- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Λονδίνο: «Κάηκαν όλοι» - Συγκλονίζουν οι Πυροσβέστες για τους εγκλωβισμένους στον πύργο της κόλασης (video)
Μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών - 17 τα θύματα μέχρι στιγμής
Κανένας που έμεινε μέσα στον πύργο του Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο, τη μοιραία νύχτα δεν έχει μείνει ζωντανός, εκτιμούν οι πυροσβέστες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Μάλιστα, οι ίδιοι κάνουν λόγο για «άγνωστο αριθμό θυμάτων», καθώς ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί και ο αριθμός των ενοίκων που τελικά εγκλωβίστηκαν μέσα στο 24ώροφο κτίριο κατοικιών.
Η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε: «Δυστυχώς δεν περιμένουμε να βρούμε κανέναν άλλο ζωντανό. Η σοβαρότητα του γεγονότος και η θερμότητα που προκλήθηκε από τη φωτιά σημαίνουν ότι θα είναι το απόλυτο θαύμα αν κάποιος που έμεινε πίσω κατάφερε να επιζήσει».
Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για πιθανότητα δεκάδων ή και εκατοντάδων νεκρών, την ώρα που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία 78 άνθρωποι εκ των οποίων οι 18 χαροπαλεύουν. Σημειώνεται ότι στο κτίριο, το οποίο πήρε φωτιά λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης (3.00 – ώρα Ελλάδος) διέμεναν περίπου 600 άνθρωποι.
Έτσι, όσο περνούν οι ώρες, ο κατάλογος των νεκρών στον φλεγόμενο πύργο του Γκρένφελ θα μακραίνει.
Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να παραπέμπουν σε τρομοκρατική ενέργεια σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτίριο κατοικιών του δυτικού Λονδίνου και από την οποία έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους 17 άνθρωποι.
Νωρίτερα, η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε ότι οι πυροσβέστες έφθασαν στον τελευταίο όροφο του 24ώροφου κτιρίου εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο που κάηκε χθες, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα γιατί δεν είναι ασφαλές γι’ αυτούς να περπατούν στις άκρες των καμένων χώρων του.
Σε συνέντευξή της στο ITV, η Κότον είπε ότι «κάποιες από τις εσωτερικές δομές (του κτιρίου) δεν θεωρούνται αυτή τη στιγμή ασφαλείς, ωστόσο είναι ασφαλής ο κεντρικός πυρήνας του. Επομένως, οι πυροσβέστες μου ανέβηκαν στον τελευταίο όροφο χθες το βράδυ, πραγματοποίησαν την αρχική, σύντομη έρευνα από τις εισόδους των διαμερισμάτων».
«Παρότι έχουμε ανέβει εκεί, δεν έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε ενδελεχή έρευνα και μέχρι να μπορέσουμε να καταστήσουμε ασφαλές το κτίριο δεν θέλω να διακινδυνεύσω την ασφάλεια των πυροσβεστών μου αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.
Η Κότον είπε ότι στατικοί μηχανικοί και ειδικοί αστικής έρευνας και διάσωσης θα επιθεωρήσουν το κτίριο σήμερα και όταν κριθεί ασφαλές θα πραγματοποιηθεί πλήρης έρευνα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.