, κάτι που έκανε.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας κάλεσε την αντιπολίτευση να συμφωνήσει στις πρόωρες εκλογές στη Βουλή των Κοινοτήτων, ώστε «να αφήσουμε το λαό να αποφασίσει». «Ας απομακρύνουμε τον κίνδυνο της αβεβαιότητας και της αστάθειας… Θα δώσω στη χώρα την ισχυρή ηγεσία που χρειάζεται» διαβεβαίωσε η κ. Μέι.
Σημειώνεται πως η απόφαση της πρωθυπουργού για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία δύο τρίτων από το Κοινοβούλιο.
Υπενθυμίζεται πως η κα Μέι δεν έχει εκλεγεί από το λαό, καθώς επιλέχθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών για να αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον μετά από την παραίτησή του στον απόηχο του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.
Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θέλει την ισχυρή λαϊκή εντολή που προβλέπουν για το κόμμα της όλες οι δημοσκοπήσεις ώστε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit εντός των επόμενων εβδομάδων.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως μετά το διάγγελμα της πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, η στερλίνα βρέθηκε σε υψηλό δύο μηνών έναντι του δολαρίου, στα 1,264 δολάρια.
Πηγή: skai.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη συνέχεια προσπάθησε να εισπράξει ο ίδιος το τζακ ποτ,
Ο σημερινός πρόεδρος απέσυρε μονομερώς τις ΗΠΑ από τη συμφωνία το 2018
Η ηθοποιός εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημιώσεις
Kαθυστέρηση και αλλαγή σχεδίων της τελευταίας στιγμής
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρελά, πατέρας φίλης της
Kαθώς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει επιτευχθεί μια ακόμα συμφωνία
Εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής
Η αξία του ομίλου αποτιμάται πλέον στα 1,765 τρισεκατομμύρια δολάρια
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει 72 έγγραφα
Δεν είναι φυσικά η μόνη καλλιτέχνιδα που έχει εκφράσει ενόχληση
Θα μπορεί να αποφυλακιστεί το 2044
Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο διαδίκτυο
Λίγους μήνες μετά τη δημόσια συγγνώμη του για τοξικές συμπεριφορές
Τα brands που ξεχωρίζουν, τολμούν, αλλάζουν προϊόν, πολιτική, πλατφόρμα ή συμπεριφορά
Αβεβαιότητα και γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν χιλιάδες εκατομμυριούχους σε αναζήτηση νέων χωρών διαμονής
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράςτοποθετείται δημόσια
Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο της πρότασης αφορά τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Το υπερθέαμα 60 εκατ. δολαρίων προκαλεί πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις
Τέλος εποχής από το 2027 λόγω κατακόρυφης αύξησης των ατυχημάτων
Οι όροι του Μνημονίου και οι «κόκκινες γραμμές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.